Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Renekton

..Hans..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam pytanie, wszyscy piszą że Renekton słabnie w late..

Ok, al;e powiedzcie mi pod jakim względem ? Chciałbym uzyskać całe info na temat tego championa .

Opublikowano

On opiera się na early, mając spory dmg z kombo vs pojedynczemu celowi oraz nawet dobry sustain w early może linie wygrać, ale w late to zwyczajnie nie wystarcza. Głównie słabnie jego dmg, w late może jeszcze przytankować ale większej sieki zbytnio nie robi. Oprócz tego system furii: na linii łatwo furie nabić i kontrolujesz sytuacje i decydujesz kiedy wbijesz na wroga, w teamfightach takiej możliwości nie ma i zaczynasz je zazwyczaj osłabiony, bez furii. No i przeliczniki ma nieco słabsze niż inne postacie.

Opublikowano

On opiera się na early, mając spory dmg z kombo vs pojedynczemu celowi oraz nawet dobry sustain w early może linie wygrać, ale w late to zwyczajnie nie wystarcza. Głównie słabnie jego dmg, w late może jeszcze przytankować ale większej sieki zbytnio nie robi. Oprócz tego system furii: na linii łatwo furie nabić i kontrolujesz sytuacje i decydujesz kiedy wbijesz na wroga, w teamfightach takiej możliwości nie ma i zaczynasz je zazwyczaj osłabiony, bez furii. No i przeliczniki ma nieco słabsze niż inne postacie.

Dzięki stary, łap Like, może ktoś jeszcze dopowie coś ?
Opublikowano

To co napisał kolega ma 2 strony medalu bo jak wszystko w tej grze zależy od buildu i umiejetnosci gracza bo to że zabijesz adc w team fighcie wcale nie jest słabe buduj tankowato agresywny build ma bardzo łatwy doskok do kogokolwiek poprzez 2 dashe przy samych trapach jego dash + stun daje bardzo dużo nie opierajcie się ludzie na głupich stereotypach bo nie wiem jak to inaczej ująć jeżeli będziesz miał 2/0 i 60 farmy w 30 minucie to wiadomo że szału nie ma i za dużo to ty nie zdziałasz ale jesteś w stanie zoownić całego topa w early nafeedować się i wyfarmić i wygrac tą gre bez problemów .Jungler nie zajmuje się gankami na twojej lini bo widzi że sobie świetnie radzisz więc idzie na bota /mida więc jest to jak najbardziej dobra postać można powiedzieć że w early też jest słaba bo jeżeli nie potrafisz nią grać to nie masz prawa ta postacią dobrze grac

oynk.png

Opublikowano

To warto kupić go czy lepiej za tą cene kupić kogoś innego.

jezeli chcesz grac tankiem w late a w early pozabijac to tak

choc teraz rumble na wyprzedarzy

­

Opublikowano

riven w late nic nie zrbi ,uselles wedlug mnie w tf

wukong walnie ulta w tf ,mniej tankowaty od renektona ale wiecej bije w late

Riven w late dostaje tylko 300 dmg z pasywki i carruje solo fighty, racja useless

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Alicorn ty z brązu jesteś? jak możesz twierdzić że riven jest useless samo ulti zadaje obszarowy damage więc jest to już coś ma stuna ładunki zadające wyśmienity damage bez problemu podczas tf wbija w środek i kończy adc

Według mnie renektonem trzeba umieć grać więc jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z lolem zostaw go sobie na później

Riven bardzo łatwa postać shield z przelicznikiem z ad + q daje jej status nie do złapania jeżeli poprawnie ogarniesz pasywkę tej postaci fb jest twój na każdej lini

Wukong moim zdaniem wychodzi z mody ta postać mało grana ma swój potencjał ale według mnie to postać bardziej pod zabawe trollowanie z klonem lecz feednięty jak każda postać potrafi ustawić grę

Z tych 3 postaci poleciłbym z całego serca riven

oynk.png

Opublikowano

early to niezly dps

a late bardzo dobry tank z jakims dmg

nie slabnie w late tylko zmienia mu sie rola w teamie

Ale jak mam grać tankiem to nie lepiej kupić only tank typu Amumu,Leona malphite.. ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...