Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Shader Model 3.0

SeXyPlAyBoY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dzisiaj , gdy odpalałem grę "Smite" , wyskoczył mi błąd "This game requires at least Shader Model 3.0" . Niewiem o co chodzi , gdyż wcześniej odpalałem grę , bez przeszkód . Poczytałem o tym trochę na internecie , i były tam rady , aby zaaktualizować sterowniki do karty graficznej . Lecz na stronie producenta znalazłem jedynie aktualizacje z 2009 roku , więc raczej to nic nie da . Proszę o pomoc , jakieś porady aby udało się odpalić grę .

1.

di-QOXL8097.jpg

2.

di-Y6GICOIG.jpg

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Pewnie masz kartę graficzną która obsługuje share model 2.0 a gra potrzebuje 3.0
Jest taka opcja żeby sfixować to i by Ci działało, ale może troszkę lagować...
Innej opcji niż zmienienie karty oprócz fixu niema.

random.jpg

Opublikowano

No dobra , to powiedz mi w jaki sposób wcześniej normalnie grę odpalałem bez problemów . Ta sama wersja itp , itd . Jedyne co robiłem , to czyściłem komputer cclenerem / antyvirusem i tam bawiłem się z moniorkiem .

1377531174-U173186.png

Opublikowano

No to spróbuj zmienić ustawienia w monitorze, jeżeli emulacja nie pomaga to nie wie, bo pixel shader model opowiedzialny jest za kartę graficzną
a nie za monitor.

random.jpg

Opublikowano

Pierdoły gada. Jak sie ma wersje 4.0 to jest kompatybilne wstecz. Na twoim miejscu kupiłbym grafikę, bo na zintegrowanej w dużo nie pograsz. Można prosić nazwę procesora?

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...