Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]serwry 1.5.2 vs 1.6.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam wersje 1.6.2 i chciałbym pograć na serwerach survi frakcje

ale większość serwerów fajnych jest na 1.5.2 czemu jak jest nowa wersja to mało jest serwerów na nią teraz jak wyszła 1.6 to mało ludzi na 16 sie przezuciło a pamiętam kiedyś jak była nowa wersja 2 , 3 dni i wszystkie serwery na nowej wersji

co jest takiego że wolą grać/ robićserwy na 1.5 ?????????????????

daje like

1315741014-U286260.png

Opublikowano

Może ktoś po prostu nie ma czasu żeby od nowa przerzucać się na silnik 1.6?
Nie wiadomo, to jest cały czas tajemnica.

random.jpg

Opublikowano

1.6.2 jest niestabilną wersją bukkita i jest na nią mało pluginów, więc wyrzuca errory.

Niektórym nie podoba się wersja 1.6.2 np. Mnie się nie podoba to, że dodali konie i graczom

nie przeszkadza, że serwer jest na stabilnym bukkicie 1.5.2

@maciekmm:

Ja dobrze wiem, co to znaczy, jednak wersja 1.6.2 jest niestabilna.

Nie mówię, że develope to znaczy niestabilne...

343731479829004887779.png

Opublikowano

na 1.5.2 są też serwery dlatego że większość non premiowców nie potrafi ściągnąć 1.6.2 przez zabezpieczenia mojangu a nie każdy wchodzi na mpcforum i szuka nowych launcherów

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano
Opublikowano

Np jakie bugi bo ja żadnego nie znalazłem a gram na 1,6 od początku

Od początku? ;)

• [MC-149] – Zasilony tłok wypadał jako przedmiot, a nie jako blok w trybie kreatywnym.
  • [MC-1545] – Głowy gracza i konia dziwnie się zachowywały w podglądzie w ekwipunku.
  • [MC-2025] – Zwierzęta uciekały z ogrodzonych terenów/dusiły się w blokach przy ładowaniu chunków.
  • [MC-2840] – Występowały błędy z czatem.
  • [MC-2841] – Packet flood degrades server peformance
  • [MC-5770] – Woda leciała przez tabliczki.
  • [MC-7486] – Skrzynia z pułapką wyglądała tak samo jak zwykła w ekwipunku/ramce na przedmiot.
  • [MC-12962] – Atakowanie dzikich wilków jakąkolwiek bronią dystansową (strzały, jajka, mikstury) powodowało, że oswojone wilki atakowały właściciela.
  • [MC-13167] – Glitche przy przeładowywaniu świata gdy gracz jest w poruszającym się wagoniku/ujeżdża konia w trybie trzeciej osoby.
  • [MC-13632] – Konie mogły zostać popchnięte w bloki i otrzymywać obrażenia od duszenia.
  • [MC-13695] – Ctrl+LPM = PPM nie działało na Macu.
  • [MC-13949] – Smycze wypadały jako przedmiot gdy klikało się na nie prawym przyciskiem myszy w trybie kreatywnym.
  • [MC-14157] – Enter na klawiaturze numerycznej nie działał jak zwykły Enter.
  • [MC-14359] – Połączenie bezpośrednie nie zapamiętywało portu.
  • [MC-14415] – Część smyczy pomiędzy słupkiem a zwierzęciem stawała się niewidzialna pod niektórymi kątami.
  • [MC-15024] – Bloków słomy nie dawało się zamienić z powrotem na zboże.
  • [MC-15161] – Kursor ruszał się gdy gracz siedział na osiedlonym koniu.
  • [MC-15547] – „Tylko Netherowe fortece” Moby nie spawnowały się we wcześniej wygenerowanych fortecach.
  • [MC-16170] – Konie bez zbroi miały wizualne diamentowe zbroje.
  • [MC-16222] – Małe zombie były za szybkie.
  • [MC-16267] – Nie dało się zmienić zbroi konia przeciągając inną zbroję na jej miejsce.
  • [MC-16761] – Sprint nie działał od razu.
  • [MC-17673] – Czcionki były zniekształcone gdy używało się paczek tekstur przekonwertowanych na paczki zasobów.
  • [MC-18365] – Pojawiały się dźwięki niszczenia i cząsteczki przy stawianiu wody/lawy w innych source block’ach.
  • [MC-18627] – Komenda ‚clear’ sprawiała, że gracz w trybie kreatywnym nie mógł poruszać przedmiotów w ekwipunku.
  • [MC-18828] – Komenda /clear sprawiała problemy z animacjami przedmiotów trzymanych w ręce.
  • [MC-18976] – Efekt ‚Health boost’ resetowała dodatkowe życia co 30 sekund.
  • [MC-19082] – Tekst nie pojawiał się na tabliczkach postawionych na płotkach.
  • [MC-19585] – Wsiadanie na nieosiedlonego konia i założenie w tym momencie siodłą sprawiało, że koń skakał automatycznie.
  • [MC-19592] – Client 1.5.2 pokazywał serwery 1.6.1 jako serwery 1.3 w oknie Multiplayer.
  • [MC-19599] – Można było klonować przedmioty.
  • [MC-19605] – Komenda /playsound nie działała z argumentem @a kiedy >1 gracz przekracza query.
  • [MC-20050] – Minecraft 1.6.1 demo crashował.
  • [MC-21145] – Demo crashowało kiedy nie mogło znaleźć ‚nazwy’ przypisanego klawisza myszy.
  • [MC-21172] – Paczki zasobów crashowały grę.
  • [MC-21436] –Zagnieżdżone kolory (&) w json chat nie działały.
  • [MC-22315] – Możliwe było kopiowanie itemów przez osła/muła.
  • [MC-22401] – Nie można wybrać block lead w trybie kreatywnym.

źródło: cr***site.pl

surprise motherfucker

Opublikowano

Robią więcej na 1.5.2, ponieważ na 1.6.2 60% serwów ma buga

End of stream for IP.. i nic na to poradzić się nie da, więc wiadomo

(tak samo jak mój) wolą stać na 1.5.2 ;)

Opublikowano

Mam serwer na 1.6.2 i jakos problemow nie mam narazie a pluginy ktore nie wyszly mozna zastapic innymi, ktore robia to samo.

585051449511123978085.jpeg

Opublikowano

@MpcTaylor - Wersja nie jest niestabilna, to, że repozytorium nazywa się "unstable" czy "development" nie oznacza, że wersja jest niestabilna. W przypadku bukkita chodzi o niedokończone api...

Chyba Cie

Na moim serwie jak zrobiłem 1.6 to spadła średnia graczy :(

Trzymaj sie 1.5.2 !!

Opublikowano

Dużo graczy non premium nie potrafi ogarnąć nowego launchera na 1.6, więc grają na 1.5.2 :D Dlatego większość serwerów jest na 1.5.2 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...