Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Neverwinter] Szybki sposób na foundry i exp

PissedMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1374537849-U197440.png

Foundry to zadania od graczy, za których wykonywanie otrzymać możemy nie tylko punkty doświadczenia ale też astralne diamenty (jeśli zaakceptowaliśmy zadanie od Rhix, które polega na przejściu misji foundry).

Gdzie jest Rhix?

1374539013-U197440.png

Więcej informacji na temat foundry znajdziecie tutaj.

Jak już zapewne zauważyłeś, większość zadań stworzonych przez graczy (któresą nagradzane) są po prostu długie oraz możemy na nich stracić trochę
mikstur, bo nigdy nie wiadomo czy przypadkiem nie wyskoczy nam 100 mobówna raz. Rzadko kiedy znajdujemy na nich także wartościowe przedmioty, a ilość zdobytego doświadczenia jest bardzo niska, więc przechodzenietych misji jest mało efektywne.

Sposób na szybkie wykonanie foundry i zdobycie dosyć dużej ilości expa opiera się na zadaniu stworzonym przez jednego gracza.

Zadanie polega na umiejętnym przechodzeniu, przeskakiwaniu przez przeszkody i dotarciu do celu.

Na początku nie jest to łatwe, lecz po kilku próbach można wykonać to zadanie nawet w 6-10 minut.

Zadanie można wykonywać w grupach.

Jak znaleźć to foundry?

W katalogu wyszukujemy nazwę May's Trickjumping.

Trzeba zaznaczyć szukanie we wszystkich językach

Wybieramy Part 1, ponieważ tylko on zalicza się do foundry nagradzanych!

1374540219-U197440.png

Zadanie to składa się z kilku mapek.

Jak to wygląda? Jest to coś w rodzaju parkoura.

1374540229-U197440.png

1374540233-U197440.png

Zadanie to najbardziej opłaca się wykonywać podczas eventu, który daje nam 150% expa z wykonywania misji foundry!

1374540612-U197440.png

W godzinę możemy zrobić około 3-6 razy to foundry, więc nie dość, że dostajemy dużo expa to jeszcze szybko możemy skończyć zadanie, które da nam Astralne Diamenty!

Przyjmuję zlecenia na grafikę - chętny? Napisz do mnie

Jeżeli pomogłem lub podoba Ci się mój post - kliknij Lubię to!

Opublikowano

To jest parkour czy co takiego? I czy mozemy to robic w druzynie?

niby fajnie tylko zrobiłem tą 1 mape potem mi kazało przejść na 2 mapę tam gdzie jest taka drabina i z tym juz mam problem :/

Dobra przeszedłem, powiem, że to nawet ciekawe ale zajęło mi to koło 40 minut ...

1382793664-U576448.png

Opublikowano

Mi za pierwszym razem zajęło około 20-25 minut, następnym razem już około 20. Za każdą kolejną próbą robię to foundry szybciej, bo wiem już jak i gdzie skakać. Też na początku miałem z drabinami problem, a teraz to przechodzę to bardzo szybko :)

Opublikowano

Tyle razy ile chcesz :)

Ok, mój nowy wynik - 8min. Byłoby mniej gdyby nie to, że może z 3-4 razy spadłem :D

Opublikowano

Mapa jest bardzo fajna jak przechodziłem ją pierwszy raz to wstyd się przyznawać ale zajęło mi to ponad godzinę. Teraz na lajcie w 10 - 15 minut. Leci plus.

Opublikowano

Ogólnie mapka jest dosyć fajna, ale czasami można się naprawdę zdenerwować, szczególnie wtedy gdy przed końcem spadniesz. Ale poza tym wielki plus dla autora tej mapy, ogólnie za pomysł.

xD 

Opublikowano

Jest też spoko misja o nazwie endless corridor, każdy da radę na pewno. W każdej komnacie jest 1 mobek, może dość nudne ale jak ktoś nie lubi zbyt ostrej nawalanki to polecam.

Opublikowano

to zależy od skilla :D
A znacie inne, takie parkourowe mapki?

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem z zegarkiem w ręku i zajęło mi za pierwszym razem równe 28 minut, kilka razy spadłem, ale nie jest jakoś bardzo irytująca. Osobiście wolę misję 'tajemniczy starzec', ale tam trzeba się trochę bić. Jak już wiesz co robić w 15 minut może mniej da radę ją zrobić.

2mo740k.jpg

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Neverwinter] Szybki sposób na foundry i exp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...