Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmazany ekran podczes streamowania?WTF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomoże ktoś? WTF niby mam rozdzielczość 854 x 480 ( 480p+ na twitchu ) podczas streamowania a mam rozmazany ekran tak jak by było np 240p na YouTube ( Ekran mi sie rozmazuje jak chodze a jak stoje w miejscu to normalnie) pomożecie? w czym jest wina... ?

Opublikowano

Pomoże ktoś? WTF niby mam rozdzielczość 854 x 480 ( 480p+ na twitchu ) podczas streamowania a mam rozmazany ekran tak jak by było np 240p na YouTube ( Ekran mi sie rozmazuje jak chodze a jak stoje w miejscu to normalnie) pomożecie? w czym jest wina... ?

Może mało klatek na sekunde ustawiłeś w streamie, spróbuj zwiększyć. I najlepiej z góry napisz czego używasz do streamowania, będzie łatwiej pomóc.
Opublikowano

Możliwe, że źle ustawiłeś program do stream'owania.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Streamuje OBS w ustawieniach

Obraz :

rozdzielczość W OBS - 854x480 (ustawione pod 480p)

FPS w OBS - 15 FPS

Rozdzielczość mojego kompa(monitora) - 1440 x 900

A w ustawiniach zaawansowanych mam taki coś jak - Użyj CFR (Stała liczba klatek na skenude ) = to mam zaznaczone fajką , to powinno być zaznaczone czy nie?

Oraz mam Ustawione w zaawansowanych - Zezwól na nadawanie w 61-120 FPS = też fajką , czy dobrze?

Opublikowano

Nie, zwiększ ilość FPS. Bi 15 to strasznie mało. Minimum 30 lub jeśli chcesz płynniejszy obraz to 60, ale pamiętaj nim więcej tym szybszą prędkość wysyłania msuisz mieć.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...