Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] komputer

Royal.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 problem:

gdy włączam komputer to monitor mi tak jakby mruga, włącza się na sekunde, po czym wyłącza. Przez to nie mogę korzystać z kompa, niczego nie widze, ciągle czarny ekran.

Po 30 minutach ten monitor już normalnie świeci, wystarczy, że pare razy go zrestartuje, tak długo aż do skutku.

O co chodzi?

2problem:

miałem już temat dotyczący tego problemu, chodzi o to, że lagują mi gry, freezuje mi obraz, nie moge sie ruszac postacia, to sa takie gry jak minecraft, warrock, one nie maja duzoych wymagan sprzetowych. Zrobilem juz prawie wszystko co moglem, sprobuj sformatowac dysk c, ale problem w tym, ze nie jest jak, polecacie mi to zrobic? Jakies wskazowki? Napiszcie intrukcje jak to zrobic, dla zielonego

Opublikowano

Na poczatek pomyslalem o sterach do karty graficznej

Poszukaj na stronie producenta Twojej karty graficznej.

Ten pomysł już padł, mam najnowsze, sprawdzałem.

Opublikowano

Napisz też jaki to monitor i ile ma lat. I jeśli ma diodę sygnalizującą pracę to czy ona się wogóle włącza. A gdy masz czarny ekran to ona się świeci czy nie ?

Opublikowano

Napisz też jaki to monitor i ile ma lat. I jeśli ma diodę sygnalizującą pracę to czy ona się wogóle włącza. A gdy masz czarny ekran to ona się świeci czy nie ?

Monitor jakis fujitsu siemens, ogolnie byl kupiony razem z komputerem, mysle, ze ten komp i monitor maja juz z 6 lat. Nie bede podawal specyfikacji kompa, bo to sie dzieje w takich grach jak minecraft, w dodatku gram na najslabszych ustawieniach, kiedys bylo dobrze przy tych samych grach. Myslalem tez, ze to przez wirusy, ale po ich usunieciu problem nadal wystepuje, nie da sie grac. Czy jak zrobie formata to bedzie wszystko ok? Czy wytlumaczy mi ktos szczegolowo jak sie robi formata, krok po kroku.

Edit

A co do tej diody, do ma, jest takie swiatelko w przycisku, gdy monitor jest wlaczony swieci sie na zielono. I wlasnie gdy wlaczam kompa to przez 0.5s sie nie swieci, a przez nastepne pol sekundy swieci, ja to nazywam mruganiem. Podczas tego monitor wyswoetla czarny ekran, byc moze zadjego, nie wiem

Opublikowano

Napisz czy momencie gdy jest czarny ekran na monitorze to czy ta dioda się świeci czy nie. Bo jeżeli się nie świeci a tylko raz mrugnie to prawdopodobnie kondensatory straciły swoją pojemność i możliwe że wymiana ich na nowe by pomogła. Jeśli umiesz to możesz otworzyć monitor i na płytce pcb sprawdzić czy kondensatory są napuchnięte.

Opublikowano

Napisz czy momencie gdy jest czarny ekran na monitorze to czy ta dioda się świeci czy nie. Bo jeżeli się nie świeci a tylko raz mrugnie to prawdopodobnie kondensatory straciły swoją pojemność i możliwe że wymiana ich na nowe by pomogła. Jeśli umiesz to możesz otworzyć monitor i na płytce pcb sprawdzić czy kondensatory są napuchnięte.

nie umiem, nie znam sie na tym, komputer mam bardzo stary, wiec nowy monitor by nie pasowal, nie? Ja nawet nie wiem jak otworzyc monitor. Ta dioda ciagle "mryga", pojawia sie przez ulamek sekundy napis fujitsu siemens (firma kompa i monitora) gdy akurat swieci ta dioda na zielono bodajze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...