Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,
ostatnio wbiłem na serwer z minigrami typu survival games, troubble in mineville, the herobrine. Te minigry bardzo mi sie spodobały i postanowiłem stworzyć taką grę. Wymyśliłem ją już, powiem wam mniej więcej, o co w niej chodzi.

Gracze dzielą się na dwie drużyny, czerwona drużyna nr 1 ma za zadanie wypłynąć ze swojego spawnu na łódkach i dopłynąć na wyspę przeciwnika, aby przedrzeć się przez cztery linie ochrony: pierwsza linia; mur oznaczony cienką poziomą linią prostą z dwoma bramami wyróżnionymi pogrubioną czarną linią. Przedostać można się tylko poprzez bramę, a więc trzeba ją zniszczyć (jeszcze nie wiem jak, chyba będzie potrzebny jakiś plug in na bazookę :]), druga linia, taka sama jak pierwsza, trzecia linia składające się z muru i jednej bramy, bardziej wytrzymalszej niż reszta, oraz czwarta linia obrony, składająca się z bramy do świątyni, w której znajduje się blok drużyny nr 2 (beacon mianowicie), czerwona druzyna nr 1 ma za zadanie zgriefować ten blok, a drużyna niebieska ma za zadanie im w tym przeszkodzić. Atakujący mają 10-20 minut na dostanie się do świątyni, jeśli tego nie zrobią to przegrywają. Po zakończonej rundzie nastąpi zamiana drużyn, czyli atakujący będą bronić świątyni i na odwrót. A i zapomniałem dodać, niebieska drużyna może wchodzić na muru po schodkach od wewnętrznej strony muru, aby móc eliminować wrogów z łuku.

Mam jeszcze wiele innych dodatków i pomysłów co do tej gry, ale potrzebuje paru wskazówek, kompletnie nie wiem jak zabrać się za pluginy, jest to bowiem dla mnie czarna magia i wogóle ich nie ogarniam, dlatego potrzebuje kogoś do pomocy, kogoś kto albo udzieli mi wskazówek albo przyłączy się do robienia mapy, pluginów itd.

Jestem otwarty na wszelkie pytania i chętnie udzielę na nie odpowiedzi :)

PW skype: Ghinterek

PS. Przepraszam za ten beznadziejny rysunek w załączniku, robiony na szybko w paincie xD

post-801846-0-23295900-1374522723_thumb.png

Opublikowano

Znam juz cos podobnego.na mc wars jest taki tryb ze druzyna buduje Azabezpieczenia i nastepnie druzyny musze zniszczyc core w bazie druzyn.ale pomysl calkiem fajny

xxx

Opublikowano

Podobne, ale nie takie samo jak to. Tutaj trzeba na drugą wyspę dopłynąć łódkami a zabezpieczenia i itemy są już od razu. Liczy sie tylko umiejetność współpracy :)

To znajdzie się jakiś chętny do pomocy? :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...