Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Zrobic Złota Monetke

napek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Postanowilem ze napisz tutka jak dodac "Złotą Monetke" zamiast Czerwonej Furii w lewym dolnym rogu naszej gry :), Wiele osob o to pyta a wiec jedziemy.

Bedziemy potrzebowali :

1. Metin2FileArchiver

http://www.speedyshare.com/files/20276066/Archiver_BinUtils_S527P105_2.Beta.rar

Skan

http://www.virustotal.com/pl/analisis/77ac19112229debccc544175bad0e1f7f9fa2cf5aee60f737c201ed3bc72b344-1262345357

2.Metin2FileExtractor

http://www11.zippyshare.com/v/57595111/file.html

Skan

http://www.virustotal.com/pl/reanalisis.html?3192d2614669806608e75edda56257f8a9e61b680939ffb15dd22da33faa19f3-1262346471

3.Sciagamy Metin2 File Extractor wypakowujemy go do C:\D&S\Nasza Nazwa\

Zmieniamy nazwy plikow „Metin2FileExtractor” i „main” na „Fe”

Wchodzimy do : Start->Uruchom->Wpisujemy „CMD”

Otworzy nam się okienko, wpisujemy w nim : Fe , otworzy się instrukcja, ignorujemy ja, klikamy obojetnie jaki klawisz.

Nastepnie wpisujemy (moze byc inaczej u innych ja podalem swoja sciezke) :

Fe "C:\Program Files\Metin2_PL\pack" etc

Czekamy az rozpakuje, Utworzy nam się w C:\D&S\Nasza nazwa\ Folder Output, w nim mam rozpakowane pliki „ETC”

4.Teraz sciagamy nasz pliczek ktory podmieni nam furie na monetke :) z edytowany w calosci przeze mnie

http://www.speedyshare.com/files/20206308/taskbar.tga

5.Teraz wchodzimy do wczesniej wypakowanego folderu, czyli C:/D&S/nasza nazwa/output/ymir work/ui/ i podmieniamy plik ktory wczesniej sciagnelismy .

6.Mamy juz Zlota monetke ale teraz trzeba to spakowac :) wiec :

7. Teraz Sciagamy Metin2 File Archiver wypakowujemy go do C:\D&S\Nasza Nazwa\

8. Po wypakowaniu Otwieramy plik „RootExtract” I zaznaczone na czerwono zmieniamy na swoja lokacje metina, zostawiamy „ETC” i zapisujemy plik

<Action type="extract" archivePath="C:\Documents and Settings\Bartek\Pulpit\Czajna Lanczer\pack\etc" outputPath="Source" extractAll="YES" createXML="YES" xmlPath="RootPackGen.xml" />

</Buildfile>

9. Nastepnie przeciągamy plik „RootExtract” na wczesniej wypakowana ikonke „m2”

10. Utworzy nam się plik „RootPackGen.xml” Nasz Paker „Etc”

11. Teraz tworzymy folder „Source” w D&S\nasza nazwa\

12. Wklejamy do niego folder z Folderu Output

ymir work

13. Teraz otwieramy notatnikiem plik "RootPackGen.xml" i edytujemy zeby wygladalo tak

<Action type="create" output="etc">

i zapisujemy. Teraz przeciagamy „RootPackGen.xml” na ikonke ”m2”, mamy spakowane ETC, utworza nam się w D&S pliki. ETC.eix i ETC.epk

14. Podmieniamy je za stare pliki w naszym metku folder „PACK”

15. Folder „Ymir Work” z Source kopiujemy na dysk D

16. Cieszymy sie Zlota Monetka :)

Mysle ze sie przyda wielu osoba :)

xfz40l.jpg

Opublikowano

Czcionka to pikus :P ja sie teraz bardziej skupiam na tym jak zrobic aby bylo widac lvl kolo nicku :) Moze sie kiedys uda rozpracowac to :)

xfz40l.jpg

Opublikowano

"4.Teraz sciagamy nasz pliczek ktory podmieni nam furie na monetke :) z edytowany w calosci przeze mnie"

To czemu ja widzialem Identyko monete, pixel w pixel na EPVP? ^^

lepiej troche zmień "by me"

ale dobrze ze dales bo ja niechcacy usunalem i nie moglem znalezc

Opublikowano

Up nie kpij sobie ze mnie ja nie odwiedzam zadnych niemieckich stron i nie wiem czy ktos tam cos robi, wiec uwazam ze tut jest wykonany w calosci przeze mnie ;)

xfz40l.jpg

Opublikowano

backe57? czy to jest takie dla ciebie nie wykonalne że tak twierdzisz? nie wszystkie tutki z tego forum są z epvp ;]

johnmorrisonxxxppwxxxsc.png

Autor-Klik Na sygnę

:)

Opublikowano

Witam,

Ponieważ coś mi nie działa z RootExtract.xml, lub m2.exe, to prosiłbym o wrzucenie ExtractPackGen.xml odpowiadajacego za etc / czy tez ymir work/ui

Z góry dzięki :)

Nieaktualne, RootPackGen.xml po przeciągnieciu na m2.exe także nie wywołuje żadnej reakcji. Nie wiem od czego to może być, ale prosiłbym o pomoc.

65994253024037513199.png
Opublikowano

Nawet ładne ale co tam po złotej monecie.U mnie jest obracający się kruk i litera R na dole :P

"Różnica pomiędzy seksem i śmiercią polega na tym, że kiedy będziesz umierał, nikt nie będzie się śmiać z ciebie, że robisz to sam." Woody Allen

Choć blisko lecz wciąż tak daleko

33466.jpg

33467.jpg

28013.gif

Opublikowano

Witam,

Ponieważ coś mi nie działa z RootExtract.xml, lub m2.exe, to prosiłbym o wrzucenie ExtractPackGen.xml odpowiadajacego za etc / czy tez ymir work/ui

Z góry dzięki :)

Nieaktualne, RootPackGen.xml po przeciągnieciu na m2.exe także nie wywołuje żadnej reakcji. Nie wiem od czego to może być, ale prosiłbym o pomoc.

Paker dla etc

http://www.speedyshare.com/files/20269558/RootPackGen.xml

xfz40l.jpg

Opublikowano

Ładnie.

5

Skup się na tym, aby zrobić po kliknięciu monetki, aby się pokazywała strona www ;] albo IS...

Pozdrawiam :)

Opublikowano

napek nie zrobisz lv kolo nicku bo to jest w serwerze a nie w kliencie (odpal sobie priva na plikach PL i zobaczysz ze niema lv) a takze GM z PL to potwierdzili

Opublikowano

Takie info. To tylko efekt "na siłe" . Ta monetka juz jest w plikach! Sciezka to locale\pl\ui\mall i plik mall.tga. Po prostu nie jest zakodowane aby ja pokazywalo ^^

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

Tak Tak na sile bo innej opcji nie ma jak narazie i z tego co wiem nie bedzie przez jakis czas ;) i tylko takim hm sposobem mozna ja miec ;) zreszta nie kazdy klient ma ten jak to napisales plik mall.tga :)

Up2 jak wroce do domu bo jestem w pracy teraz to wrzuce na inny host ;)

xfz40l.jpg

Opublikowano

9. Nastepnie przeciągamy plik „RootExtract” na wczesniej wypakowana ikonke „m2”

10. Utworzy nam się plik „RootPackGen.xml” Nasz Paker „Etc”

Tu już miałem problem - żaden plik mi się nie tworzył, ale został dodany plik. Więc poszedłem dalej

13. Teraz otwieramy notatnikiem plik "RootPackGen.xml" i edytujemy zeby wygladalo tak
<Action type="create" output="etc">

i zapisujemy. Teraz przeciagamy „RootPackGen.xml” na ikonke ”m2”, mamy spakowane ETC, utworza nam się w D&S pliki. ETC.eix i ETC.epk

14. Podmieniamy je za stare pliki w naszym metku folder „PACK”

Teraz znowu - nie utworzyły się ŻADNE pliki ... czy dałoby się dodać jeszcze te pliczki?

Opublikowano

Mam dokładnie taki sam problem jak UP@

Mógłbyś może jakoś zuploadować te pliki ETC z wbudowana monetką ? :) Bardzo bym prosił

Pozdrawiam Ecolus12 i oczywiście będzie 5 i + Za spakowane pliczki ETC z monetką :)

@EDIT

Poradziłem sobie z problemem :)

Za tuta 5 i + Monetka chodzi jak nalezy :P

Sry za SPAM :)

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...