Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Jayce.

techl4nd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest jayce w rotacji, miałem zamiark go kupić w przyszłości, akurat jest okazja abym nauczył się nim grać ale za cholerę nie mogę ogarnąć buildu, chodzi mi o itemy.

Proszę o nie podawanie żadnych linków do lolkingów, mobafire itp, proszę was abyście mi jasno napisali jaki item po itemie składać.

PS. mam 21 lvl, jeżeli to w czymś pomoże, szukam buildu pod jayce & ... , a nie jakieś solotopy.

Pozdrawiam.

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

Na start kupujesz hm... ja bym polecił Cloth armor + poty, ewentualnie można jak jest linia łatwiejsza mały wisior za 180 + 5x hp potki + mana potka + ward.

Przy pierwszym powrocie kupujesz Łezkę oraz obowiązkowo kolejne wardy.

Potem kupujesz Brutalizera (tłuczek po polsku) oraz Vampirica (wamp. kostur za 800). Można też zaopatrzyć się w podstawowe butki ("jedynki") oraz dodatkowe wardy (nie zapominać o wardach, są ważne).

Upgradeujesz te itemki na Manamune, Black Clever'a oraz BT. Następnie kupujesz Last Whispera. Końcowo kupujesz coś pod survi, najlepiej Warmoga.

Opublikowano

zaczynam od dorana

pierwszy powrót do bazy po spushowaniu i przy jakichś 1kgold (jesli udało się wbić pierwszą krew) wtedy kupuję łezkę + long sword (ew wardy)

jesli mam mniej golda to tylko item na regenere many (z tego robi się łezkę)

mamy dorana, łezkę teraz coś na przebicie i cdr czyli z dwóch long swordów składam brutalizer (tłuczek) + buty na cdr przy następnej okazji

w tym momencie normal game jest wygrany :>

ale jeśli nie to kupuje black cleaver i Infinity edge reszta raczej sytuacyjnie

chodzę tak na mid/top

aa jak potrzebujesz cos na kradzież życia to BoTRK będzie dobry

xixPrjI.png

drugi mecz troche nafeedowalem ale to mid/late (early wygrane łatwo, pierwszy turret pushnąłem i kilka ganków na mid lane)

ale to przez brainless team 0 pushu, 1/4 farmy co powinni mieć ale to normal :)

to jeszcze jeden mecz smurf brąz 3 ;) też brainless team ;)

X9wsazU.png

Hejo

Opublikowano

Witam :P. Ja proponuję taki build.

Czary / Itemki:

yhos.jpg

Skile powinieneś maxować tak:

0mts.jpg

Masterki polecam takie:

i6ti.jpg

No i zostały runy, które powinny wyglądać tak:

2da2.jpg

To by było na tyle. Jakbyś czegoś jeszcze potrzebował pisz :D.

Opublikowano

Up wszystko ładnie, tylko mógłbyś mi podać pełne nazwy co to jest CDR i BoTRK.?

CDR cooldown reduction - czas odnowienia

botrk - blade of the ruined king (drugi item na screenach) - ostrze zniszczonego króla czy jakoś tak ^^

@UP ja maxuje Q(zawsze jak sie da), daje jeden punkt w E i staram się wymaxować W (daje sporą szybkostrzelność i to jest przydatne ale na wyższym poziomie)

w R nie daje punktu na 6 poziomie tylko trochę później jak przeciwnik ma więcej armora (jakoś po 11lvlu)

ten build co mam na ostatnim screenie (ranked) to jak dla mnie najważniejsze core, jak mam te itemki to muszę tylko skupiać się na pozycjonowaniu i poke

i używam tych masterek: http://www.mpcforum.pl/topic/997878-tut-sustain-carry-alternatywne-masterki/

ale jak masz mniejszy level to ustaw sobie 9/0/11 a jak wększy level to w dawaj do ataku

chodzi o te 3punkty na Vampric czy jakos tak

Hejo

Opublikowano

Aktualnie na Jayce najmocniejszy build to:

merkurki/tabi/ioanki,IE,SOTD,BT,LW,warmog

taki build daje nam instakille z W, jedynie tankom uda się przetrzymać i będą miały 1/4 hp i nadal mamy mocny poke, łezka jest niepotrzebna

core itemy to ie i sotd, potem dokładasz buty a dalej sytuadcyjnie

Opublikowano

taki build daje nam instakille z W, jedynie tankom uda się przetrzymać i będą miały 1/4 hp i nadal mamy mocny poke, łezka jest niepotrzebna

Proszę wytłumacz/rozwiń mi te nazwy bo nie jestem jeszcze "zaawansowanym" graczem lola.

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

Proszę wytłumacz/rozwiń mi te nazwy bo nie jestem jeszcze "zaawansowanym" graczem lola.

merkurki/tabi/ioanki - to wiadome

ie - infinity edge

sotd - sword of the divine

bt - bloodthrister

lw - last whisper

warmog - to wiadomo

Opublikowano

łezka daje sporo many, jak dla mnie to jest podstawa, żeby mieć świetny poke i żeby nie zabrakło many podczas tf

chyba, że masz tak wspaniałego junglera, że oddaje ci blue albo sam robisz blue w jungli przeciwnika - jesli jesteś na topie ale da się tak tylko jak grasz po stronie purpurowej

więc ..

@EDIT chyba że idziesz jako adc wtedy łezka jest zbędna bo masz supporta i nie wbijasz się żeby zadać 20%max hp z młota pod E tylko bijesz głównie z hitów i W

Hejo

Opublikowano

łezka daje sporo many, jak dla mnie to jest podstawa, żeby mieć świetny poke i żeby nie zabrakło many podczas tf

chyba, że masz tak wspaniałego junglera, że oddaje ci blue albo sam robisz blue w jungli przeciwnika - jesli jesteś na topie ale da się tak tylko jak grasz po stronie purpurowej

więc ..

@EDIT chyba że idziesz jako adc wtedy łezka jest zbędna bo masz supporta i nie wbijasz się żeby zadać 20%max hp z młota pod E tylko bijesz głównie z hitów i W

z ie i sotd mana do poke nam nie potrzebna bo zabijamy na w + sotd samo ..... podobnie wygląda to w tf z 5vs 5 robimy natychmiastowe 4 vs 5 więc nawet pokeować przeciwnika nie musimy, manamune jest na nim useless itemem, topka tak zaczęła składać to każdy tak robi....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...