Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA IV zacinki

krzysiek000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż ostatnio zakupiłem GTA IV na Steam'ie bo była promocja. Pobrałem, włączyłem i w ustawieniach graficznych automatycznie ustawiło High a ja zmieniłem na Medium, i rozdzielczość 1280 x 786. Zajmuje mi to 400mb pamięci karty graficznej, która ogólnie ma 974mb. Więc tu jest problem, strasznie mi się zacina GTA. W pierwszym domku wszystko płynnie chodzi, a jak wychodzę na miasto to od razu mam około 15 klatek.

Specyfikacja laptopa z 2010 roku.

Intel Core i3 330m

Nvidia GeForce GT 320M (up to 2747 Mb TurboCache)

4gb ramu.

Opublikowano

Spróbuj na niskich,choć na takim PC powinno działać ci na średnich :)

Ja mam podobnego PC'ta i na średnich spokojnie ok 25 wyciąga, radzę ci defragmentować dysk na którym masz grę powinno pomóc(większe szanse od tych CCleaner'ów... <_< )

Dodam ,iż GTA IV nie jest zoptymalizowane(na komputery), więc te opcje nie za bardzo coś dają.

Opublikowano

I jak - poradziłeś się z tym problemem?

Jeśli nie, to coś na pewno z TheQuark'iem - poradzimy - na to.

bez gif

Opublikowano

Witam. Otóż ostatnio zakupiłem GTA IV na Steam'ie bo była promocja. Pobrałem, włączyłem i w ustawieniach graficznych automatycznie ustawiło High a ja zmieniłem na Medium, i rozdzielczość 1280 x 786. Zajmuje mi to 400mb pamięci karty graficznej, która ogólnie ma 974mb. Więc tu jest problem, strasznie mi się zacina GTA. W pierwszym domku wszystko płynnie chodzi, a jak wychodzę na miasto to od razu mam około 15 klatek. Specyfikacja laptopa z 2010 roku. Intel Core i3 330m Nvidia GeForce GT 320M (up to 2747 Mb TurboCache) 4gb ramu.

Twoja karta nie poradzi sobie z tą grą tak jakbyś sobie tego życzył. Nie chodzi Tu nawet o to ile masz pamięci, ale o to że jest to edycja M. GTA IV średnio je wspiera stąd problem. Gra chodziłaby lepiej nawet na GeForce 9600 GT w wersji PC. Testy dostępne w Internecie.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...