Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ewolucja Kha'Zixa

Hocyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsza ankieta wielokrotnego użytku ,popraw (Ja na 6 rozwijam Q W E R) , 11 E ,a na 16 zależny, częściej maxuje W ponieważ jest lepszy poke i prościej odpuszowywać ,co jak wiadomo w late się przydaje.

Opublikowano

Zależy top/jungle ja zagłosowałem niby że top więc w e q

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Grałem na 2 sposoby i powiem wam że jak widzę jakie pier***nięcie ma Q to zawsze maxuje jako pierwsze.

Opublikowano

W->E->Q, widać, że na niższych ligach ludzie nie myślą, i twierdzą, że nie warto maksować W po nerfie.

nie koniecznie

ja np maxuje "q" na starcie ponieważ dmg z "q" jest bardzi mocny i niski cd co pomaga w jungli i najważniejsze dmg na ganku( gram tylko nim w lesie) a zmiana "w" ze ma slowa bez ewolucji daje świetny efekt :)

Opublikowano

W->E->Q, widać, że na niższych ligach ludzie nie myślą, i twierdzą, że nie warto maksować W po nerfie.

Mam tą samą lige co ty i maksuje q e w ale jestem noobem :(

Po tym nerfie na w i buffie q lepiej ewoluowac q

@up

Nie maksować e na kha zixie? kha zix jest właśnie bardzo mocny bo ma to swoje e

Opublikowano

To wszystko zależy w jakiej sytuacji jestem, jeżeli mam dobrą farme to biorę Q na dmg, i potem W i E. Ale najczęściej biore W>E>Q

Opublikowano

No to widać że na wyższych dywizjach też nie myślą, bo ewoluowanie E na 6 lvl to jest konieczność. Ja Ci polecam tak robić: Maxujesz Q>W>E i Ewoluujesz E>W/R*>Q

*R nie warto ewoluować, bo po prostu jest mniej przydatne w Late.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

WUT?
Po co Ci ewoluować na początku "E" skoro jajo z tego będziesz miał? o.O No sorry, jedynie doskok, ale po co w early?

iiMuZ.png

Opublikowano

Jak czytam te wasze wypowiedzi i widze wyniki ankiet to normalnie chce mi sie płakać. Pierwsza ewolucja to W, ze względu na farmę. Etap 6-11 lvl to czas w ktorym wyrabiamy przewage nad przeciwnikiem, a zmaxowane W daje nam mozliwosc farmienia na linii i w jungli. Wyjątkiem jest sytuacja gdy gramy z premadem na bocie. Wtedy jako pierwsze ewoluujemy E i możemy robić ładnego ganka, poniewaz przy asyście można odskoczyć od wieży. Na 11 lvlu ewoluujemy lub W ( w zaleznosci co wybralismy na 6 lvlu). 16 lvl jest juz kwestią sytuacyjną. Jeśli przeciwnicy przegrywają mozemy ewoluowac Q, lecz osobiscie polecam R. Lepsza mobilność, lepsze do backdoora i oczywiście Kha staje się bardzo tankowy w tym momencie. Uzywajac wyewoluowanego R mozna łatwo osłabić czyjeś combo lub mocniejszy skill (no. Karthus ult, Lux ult, etc).

Ewolucja Q na 6 lvlu sprawdza się tylko w bronzie. Skille na kha rozkłada się:
W -> Q ->E -> W -> W ->R (ewo W) -> W -> Q -> W ->Q -> R (ewo E) -> Q -> Q -> E -> E -> R (ewo R/Q) -> E -> E

bez gif.

Opublikowano

Polecam na 6 Q,11 W a na 16 E.

Nie ulepszam ulta.

Daje on tylko 3x niewidzialność oraz zmienia się Twój wygląd.

Opublikowano

Jak czytam te wasze wypowiedzi i widze wyniki ankiet to normalnie chce mi sie płakać. Pierwsza ewolucja to W, ze względu na farmę. Etap 6-11 lvl to czas w ktorym wyrabiamy przewage nad przeciwnikiem, a zmaxowane W daje nam mozliwosc farmienia na linii i w jungli. Wyjątkiem jest sytuacja gdy gramy z premadem na bocie. Wtedy jako pierwsze ewoluujemy E i możemy robić ładnego ganka, poniewaz przy asyście można odskoczyć od wieży. Na 11 lvlu ewoluujemy lub W ( w zaleznosci co wybralismy na 6 lvlu). 16 lvl jest juz kwestią sytuacyjną. Jeśli przeciwnicy przegrywają mozemy ewoluowac Q, lecz osobiscie polecam R. Lepsza mobilność, lepsze do backdoora i oczywiście Kha staje się bardzo tankowy w tym momencie. Uzywajac wyewoluowanego R mozna łatwo osłabić czyjeś combo lub mocniejszy skill (no. Karthus ult, Lux ult, etc).

Ewolucja Q na 6 lvlu sprawdza się tylko w bronzie. Skille na kha rozkłada się:

W -> Q ->E -> W -> W ->R (ewo W) -> W -> Q -> W ->Q -> R (ewo E) -> Q -> Q -> E -> E -> R (ewo R/Q) -> E -> E

+1

Ludzie kur wa...bez jaj ale każdy się kłoci a nawet autor nie napisał na jaką linie. Przecież na każdą linie maksuje się inaczej. Jeżeli przeciwnik jest słaby to maksujemy Q (mid), na topie zawsze W, w jungli też W. Tyle w temacie, natomiast jak maksujesz R to jesteś idiotą, bo E daje po ewolucji dużo więcej.

Q>E>R lub E>Q>R.

Do w nie robi się już ewolucji po nerfie.

Ludzie wy myślicie chociaż. Kha zixem wbijamy się na carry i zabijamy go - potem uciekiamy. Jeżeli się ze mna zgadzasz i dlatego maksujesz R to.. Tym bardziej, że po killu resetuje się E więc możemy sobie skakać :) Ty masz mieć pierdolnięcie a nie uciekać po krzakach z R. Używasz E przez ściany u uciekasz. Tak wiem na brązie ludzie nie mają oracla.
Opublikowano

Aktywnie: Ukrywa się przez 1 sek. Aktywuje Ukryte Zagrożenie i zwiększa prędkość ruchu Kha'Zixa o 40%. Po raz drugi Ataku Pustki można użyć w przeciągu 10 sek.

Rozwinięty Aktywny Kamuflaż: Atak Pustki może być zastosowany trzykrotnie. W ukryciu Kha'Zix odnosi obrażenia mniejsze o 40%.

@up, sam jestes idiotą. Ewolucja jest sytuacyjna, natomiast W i E muszą być ulepszone ZAWSZE. Q oraz R to wybór sytuacyjny na 16 lvly zależny od rozgrywki.

bez gif.

Opublikowano

@up

Jestem idiotą i maksuje zawsze Q bo muszę mieć dmg. Zrozum: Ulepszysz ulta - ktoś ma oracla skill cześciowo w dupe. Ulepszysz E - darmowy flash, darmowy skok po killu. Same plusy ...

Opublikowano

@up.

Co do E sie zgadzam, trzeba je ewoluować, ale co daje Ci zewoluowane Q jeśli jest ciężka gra? Nic, nawet nie zdarzysz tego Q uzyc! Ewolucja na R pozwala Ci zniwelować DMG od midera i topa. oracle nie ma tu nic do rzeczy, bo obniznie dmg działa mimo wszystko.

Dowody:

Ciężka gra, mid, pierwsza ewolucja W, na 16 ewolucja R. IDIOTA!

Łatwa gra, mid, pierwsza ewolucja W, IDIOTA

http://www.youtube.com/watch?v=5OLTbYJw3s0

Łatwa gra, mid, pierwa ewolucja W, ewolucja R na 16. IDIOTA!

Mid, ewolucja W jako pierwsza. IDIOTA

Nawet beksa Ocelote pierwsze maxuje W, a na 16 R. Ale z niego idiota.

Życzę Ci powodzenia w twoim bronzie. Dalej maxuj Q na 6 lvlu. GL

bez gif.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...