Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] WPF aplication vb.net

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema usiłuję jakoś zamaskować RichTextBox w aplikacji WPF próbowałem przez RichTextBox.visible = false ale to nie działa :/ ma ktoś jakiś pomysł ?? jest funkcja że ukryje mi tego boxa ale potem trzeba go jakoś pokazać a wprowadzałem ten kod do buttona co wyżej napisałem i dupa wywala błąd. Some body have any idea ?

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie, w normalnym formularzu vb mogę sobie klinąć na tło i przenosi mnie do kody Form1 gdzie mogę sobie wpisać co ma być robione przy starcie w WPF tego nie ma klikajac na okno nic sie nie dzieje co mam zrobić ?

@Edit

Coś ten sposób nie działa próbowałem na TextBoxie wpisałem wpierw TextBox1.Hide - dupa TextBox.Hide - dupa, TextBox_TextChanged_1.Hide - dupa, oraz dałem jeszcze name dla textboxa ale tak samo nie dziala

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie, w normalnym formularzu vb mogę sobie klinąć na tło i przenosi mnie do kody Form1 gdzie mogę sobie wpisać co ma być robione przy starcie w WPF tego nie ma klikajac na okno nic sie nie dzieje co mam zrobić ?

@Edit

Coś ten sposób nie działa próbowałem na TextBoxie wpisałem wpierw TextBox1.Hide - dupa TextBox.Hide - dupa, TextBox_TextChanged_1.Hide - dupa, oraz dałem jeszcze name dla textboxa ale tak samo nie dziala

W WPF UIElement posiada enum Visibility, który przyjmuje wartość Visibility.Visible (widzialny), Visibility.Hidden (ukryty), Visibility.Collapsed (ukryty i nie zajmuje miejsca).

Zdarzenia typu Load tworzysz przez dopisanie w XAML odpowiedniego fragmentu, np.

Loaded="jakasFunkcja"
Opublikowano

Wpisałem dla button1 aby ukrył button2 wpisałem coś takiego Button2.Visibility.Hidden() w button2 dałem name "button2" ponieważ z "button_click_2" nie działało. Tak czy siak wywaliło błąd i dalej nic coś źle robię tylko nie mam pojęcia co..

@edit

Na próbach i błędach udało mi się "Button2.Visibility = Windows.Visibility.Hidden"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...