Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Prefixy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :]

Mam pewien problem z prefixem [world] na swoim serwerze.

Otóż mimo wyłączenia go z MV-Core, on pojawia się cały czas. Co więcej, po każdym resecie wartość "false" podmienia się na "true"...

W samym Essentials całość jest już odpowiednio wyedytowana, pozostaje tylko ten problem, którego za nic nie mogę rozwiązać.

Nie używam żadnych innych menagerów pod chat, jedynie P-EX oraz MV-Core.

A przy okazji drugi problem.

Otóż mimo dodania odpowiednich permisji, i przydzieleniu kogoś do danej grupy z permisji, ten nie może pisać na czacie... Odpowiednia permisje jest ustawiona, dopiero po dodaniu OP`a "ten ktoś" może normalnie się komunikować.

Z góry dzięki za pomoc :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

W MV-Core wyłączyłeś a w essentials masz tak ustawione ze nie ma tego world w tych [ ] albo { } nawiasach ;) ?

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Toż napisałem, że w Essentials wszystko cacy jest skonfigurowane :]

Do tego ogarnąłem wreszcie prefixy z rang, jednak wszystkie mają szary kolor... Ehh :D

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ludzie, serio?

Nie mówcie, że nawet nie czytacie tego, co napisał.

Jak byk - "Toż napisałem, że w Essentials wszystko cacy jest skonfigurowane :]"...

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ludzie, serio?

Nie mówcie, że nawet nie czytacie tego, co napisał.

Jak byk - "Toż napisałem, że w Essentials wszystko cacy jest skonfigurowane :]"...

Jaki masz plugin do chatu ? miałem ten sam problem ;).

Opublikowano

Nie używam żadnego dodatkowego pluginu do chatu.

Dodatkowo pojawił się inny problem - mimo dodanych permisji nikt nie może niczego budować/niszczyć. Jedynie po dodaniu operatora całość działa.

ps. Problem z kolorowymi prefixami jest nadal :]

@EDIT
Teraz coś się porobiło... Otóż usunąłem jakieś śmieci z pluginów, a przy okazji pozostałości po EssentialsChat, i teraz w ogóle nie pokazuje (znów) przedrostków z rangą... Shiiit D:

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie używam żadnego dodatkowego pluginu do chatu.

Dodatkowo pojawił się inny problem - mimo dodanych permisji nikt nie może niczego budować/niszczyć. Jedynie po dodaniu operatora całość działa.

ps. Problem z kolorowymi prefixami jest nadal :]

@EDIT

Teraz coś się porobiło... Otóż usunąłem jakieś śmieci z pluginów, a przy okazji pozostałości po EssentialsChat, i teraz w ogóle nie pokazuje (znów) przedrostków z rangą... Shiiit D:

mogę dostęp do konsoli ? postaram się poprawić, pomogłem dużej ilości osób ;) potem tylko zmienisz hasło i tyle.

Opublikowano

Dostępu do panelu nie udostępniam nikomu. Jest zbyt cenny :]

Aczkolwiek zapraszam na GG - może uda się coś zrobić.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

[world] usunięty, jednak pojawiły się kolejne problemy :]

1. Nie wyświetla się wiadomość ustawiona w JoinMessage

2. "Nie masz dostępu do tej komendy" - po zainstalowaniu permisji (i nawet z`opowaniu gracza)

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...