Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet godny jakiejkolwiek uwagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, aktualnie mam "mobilny internet" z Orange(nie polecam absolutnie) no i umowa się kończy 19 sierpnia i by się zdało nowy internet ogarnąć. Polecicie mi jakiś net? oby nie te mobilne bo to gówno działa kiedy chce a nie kiedy potrzeba, pochmurne niebo i zasięg 1 kreska a transfer to max 10kb/s a nawet i mniej. Miałem kiedyś z kabla z TP 1mb i nie mogłem narzekać, absolutnie. Fakt faktem było to dawno bo 2008r, nie wiem jak teraz jest na rynku dostawców internetu. Jak na razie skreślona jest netia przez kabel i upc przez kabel(na mojej dzielnicy nie mają łącza oraz nie mają zamiaru go zakładać -_-) Czytałem o netia z takim hot-spotem(czy jakoś tak) jak to wygląda? jakie wymagania mają do podpisania umowy? no i najważniejsze jak z jakością internetu? zasięg?

Dziękuję za jakiekolwiek porady, odpowiedzi ;)

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Ja mam TP 20 mb/s z kabla. Nie polecam... Całe to TP to dziadostwo... Moim "ruterem" jest nijaki livebox, a ten naprawdę potrafi wkurzyć. Jak? - Po prostu niezależnie od mojej woli sam się rozłączał. Parę opini na ten temat:

"""Liveshit bo tak powinna brzmieć nazwa tego
ustrojstwa, to tani badziew o czym sam się przekonałem. Miałem podobny
problem, "specjaliści" rozkładali ręce a winowajacą był sam Liveshit, w
którym coś po prostu padło. Z różnych źródeł słyszałem o reklamacjach
tego dziadostwa nawet w pierwszych tygodniach użytkowania, także o
jakości produktu mówić tutaj nie można. Wiem, że są różne modele, wersje
itd. ale w przypadku Liveshita wszystko jest robione na jedno kopyto,
jak najmniejszym kosztem."""

"""Co do duszenia obsługi, nie chcę mi się z nimi
nawet rozmawiać osoby pracujące tam są w ogóle nie świadome tego co
robią. Za każdym telefonem jest tylko
install->uninstall-->install-->reset liveboxa, szału można
dostać... Co do tego że livebox/liveshit :D jak to tam nazywacie to
wiem, livebox był wymieniany paredziesiąt razy... Co do umowy - czekam
na kwiecień i żegnam się z neostradą, ten internet w ogóle nie powinien
wychodzić na rynek pomoc od "specjalistów" jest zerowa i to nie tylko
mój problem wielu znajomych ma podobne sytuacje. """

Ja miałem dokładnie tak samo. Co przyjechali, według nich było wszystko w porządku. Następnego dnia działo się to samo.

A grałem wtedy właśnie rankeda w LOL'a, słyszałem, że Ty też grasz, więc powinieneś wiedzieć o co chodzi :D. I w decydującym momencie rozłączył mi się internet. Zdenerwował byś się? :D Musiałem po prostu czekać z 10 minut. Gdy wbiłem z powrotem było już po wszystkim.

I też podpinam się pod temat. Też szukam jakiegoś dobrego neta :D.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wie ktoś jak się tu cytat robi? :D Nie czyjejś wypowiedzi. Po prostu chciałem zrobić cytat z tego co w cudzysłowiu mam :D. Dzięki z góry.

Opublikowano

@2up, wiem wiem, gram w LoLa i szczerze się nie da grać na takim necie. W 2008 miałem liveboxa i naprawdę nie mogłem na niego narzekać :D zaś teraz opinia TP jest tragiczna :|

@up, UPC, ok, ale jaki? z kabla, modem?

Czekam na dalsze propozycje.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Ja mam od kilku lat internet w UPC (aktualnie 60mb/s) i nie narzekam. Czasem zdarzy się, że mają jakąś awarię, ale jakaś godzinka i internet z powrotem jest.

Tak się prezentuje:

64676925

Opublikowano

@2up, wiem wiem, gram w LoLa i szczerze się nie da grać na takim necie. W 2008 miałem liveboxa i naprawdę nie mogłem na niego narzekać :D zaś teraz opinia TP jest tragiczna :|

@up, UPC, ok, ale jaki? z kabla, modem?

Czekam na dalsze propozycje.

Modem

Opublikowano

I tak wszyscy dostawcy korzystają z linii przesyłowych neostrady, więc kupowanie od innych dostawców typu UPC jest idiotyczne. Jedyne co jest nie tak, to shitowy router neostrady który działa jak mu się zachce. Ja mam neostradę + router DGT i mam necik 40mb/s 24/7 burza jest, tornado, cokolwiek a ja mam neta cały czas :D Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło że coś było nie tak. Zawsze pełna prędkość.

W moim przypadku przyszli panowie i skonfigurowali wszystko za mnie, bo router był w ofercie tp więc jak ktoś nie potrafi to no problemo byle by tylko nie brać liveshita.

Opublikowano

Ja mam od kilku lat internet w UPC (aktualnie 60mb/s) i nie narzekam. Czasem zdarzy się, że mają jakąś awarię, ale jakaś godzinka i internet z powrotem jest.

Tak się prezentuje:

Internet z kabla/ modem? jeśli modem to jak jest z zasięgiem?

Modem

A jak z zasięgiem ?

Co potrzeba do podpisania umowy z nimi?

Dzięki za odpowiedzi.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Ja mam TP 20 mb/s z kabla. Nie polecam... Całe to TP to dziadostwo... Moim "ruterem" jest nijaki livebox, a ten naprawdę potrafi wkurzyć. Jak? - Po prostu niezależnie od mojej woli sam się rozłączał. Parę opini na ten temat:

"""Liveshit bo tak powinna brzmieć nazwa tego

ustrojstwa, to tani badziew o czym sam się przekonałem. Miałem podobny

problem, "specjaliści" rozkładali ręce a winowajacą był sam Liveshit, w

którym coś po prostu padło. Z różnych źródeł słyszałem o reklamacjach

tego dziadostwa nawet w pierwszych tygodniach użytkowania, także o

jakości produktu mówić tutaj nie można. Wiem, że są różne modele, wersje

itd. ale w przypadku Liveshita wszystko jest robione na jedno kopyto,

jak najmniejszym kosztem."""

"""Co do duszenia obsługi, nie chcę mi się z nimi

nawet rozmawiać osoby pracujące tam są w ogóle nie świadome tego co

robią. Za każdym telefonem jest tylko

install->uninstall-->install-->reset liveboxa, szału można

dostać... Co do tego że livebox/liveshit :D jak to tam nazywacie to

wiem, livebox był wymieniany paredziesiąt razy... Co do umowy - czekam

na kwiecień i żegnam się z neostradą, ten internet w ogóle nie powinien

wychodzić na rynek pomoc od "specjalistów" jest zerowa i to nie tylko

mój problem wielu znajomych ma podobne sytuacje. """

Ja miałem dokładnie tak samo. Co przyjechali, według nich było wszystko w porządku. Następnego dnia działo się to samo.

A grałem wtedy właśnie rankeda w LOL'a, słyszałem, że Ty też grasz, więc powinieneś wiedzieć o co chodzi :D. I w decydującym momencie rozłączył mi się internet. Zdenerwował byś się? :D Musiałem po prostu czekać z 10 minut. Gdy wbiłem z powrotem było już po wszystkim.

I też podpinam się pod temat. Też szukam jakiegoś dobrego neta :D.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wie ktoś jak się tu cytat robi? :D Nie czyjejś wypowiedzi. Po prostu chciałem zrobić cytat z tego co w cudzysłowiu mam :D. Dzięki z góry.

wtf? sam mam liveboxa i działa bez zarzutu po za tym że słaby zasięg

topic: orange i tp to najgorsi dostawcy internetu wiec odradzam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...