Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Problem z Komputerem

sZaKuL1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takowy problem. Niecały rok temu kupiłem sobię laptopa. Odrazu sobie zainstalowałem skyrim (marzyłem o tej grze) i przeszedłem ją bardzo szybko. Pózniej miałem przerwe grając w Tibie, Metin2, CS, i jakieś inne tam gry. I dzisiaj postanowiłem sobię zagrać ponownie w Skyrim, odpalam wchodzę do gry z bananem na mordzie a tam? LAGI! Laguje niemiłosiernie mam po 15-11 fps. Dotychczas grałem na wysokich detalach a teraz zmieniłem na Medium i mam po 15 fps. Nie wiem skąd wziął się ten problem, ale może wy coś poradzicie.

Specyfikacja komputera:

Intel Core i5-480M 2.67GHz

NVIDIA GeForce@ GT 540M 1GB

4GB RAM

WIN 7 64 BIT

Opublikowano

Wziął bo żeś zainstalował inne gry, wyczyść rejestr.

Ps. na którym dysku masz pliki systemu windows, i na którym instalowałeś gry?

Bo jeżeli masz przykładowo pliki na C, i tam instalowałeś gry, to już nic nie zrobisz - tylko format.

random.jpg

Opublikowano

Pliki systemowe mam na C, skyrim'a też mam zainstalowanego na C (a może dałoby coś reinstall gry, bo nie próbowałem?)

A jak wyczyścić ten rejestr (jestem kompletnie zielony w te klocki)

Opublikowano

Jeżeli wszystkie gry masz na dysku z plikami to to się miesza i komputer się psuje, zaczyna strasznie się zacinać (podnosi się temperatura) co wiąże się
również z małymi pingami w grze, bo komputerek nie wyrabia. Spróbuj wyczyścić rejestr oraz przeskanować kompa CCleanerem, usunąć tamte gry, i zainstalować
na inną partycję.

random.jpg

Opublikowano

Okej, spróbuje ;).

A formata nie chce robić bo mam wgranego oryginalnego windowsa, a nie dostałem płytki, więc troche szkoda :/

Opublikowano

No ja niestety też tak miałem, zawaliłem cały dysk plikami i niestety musiałem zrobić reinstall, bo spaliła mi się karta graficzna, musiałem wydać na nową, a później

jeszcze bluescreen wyskoczył, więc nie ryzykowałem.

random.jpg

Opublikowano

Stary no mówiłem Ci, że niestety innego planu niema, chyba, że zrób nowe konto na komputerze i tam zainstaluj.

random.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...