Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mój budynek na czyimś serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm jak by to powiedzieć, chodzi o jeden z moich budynków, a raczej o ten, w którym serwer : easycraft.pl ma swój spawn, dopiero wczoraj zauważyłem, że mają na spawnie mój budynek, który mam na kompie już około 2 lat, a wiem że ich serwer tyle nie stoi, po prostu skopiowali go, pobrali worlddownloaderem czy jakoś. Podejżewam, że to wtedy gdy miałem swój pierwszy serwer minecraft'a na hamachi publicznym :/ moje pytanie brzmi jak mogę od nich wyciągnąć rekompensate czy to aby zmienili budynek ?

Opublikowano

w sumie to racja, pisałem im to wczoraj na ich forum, ale mnie zablokowali, a potem jakoś strona mi się ich nie chciała wczytywać, a moim kolegom tak, ich też po jakimś czasie poblokowali

Opublikowano

Jeżeli sam zbudowałeś budowle to posiadasz do niej prawa autorskie.

Możesz zgłosić fakt włamania i kradzieży mapy na Policję.

I co? Nagle w telewizji:

Pewien 9-latek wybudował coś w grze Minecraft, a pewne parę osób im to ukradło bez pozwolenia na swój serwer. Grozi mu 5 lat więzienia.

Niektórzy powinni się jednak stuknąć w łeb :\

Daj lajka, to wspomoże...

Opublikowano

Nic im nie zrobisz nie możesz udowodnić że akurat to oni ukradli twoją mapę, jak to robi prawie 90% najlepszych serwerowni ściągają co popadnie potem mc edit i gotowe.

Opublikowano

Albo zgłaszasz to gdzieś na np. policję, albo dajesz sobie spokój :P Innej opcji nie ma :( Tylko oczywiście musisz mieć jakieś dowody :) Powodzenia :D

Opublikowano

Jedynie mozesz napisac do Aramka lub Komara zeby zniszczyl ten serwer ;D

Tak jak koledzy i kolezanki mowia co najwyzej mozesz zglosic na policje lub odpuscic, bo nie masz za pewne dowodow na mapie iz jest ona twoja.

Ja zawsze jak buduje mape, centralnie pod spawnem, ok. 20 kratek pod ziemia umieszczam tabliczke

Made by

xPolishMe

i o nic sie nie martwie ;D

Opublikowano

to z tabliczką nie wyjdzie, bo jak coś skopiuje, to nie znaczy, że od dołu, może bezpośrednio od 1 kratki np kopiowac budynek :/

stary, spawn easycraft.pl to był mój budynek... ciężko jest zbudować drugi identyczny, zobacz sobie jak on wyglada wgl ...

Opublikowano

Postaram się dostać do ich administracji i usunąć obiekt z serwera.
Sam miałem taki problem i miałem szczęście że miałem kolegę u nich w administacji.

Wyślę screeny przed zniszczeniem i po :D

Opublikowano

zegarek.... nie mam 9 lat baranie... JEŚLI O TO CHODZI MAM 17 I TAKI BUDYNEK WYBUDOWAĆ NAPRAWDĘ NIE JEST ŁATWO, SAM TAKIEGO PEWNIE BYŚ NIE ZROBIŁ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...