Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zagrać na padzie?

vortex1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałbym dowiedzieć się jak mogę zagrać na padzie w nfs world. Tak wiem że jest pełno tematów ale wszędzie albo wygasły linki albo nic nie działa...

Jak by ktoś mógł mi pomóć, bo nie mam pada ani z PS ani z Xboxa tylko zwykły pad firmy Apollo, i chciałbym na nim grać. Próbowałem tych sposobów z innych tematów ale nie działa nic. Dużo jest poradnik na markowe pady np z X360. Z góry dziękujęi lajkuje! : )

Opublikowano

Po podłączeniu Pada do komputera z systemem Windows Vista/7/8 komputer znajdzie sterowniki i umożliwi korzystanie z urządzenia "od zaraz". W systemie Windows XP sterowniki będziesz musiał zainstalować samodzielnie. W systemie Windows Vista/7/8 po wyświetleniu się komunikatu o poprawnym zainstalowaniu sterowników należy wejść w Panel Sterowania i wybrać Kontrolery Gier (w Windows XP z SP3 również jest ta opcja aczkolwiek, nie jestem pewny). Na liście powinien być Twój pad. Klikasz ustawienia zaawansowane i konfigurujesz przyciski na padzie względem klawiatury tzn. np. strzałka w górę lub poruszenie lewej gałki w górę działa jak klawisz "W" itp.(wszystkie aspekty jak czułość gałki są tam dostępne do dostosowania). następnie zapisujesz i włączasz NFS. Przyciski na padzie będą działały tak jak je ustawiłeś względem klawiatury. :) Jest to jedyny sposób ponieważ NFS World, nie oferuję zmiany sterownia.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

A więc mam win 7 tak, podpinam pada i samo mi instaluejsz wszystko więc jest git. Wchodzę w panel sterowania i mój pad nazywa się tam "Generic USB Joystick" robię tak jak psizesz, czyli ustawiam że lewa gałka w góre odpowiada klawiszowi W i tak dalej... wchodzę do gry i nic ;X Lipton lipa nie dziala mi tam ;X

Opublikowano

Hmm. :) To spróbujemy zmienić podpis cyfrowy Twojego pada tak by przedstawiał się jak pad Xbox. :) Pobierz to narzędzie:

http://www.mediafire.com/download/00cmgyjhgma/360emulator301.rar

SKAN:
https://www.virustotal.com/pl/url/2c4fc5829af79bab2fe50e73cfb41ec64a14f94cadba891f9aca201e3f9b7e18/analysis/1374487998/

Po rozpakowaniu i uruchomieniu (jako administrator!) Twój pad powinien być na liście u góry. Jeśli będzie to ustawiasz pasujące Ci parametry i program zmieni Twój pad na Xbox'owy.

Opublikowano

Tak jest pokazany pad z Xboxa i dopasowałem mój pad względem przycisków czyli odpowiada mi, ale teraz co zrobić mam ? Bo w grze nadal nic.

Opublikowano

Ten program wraz z tymi .dll wrzuć do folderu z grą. Najpierw spróbuj do folderu ProgramData je wsadzić, uruchomić program, wszystko ustawić i zatwierdzić i nie wyłączać. Jeśli to nie pomorze przenieś cały program wraz z .dll do folderu Program Files - Electronic Arts - Need For Speed World i zrób wszystko tak samo.

Jeśli ten sposób nie zadziała to, nie zagrasz na tym padzie. NFS World obsługuje oficjalnie tylko pady wybranych "partnerów" tj. Sony, Microsoft, Logitech.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...