Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rozłączenie z grą

MrSuldo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem sobie ostatnio BF3. Pierwszego dnia grałem normalnie, drugiego zaczęły się problemy. Gdy chciałem wejść na serwer wyskakiwał komunikat na battlelogu Rozłączenie z grą: upłynął czas nawiązania połączenia z serwerem. Wygląda to tak:

1.Klikam dołącz do serwera

2.Jak sie pokaże na pasku ikonka BF3 to na nia klikam

3.Na battlelogu pokazuje się: Dołączanie do serwera>Logowanie>Łączenie>Wczytywanie mapy>Rozłączenie z grą: upłynął czas nawiązania połączenia z serwerem

4.Nawet nie wbije na serwer a BF się wyłącza i wyskakuje ten komunikat :(

Wieczorami ten problem się nasila i nie mogę znaleźć żadnego serwera, a jak się już uda to ping skacze co kilkanaście sekund.

W godzinach około południa występuje to rzadziej ale i taj jest to upierdliwe.

Z rana to praktycznie rzadko się zdarza, ale jednak.

Mam Livebox 1.0 z Neo.

Szybkość łącza 6mb/s

Łączę się z internetem przez kartę sieciową: XG 760A

T1sIVSXc8mXXXCg9wZ_033441.jpg

Jest dość stara, ma kilka lat i to chyba ona jest przyczyną. Zamierzam kupić 15m kabla żeby się nim połączyć z Liveboxem. Ale chcę się upewnić, że to ona jest winowajcą. Dodam jeszcze, że resetowałem Liveboxa i kartę sieciową ale to nie pomagało i od dzisiaj co kilkanaście/kilkadziesiąt minut w przeglądarce włączają się losowe strony, czy to reklamiarz?

Mam nadzieję, że znajdzie się osoba, która zdoła mi pomóc. Nagroda to limit fel3.png przez tydzień oraz star.pngstar.pngstar.pngstar.pngstar.png.

Opublikowano

Emm, co do losowych stron to przeleć programem HijackThis i usuń to gówno bo mój koelga tez tak ma przeglada neta zamyka przelgadarke a nagle 10 reklam :_:

Czy w innych grach też cię rozłącza ?

Winą tego mogą być porty ale musze wiedzieć czy cię własnie w ionnych też rozłącza.

OndteAw.png
Opublikowano

W Bad Company 2, skacze mi ping do 999 co chwila. I jeśli mam 4 kreski zasięgu to internet chodzi normalnie, a jak spadnie do 3 albo 2 to strasznie zwalnia.

Opublikowano

Jeżeli masz liveboxa to zmien tak jak u mnie to :

ypb8sa.jpg

Kanał ustaw na 1, jezeli nie podziała to Tryb 802.11 tylko na B

Miałem podobnie tyle że mi skakał do 6k o.O

Niby telefon zakłócał czy coś po zmianie kanału problem ustąpił.

@EDIT

Link to 192.168.1.1 dane to : admin admin albo root 12345 & Sieć Bezprzewodowa

OndteAw.png
Opublikowano

Teraz nawet jak ping nie jest duży i nie skacze to są cofki. Problem z rozłączaniem dalej występuje. :(

Opublikowano

Podłączyłem na próbę przez kabel ethernet. Ping już nie skacze ale problemy z tym rozłączaniem dalej są.

Może coś jednak z tymi portami?

Opublikowano

Działa Keniger, działa. Będę Ci dwał Like przez miesiąc. Naprawdę nie wiem jak ci dziękować. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...