Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mega Poradnik Dla ''zielonych''!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio coraz więcej spamu więc chciałem poprawić wydajność forum i zrobić poradnik dla ''pro'', którzy nie wiedzą o co chodzi !!!

Zaczynamy :

Do serwerów na Hamachi jest właśnie potrzebny ten program, który możemy ściągnąć stąd :

Down :

http://www.instalki.pl/programy/download/p2p/get.php?file=hamachi

Skana nie daje bo jest z serwera o dużym zaufaniu ! Jednak jeśli jakiś Mod chciał skana to nie ma problemu.

Następnie szukamy jakiegoś polskiego servera w tym dziale :

http://www.mpcforum.pl/index.php?showforum=166

PL privy są oznakowane takim sposobem :

NazwaSerwera[PL][Hamachi]

Kiedy już zainstalowaliśmy Hamachi otwieramy je. Teraz klikamy w sieć, a potem Dołącz do istniejącej sieci... (SS dla zielonych) :

443152.jpeg

Gdyby komuś nie pokazywało SS to daje link bezpośredni :

http://www.bankfotek.pl/image/443152.jpeg

Gdy już jesteśmy na podanej zakładce wyskoczy to okno :

443157.jpeg

http://www.bankfotek.pl/image/443157.jpeg

W ''ID Sieci'' wpisujemy nazwę sieci. Przykładowo : MójMetin2, a w ''Hasło Sieciowe'' hasło, które ustawił sobie założyciel sieci (tzw. GA serwera).

W tej chwili powinniśmy dołączyć do sieci. Czasami jednak wyskakuje kilka błędów :

Sieć jest pełna - W tej chwili nie dołączymy, ponieważ sieć osiągła max. osób (domyślnie 16 osób na sieć).

Sieć zablokowana, nowi użytkownicy nie będą przyjmowani - Autor sieci zablokował wejście do sieci i nie może na nią wejść już nikt inny.

Zaproszenie zostało wysłane, dołączysz do sieci po zaakceptowaniu - Autor sieci ustawił zabezpieczenie, w którym bez jego potwierdzenia nie można dołączyć do sieci.

Gdy serwer mi nie działa :

Kolory GA :

Jasno-niebieski : Połączymy się z serwerem, jednak będziemy mieć bardzo duże zakłucenia (tzw. lagi), ponieważ źle połączyłeś się z Hosterem (GA serwera).

Czerwony : Nie połączysz się z serwerem, ponieważ źle połączono się z Hosterem.

Zielony : Łączymy się z serwerem bez problemów.

!!!UWAGA!!!

Gdy mamy kolor Niebieski musimy zresetować sieć hamachi w taki oto sposób :

Klikamy Prawym Przyciskiem Myszy na nazwę serwera. Przykładowo : MójMetin2 i klikamy ''Przejdź Offline''. Gdy wszyscy użytkownicy będą mieć swiatełka w kolorze szarym znów klikamy na nazwę serwera lecz teraz dajemy ''Przejdź Online''.

Gdy kolor Hostera nie zmieni się na zielony robimy tak do skutku (czasami można się sporo namęczyć ^^).

Gdy już mamy kolor Zielony Hostera włączamy spolszczenie lub chińską wersję (zależy jak kto woli) i wpisujemy passy takie jak z rejestracji (jeśli w ogóle ją wykonaliśmy. Opiszę ją na dole !!!).

Jesteśmy połączeni z serwerem i gramy.

Gdy już jesteśmy na Hamachi, a serwer posiada taką rejestrację to nie pozostaje nic innego niż w nią wejść. Rejestracja powinna być podana w temacie o serwerze, na którym chcemy zagrać. Po rejestracji konta logujemy się przez spolszczenie lub chińską wersję i gramy.

Problemy :

Rejestracja mi nie działa...

Kiedy rejestracja Ci nie działa to najprawdopodobniej nie jesteś na Hamachi. Jeżeli jednak jesteś to sprawdź czy jest Hoster i najlepiej zapytaj go czy serwer jest włączony (rejestracja nie działa kiedy serwer jest wyłączony !!!)

Mam ogromne lagi...

Sprawdź czy kolor GA jest w kolorze Zielonym. Jeśli tak to najprawdopodobniej jest to wina sprzętu oraz użycia komputera przez Ciebie lub Hostera.

Wchodzę do gry. Postać podnosi reke w górę lecz po kilku sekundach wyrzuca mnie do okna logowania.

Przyczyną są zbugowane mapy na serwerze. Nie odblokowane porty przez GA. Z tym nic nie da się zrobić.

Dziękuje za przeczytanie mam nadzieje miłej lektury ;p

Mam nadzieje, że pomogłem kilku osobą ^^

Poradnik będe aktualizował w przeciągu kilku dni / tygodni gdy znajdę kolejne problemy ;p

Jeśli któryś z Modów / KidModów podkleił ten temat to chwała Mu za to.

Pozdrawiam I am Perfection !!!

@Edits :

7.11.09 : Zmienione SSy na trochę mniejsze.

14.11.09 : Dołączony poradnik <b>adelos</b>-a :

21.11.09 : Wszystkie linki w Code.

to ja dodałbyś mojego tutka d twojego ?:]

Ostatnio jak gram caly czas proszą o linka do MC żeby grać po chińsku w metka ;]

TUTEK

Więc gdy mamy plik mc: Wklejamy tam Ip założyciela serwa z hamachi Tak samo jest ze spol

: oraz jest tak ze stroną rejestracyjną:> wpisujemy Ip założyciela serwera z Hamachi

Nie wiesz skąd pobrac plik mc ? :

http://www.speedyshare.com/440280970.html

skan:

http://www.virustotal.com/pl/analisis/630fa7038666c8713404a982560803a8c75fec7a37d539713dd4ace87c77eaba-1258113133

Nie wiesz jak sprawdzić IP założyciela sieci Hamachi ? :

To bardzo proste w moim przypadku bedzie to grmt2 ;]

najeżdżamy na sieć

hehe.png

pisze założycielem sieci jest np w moim przypadku szprycl i następnie patrzymy na jego ip

fgaga.png

lub innym sposobem jest gydby nick GA był za dlugi klikamy tak jak na tym ss ;]

hhhh.png

myślę , że niektórym sie przyda pozdrawiam.

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

Łał, jak to srobiłeź? Po mi do niewyhodzi :( Pomorzesz?

Tak na serio, napracowałeś się :P Można by było podpiąć :)

CYTAT(Jercak @ Oct 16 2009, 04:41 PM) 

czyrzby czyrzby ale masz peha bo ja tó dzisiaj rzące więdz ban na ip czyli permo ban !

CYTAT(Jercak @ Oct 16 2009, 04:45 PM)
a za to rze byles nie gżeczny
a tak na serio twuj stary666
Gość Mounthains
Opublikowano

Praca ładnie wykonana chociaż już były takie tuty ^^

Ale ten podepne bo jest rozbudowany

edit@ zdjołem warna ci

Opublikowano

Powiem ci tak poradnik dobry ale i tak nie chce mi działać

Próbowałem już wszystko i tak nie działa.

Wyskakuje mi cały czas ten sam błąd.

Jak możesz to pomóż.

Opublikowano

Powiem ci tak poradnik dobry ale i tak nie chce mi działać

Próbowałem już wszystko i tak nie działa.

Wyskakuje mi cały czas ten sam błąd.

Jak możesz to pomóż.

Napisz mi na PW jaki masz problem to spróbuje pomóc.

Ewentualnie GG (w podpisie jest).

perfection.png

Sig by Thtsn ;)

Opublikowano

ja nie kumam jak sie zarejestrowac. mam to IP czy cos w przegladarke wkleic?? bo jak wkleje to pisze bla wczytywania strony pomozcie plis

Zbieram plusy!

Opublikowano

@UP

link do tematu :

masz tam metina z 2008 i 2007 ale też działa do privów

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=78576

2vtoz2w.jpg

Gość Mounthains
Opublikowano

zauważyłem że nie ma linków w code...

prosze o uzupełnienie..

Opublikowano

Ello mam problem. Wyskakuje mi taki błąd "Run - exceptions.AttributeError:'module' object has no attribute 'SetGuildMarkPath'" nie wiem co zrobić pomóżcie.

Ten błąd wyskakuje mi gdy odpalam spolszczenie. A taki "LoadLocaleError(locale/hongkong/locale_game.txt)" gdy odpalam launcher.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Mi Tutek sie nie zbyt podoba

Powiedz mi kto normalny nie umie sie wbic na serva przez hamachi

chyba jakis dzieciak 7-8 lat ^^

ale jednoznacznie z tym stwierdzam ze sie przydam

Masz plusika

xx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...