Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Game Files Open

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem Wam dzisiaj przedstawić program który ma sporo dużo możliwości, pozwala nam np wyeksportować i zaimportować pliki wysokości, wody, atrr do png, a także cienie czy miejsca ze specjalną teksturą (tile.raw)

program prezentuje się tak:

mrek7t.jpg

Obsługa jest raczej intuicyjna, więc nie będę się rozpisywał. Powiem tylko że pliki które będziemy eksportować zapiszą się w folderze Maps Exported, a importowane Maps Imported.

Mnie osobiście program przydaje się przede wszystkim przy edycji terenu mapy.

Download:

http://metin2mapeditor.codeplex.com/

Skan (1/44):

https://www.virustotal.com/file/062328b4af47d56a77bfc08e21b565c1bfb94a61a70d6d7b27d7bb93b85580eb/analysis/

Program nie mój. Jeśli był już taki temat, to ten zamknijcie.

sygnatura2.png

Opublikowano

Program stary, lecz przydatny, mam nadzieję że przyda się osobom tworzącym mapy do Metin2 :)

screenshot_10.jpg

Opublikowano

a moglbys dokladniej opisac ? :) o co kaman

yeksportować i zaimportować pliki wysokości, wody, atrr do

png

nie umieszczamy linków zewnętrznych.

Opublikowano

Powiem tak.

Program jest bardzo dobry, sam od dawna z niego korzystam i póki nie napiszę własnego, nadal będę korzystał.

Przydaje się on do wielu rzeczy, łatwiej jest z nim zrobić wysokości i (co uważam za większe wyzwanie) także nakładać tekstury.

Oczywiście przy teksturach jest małe przesunięcie, które rośnie o kilka pikseli z każdym kolejnym kwadratem, dlatego dzielić później jest lepiej ręcznie, ale

to już dla osób z większa cierpliwością (szczególnie kiedy robimy dużą mapę :)).

Opublikowano

Hm, już zacząłem trochę ogarniać te mapy ale do czego służy tile.raw?

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Program na prawdę przydatny . Przede wszystkim łatwa edycja etc . Mi się trochę długo pobierał , a jak się już pobrał to archiwum było uszkodzone .. No ale za 6 razem się udało . Like za udostępnienie . :)

Opublikowano

Szczerze mówiąc to ja zawsze myślałem, że ten program jest tylko i wyłącznie do podglądu danych plików xD Dzieki za wstawkę, ja jednak będę nadal z PhotoShopa korzystał ;)

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

Witam, mam pytanie, czy ten edytor moze tez posluzyc do edycji postaci, broni ? Jesli ni to prosze mi powiedziec jakie programy za to odpowiadaja i ktory jest najlepszy. Oczywiscie Lubie To dla Ciebie, bardzo bardzo mi sie przyda :).

sygnayd.png

Opublikowano

Ten "edytor" pozwala głównie na wyeksportowanie większości plików mapy do png i ich ponownego zaimportowania, a do edycji modeli 3d polecam 3dmax

sygnatura2.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

teraz ja odswiezam xDD

dasz tamten do edycji terenu 3d? : D

bo widze ze troche lajkow do 1000 plusów ci brakuje

konto usuniete

Opublikowano

@UP A kiedyś go nie udostępniałeś?? BO pokazywałeś że na łączeniu jest błąd. BO jak to ten to mam go :D

Tobie chodzi o program Unity3d, a Qentinios chyba ma inny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...