Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Byście Chcieli Ujrzeć...

Aciek666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli bys miał/a do dyspozycji wszystko, żeby stworzyć gre mmorpg. Mógł(a)byś do niej dodać wszystko.

Pomijamy fakty Graficzne, chodzi o pomysły ludzkości.

Przykłady:

1. Własną alchemie z roślin i ziół nie tylko z receptur o 200 różnych efektach.

2. Zaznaczenie w opcjach jeżeli ktoś chce 'Filtrowanie' czyli np: Kurwa zamienia na K***a,

3. Korektora który zamienia np: "W ogule" na "W ogóle" [w opcjach]

4. Rozbudowane questy w możliwościa wielokrotnego wyboru). Tu chodzi o to, że jak grałeś to czego Ci najbardziej w grach brakowało.

Przykładowo możesz wybrać jedną z danych opcji.

[NPC] Pomożesz mi w misji?

[Ty]

[O1] Tak, ale nie chce zapłaty.

[O2] Tak, ale pod warunkiem, że mi zapłacisz.

[O3] Nie pomoge Ci.

[O4] Takiemu chędożonemu gnojowi jak ty? Nigdy!

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Ja chce dostac w swoje rece tylko C9 (Continenth of Ninth) Ta gra wyglada poprostu powalajaco,nie tylko graficznie,jak ja dostane to sie od kompa chyba nie oderwe.Nic dodac nic ujac :)

A co do tych korekt,to najbardziej by sie w metinie przydalo,gralem w ta gre 15 minut i w tym czasie widzialem tam wiecej analfabetow niz przez cale zycie ....

Opublikowano

Cyyyyckiiiii mają być !!

A tak na serio to może rzeczywiście jakieś filtro-testy IQ & Ortografii.

Poza tym różnorodność skila i dróg rozwoju postaci.

Hm "pojemność" graczy ogrnomna. Do tego pomocny admin.

Grafika (szczególnie owego skila) musi mnie powalić na kolana :)

Dla czegoś takiego moge stać się robiącym pod siebie no-lifem ;*

f.png

Opublikowano

Ja bym nie chciał tyle co MMO RPG co MMO RP RPG ( Role Play w pełnym tego słowa znaczeniu ) bo ostatnio RPG straciło na znaczeniu i teraz to w sumie tutaj tyle z role playa co z koziej dupy trąba. Nie chcę lania lvl , broni skili ... chcę nawet wieś w której mogą być różne intrygi , takie miasto do RPG książkowego bez książek ... jak ktoś w to nie grał to nie rozumie :/ żeby można było samemu też coś dorobić eventy , budynki i duuuużo stroi. Wszystko zachowane w klimacie , jeśli jest takie coś / podobne to bym był wdzięczny. Taka wizualizacja ...

Kiedyś to tak grałem w Baldura , ahh to były czasy. Gra na klimat a nie na lvl , znacznie lepsze. Czasami się zastanawiam co ludzie widzą w WoW'ie , mówią że klimat jest. Ale jak ja słyszę tech ich całe skróty , albo " Idziemy expić? , Pomożesz w Quescie ?, Jakie robisz q ? " To krew zalewa ... kto się ze mną zgadza ?

Ps. Prawdziwe RP nie jest takie proste jak by się to wydawało , ale daje satysfakcje ... ja jestem wdzięczny RP bo tak się zakochałem

Opublikowano
Ale jak ja słyszę tech ich całe skróty , albo " Idziemy expić? , Pomożesz w Quescie ?, Jakie robisz q ? " To krew zalewa ... kto się ze mną zgadza ?

Ja się z tobą nie zgadzam :P

Ale jeśli widzę takie "skróty" :podexpisz mnie plissss , dasz 10k plzzzz , hcesz kupic smoczom + 6? no to wtedy mnie normalnie szlag trafia :P

Opublikowano

hmm

ładne bronie

enchat

duzo opcji

duzo sciezek rozwoju

wszystko zbalansowane

w miare szybki exp

1321383239-U30311.png

Powróciłem jak feniks by Zniszczyć To co było

i sprawić iż wszystko powstanie z popiołu

Opublikowano

jesli gra 3d to mi najbardziej brakuje assasinow ale z shurickenami :D bo tam z daggerem to kazdy debil umie latac, i tez jestem ciekaw jak to by wygladalo :D

Opublikowano

Jak wracałem z koloni to se myślałem o grze mmo FPS

Że na przykład jest możliwość rozwoju postaci

np :szybkość reloadu

Pojemnośc naboi

HP,Mp

To jest coś podobnego do gunza czyli PVM

Świat ogromny jak w hmm WOW-ie albo LOTR:SoA

Dostajemy expa itd

jest 3D

I rozdysponowanie statów tak jak w maple czyly 5 pt na staty i 3 pt do skilli

Skille mają być w drzewku jak w Dragonice ^^

wymagania mają być rozsądne ...

grafika wystarczy taka jaka jest w gunzie silkroadzie

Gameplay:

Potworki to np :

Wilki,behemothy,trolle,ogólnie ludzie

dino(ż)zaury,drzewa widmo, smoki itd..

Kiedy zobaczy sie stado wilków ktorych nie masz szans na zabicie

można położyć się w wysokiej trawie o ile taka jest ^^

/ma się 75 % na to aby wilki nas nie zauważyły.

/NA KAŻDEGO wilka czyli jeżeli nas zauważy cała wataha nas rozszarpie ^^

/Kiedy umrzemy respimy się w mieście w którym ostatnio byliśmy

NEXT !

Miasto :

Miasto na początek nie musi być dopracowane (np obóz w lesie ) wystarczy kilka npc i git

W każdym mieście będzie npc z rechargem jak w maple

naboi do broni na początek możemy mieć 200

ale na wyższym lvlu już np 900 (tak gdzieś za 30 lvli 20)

To be continued .....

Dlaczego tu nie kontuunuje kończą mi się znaki ^^ napiszcie cuś

28503u.gif

18004.jpg

18002i.jpg

Opublikowano

Widać, że niektóre osoby chodziaż wiedziały o co napisałem.

W dodatku chodzi o pomysły i co byście chcieli w grze ujrzeć (kilka osób dobrze napisało :)).

NIE WYMIENIAĆ GRAFIKI.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Fabuła no nie wiem potem sie wymyśli ^^

Sprawy pt pq dungów itd

Party powinno wyglądać tak

/free (kazdy zbiera itemy dla siebie)

/kasa np na 2 osoby 52 % dla bossa 48 dla członka

Bossy : bossy to np

Wilk z przyszłości - metalowa obudowa XDDD

smok z przeszłości ^^

Dino(ż)zaur z kredy

jeszcze coś: a tak

Blokada dzieci neo

dobra kontynuujmy miasto

PvP

enchant broni

Sklepy z brońmi

Cash shop jak w maple cczyli nie ma takiego czegoś że kupisz coś za dyche i już rozwalasz wszystkie 10 lvle na 1 -.- to jest wkurzające np na PvP

Klasy !

Można wybrać 3 klasy z 10

Tutaj wymienie kilka

z tych można wybrać 1

Snajper

Strzelec (pistolety maszynowe Karabiny szturmowe itp)

Shotgunner (tanker xD)

Machine gunner

Żołnierz (może nosić wszystkie bronie ale ich efekty są o połowę mniejsze)

-----------------------

Z tych 2

Crafter

medyk

alchemik

Rolnik

A jeszcze coś potwierdzenie rejestracji poprzez esa za 2,44

Czemu ?

/Kidzy of neoz nie umieją korzystać z komórki

/utrzymanie servera

/(ekipa ?!)

Gdy jeszcze coś mi wpadnie do głowy napiszę lub wy będziecie mieli pomysł na pm albo tu (klasy na pm)

@edit

2 klasy znalazłem w mózgu xD

@down

Thx mateQ

Zgadzam sie z tobą

we wszystkich podpunktach ^^

o i mam nową klasę dzięki tobie ^^

zamiast armour i gun makera bedzie crafter :D

28503u.gif

18004.jpg

18002i.jpg

Opublikowano

- Bardzo mili ludzie (tego niestety sama gra nie zapewni :<),

- Ogromna rola party, tj. nie można wszystkiego (a raczej nigdzie się nie zajdzie) osiągnąć w pojedynkę,

- System tworzenia przeróżnych itemów,

- Różne systemy umilające rozgrywkę.

Podoba mi się pomysł Lognomaniaka. ;)

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Pomysł takiego czegoś w pt ssie,nie nawiedzę przekrzykiwać się z ludźmi w pt

Opublikowano

@azerf

Dawaj nabijamy następne 10 lvli żeby skończyć hero questa na 20 lvl XDDD

Wystarczy złożyć party z przyjaciół i git ^^

28503u.gif

18004.jpg

18002i.jpg

Opublikowano

hmmm jak metin ? logomaniak w twoja gre bym gral :D ale jeszcze jakeis pvp by sie zdalo :D jakies niewiem specjalne roomy ( czy channlele) gdyby taka gra kiedykolwiek powstala to mogla by miec wymagania gunz :D

Opublikowano
ja bym chcial zeby bylo ogroooomnaa mapa tak zeby zwiedzic jej kazdy zakamarek na pieszo zajelo przeszlo 3 tygodnie , duzo zbroji , duzo potworkow tak z 300-400 rodzajow, z 10-15skilli dla kazdej postaci , i dla porownania z gra metin2 , zeby byl x4 szybszy exp niz w metinie , zadnego ograniczenia lvlelowego , teleportow na inne mapki tylko kilka , bo czesto w takich momentach gra sie zawiesza xD , jakies specjalnego areny na ktorych toczy sie pvp , i 1 miejsce wygrywa np. iles tam zlota. na poczatku gry mozesz wybrac sobie np. kure , potem wilka i tak dalej az wreszcie na wyskoim lvlu będziemy mogli miec latajacego smoka , tyko wpierw trzeba zrobic misje , mam taka mase pomyslow w glowie na stworzenie jakiegos ciekawego mmorpg ze by mi 3 godziny nie starczyly na wypisanie tego wszystkiego :P

O i to jest pomysł mozna by było też takie cuś

teleportow na inne mapki tylko kilka , bo czesto w takich momentach gra sie zawiesza xD

Wczytywanie w tle ?

Wiem już jakie teleporty ^^

Jakie WINDY !

Jeszcze troche o shopie

Zakładki główne

/Klasy główne

/Klasy drugorzędne

Zakładki poboczne

wybierasz główne

i masz tam klasy

shotgunner,snajper,machine gunner itd

wybierasz poboczne

i masz tam

crafter lekarz alchemik i tak dalej

28503u.gif

18004.jpg

18002i.jpg

Opublikowano

Ja bym dodał większy rozwój postaci bo te co są w All dotychczas MMORPG te skille takie monotonne ciągle używamy 4-8 skillów i gra się nudzi powoli...Dlatego trzeba by stworzyć do jednej postaci 100+ skilli każdy by rozbudował postać jak chce i gra by miała więcej zalet.Oczywiście nie będziemy używać tych wszystkich skilli na jednej postaci xD.Tylko około 15-20.Do tego przydałoby się na początku trochę szybkie expienie np. do 20 lvla potem coraz wolniej.A na przedostatnim lvlu by się wbijało po 0.5% expa xD.Trzeba by też grę trochę ulepszyć np.Bieganie po ścianach i tak na wroga skoczyć czy coś takiego ^^.Takiego MMO nie ma bo pewnie by było za dużo pracy.Ale olbrzymią popularność by zyskał.No i oczywiście jakieś mouty :P.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

dużo rożnych eventów, różne drogi (rozwojowe) którymi może iść bohater, nie że ciągle widzisz taka samą postać jak twoja...

blokadę na hacki :D żeby każdy grał uczciwie mase różnych itemów z różnymi efektami (coś ala Diablo), wejście do nieba a nie ciągle pod ziemie :P

fajną muzyczkę i fajnych userów. najlepiej żeby była wymyślona przez polaków w końcu ! :)

"Don't judge me if you don't know me"2Pac
Opublikowano
dużo rożnych eventów, różne drogi (rozwojowe) którymi może iść bohater, nie że ciągle widzisz taka samą postać jak twoja...

blokadę na hacki :D żeby każdy grał uczciwie mase różnych itemów z różnymi efektami (coś ala Diablo), wejście do nieba a nie ciągle pod ziemie :P

fajną muzyczkę i fajnych userów. najlepiej żeby była wymyślona przez polaków w końcu ! :)

najbardziej nierealne wymaganie to jest to ostatnie. Zresztą sie kupy nie trzyma xD

76561198001815076.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...