Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak Zagrac Na Battle.net?

arabb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj odpowiadamy na najczęściej zadawane przez was pytania dotyczące rozrywki wieloosobowej. Tak więc jeżeli wysyłacie jakieś pytanie sprawdźcie najpierw czy nie ma już na nie odpowiedzi w tym dziale.

Jakie rodzaje multi występują w Diablo 2 ?

W zależnosci czy posiadasz oryginalna gre diablo czy tez nie. W przypadku pierwszej opcji mozesz grac na oficjanych serwerach Blizzarda czyli tzw. Battle.net. W drugiej sytuacji zostają ci prywatne serwery lub gra w sieci lan (TCP/IP).

Co to są prywatne serwery ?

Są to serwery postawione przez jakąś osobe, które nie wymagają oryginalnej gry. Często na nich istalowane są różne mody ułatwiające rozrywkę (większy exp, drop itp)

Jak grać na prywatnych serwerach ?

Instrukcja będzie opisana na stronie serwera.

Czym jest Battle.net

battlenet.gif

Battle.Net? to oficjalny serwer firmy Blizzard, na którym można pograć, z graczami z całego świata. Jeśli chodzi o Diablo 2 Battle.net podzielony jest na dwie kategorie: Closed (Zamknięty Battle.Net) oraz Open (Otwarty Battle.Net).

Jaka jest różnica między Open a Closed Battle.net ?

Na Open BN możemy zagrać postacią, którą stworzyliśmy na singlu (jej pliki zapisane są na komputerze gracza). Na Closed BN natomiast pliki postaci zapisane są na serwerze BN.

Co to są Krainy ?

Są to poszczególne serwery blizzarda, zlokalizowane w różnych miejscach świata. Tutaj wybór należy do gracza na którym chce grac.

Ile jest krain ?

Sześć: Europe, USWest, USEast, Asia, Asia II oraz Asia III.

Zaczynam grać na Battle.net .Wybrałem kraine, co teraz?

Teraz musimy utworzyć konto. Nie trzeba robić je na stronie blizzarda, robimy je w grze. Jest to bardzo łatwa czynność.

Zalogowałem się. Zaczynam robić postać i nie wiem co wybrac. Postać Rankingowa(Ladder) czy postać Nierankingowa(Non-Ladder) ?

- Co to jest Ladder?

Ladder jest to rodzaj gry na Closed Battle.Net, w którym postać, zdobywając kolejne poziomy doświadczenia, wspina się w rankingu bohaterów (tzw. drabince). Oprócz tego na ladderze można zdobyć przedmioty oraz tworzyć niektóre słowa runiczne, niedostępne w grze dla pojedynczego gracza, Open Battle.Net i non-ladder. Po skończeniu się sezonu ladderowego postacie zmieniaja się w non-ladder

- Co to jest Non-Ladder?

Non ladder jest to natomiast zbiór wszystkich postaci z wszystkich sezonów ladderowych. Mozna grać na tym i na tym. Jak kto woli ;p

Co to jest reset laddera i koniec sezonu ?

Wszystkie postacie z laddera, przechodzą do gry nierankingowej (non-ladder) razem ze swoim ekwipunkiem. Nie są one jednak kasowane. Następnie chcąc zagrać na ladderze, trzeba zaczynać od nowa. Trzeba robić nowe konto.

Ile trwa sezon ladderowy ?

Zazwyczaj trwa rok. Po zakonczeniu zazwyczaj jest aktualizacja i gra jest na nowym patchu.

Wyskakuje mi informacja BN nie moze rozpoznac uzywanej przez Ciebie wersji. Co mam zrobić ?

Sciągnać patcha działającego z Battle.net. Aktualny patch to 1.12

Jeśli coś sie nie pojawilo a macie z tym problem, pisać! Tylko pytania zwiazane z multiplayerem!

Będą aktualizacje w zaleznosci od waszych pytań :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...