Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut] Ore Rushing (leeeh ;p)

Crasher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Działający tut na Ore Rushera, jak masz chęci i niechcesz czekać na patchery jest on dla Ciebie :P xD

Tłumaczenie pod orginałem :P

Introduction to making a Ore Rusher!

First I want to say, I'm not English, so if you see a misspell or something, please take it easy

-----------------------

Finally this tutorial has been made!

Now can the noobs and other people make their own ore rusher.

Just follow this tutorial, and you will learn how to make a ore rusher

What you need

- HaRepacker (download in this thread)

- JonyFHMapper (download in this thread)

- A brain

.. Simple, ye?

Let's make the ore rusher!

All right..

First of all, open HaRepacker.

Choose EMS/KMS.

Load the map.wz file.

Click + map. And + map1

Then go to one of this or all (one at time):

Lvl 15 is 105040310.img, 105040311.img

Lvl 30 is 105040312.img, 105040313.img

Lvl 60 is 105040314.img, 105040315.img, 105040316.img

(Sleepwood is 105040300.img)

(^^ in Sleepwood there are more then 1 "sp", so all with "sp" shall changes coordinates. USE JONYFHMAPPER TO FIND THE CORDINATES TO STATUE)

(BTW, same princip with autoseller.. just do it for Ellinia (101000000))

Double click.

Now + portal.

Now you + the first. If "pn" says "sp", you know you shall change that's coordinates. But first + the last, then click on "x" and "y". Write the coordinates down, if you cant remember.

Now edit the first, with the "sp", change the value of "x" and "y" to the coordinates you just wrote down.

(Now the character moves to the last portal in the map)

Now its time to go to the last again. change the value of "pt" to 3.

(Now the character goes in the portal automatic.)

Now you just does this on the other maps.

When you should have a ore rusher.

Read this:

But this way is not without fails. If you want to make it fail free, you should use JonyFHMapper to locate the exactly right coordinates. Because the last portal isn't always there the flowers are. So properly you should try to find the coordinates by JonyFHMapper.

I think you know how to do this, but I tell you that short here:

First open JonyFHMapper.

Choose EMS.

Load Map.wz

Click open.

Now find the map, you want to find the coordinates on.

Click on that, now there come a window, with the map on.

Go find the place where the flowers are.

Write the coordinates down.

And use them on the first portal coordinates. (in HaRapacker)

Now, you should get a good ore rusher with no fails

Credits

The makers of:

HaRepacker

JonyFHMapper

And my self, for making this tutorial

Now, I hope you understand the tutorial,and my English (I'm not so good to explain in English)

Hope you can make your own ore rusher now!

Enjoy!

//Holm

Skopiowane na żywca z mpcforum kom :P Działa na 100% :P. http://www.mpcforum.com/attachment.php?att...mp;d=1240944854 Link do JonyFMMappera (MPC linki, ja tylko leechuje xD) http://www.mpcforum.com/attachment.php?att...mp;d=1240944854 i do HaRepackera :P

TŁUMACZENIE!!!!

A więęęęc. Otwórz HaRepacker.

Wybierz EMS.

Załaduj map.wz.

Kliknij + map. a potem + map1

Wybierz teraz potrzebne mapy (możesz w tym samym czasie je otworzyć):

Lvl 15 to 105040310.img, 105040311.img

Lvl 30 to 105040312.img, 105040313.img

Lvl 60 to 105040314.img, 105040315.img, 105040316.img

(Sleepwood to 105040300.img)

(W Sleepywood jest więcej niż jedno "sp", więc wszystkie "sp" powinny mieć zmienione koordynaty. Użyj JONYFHMAPPER do znalezienia koordynatów posąga :P)

(BTW jeśli skapnie sie ktoś jak zrobić autosellera niech tutaj napisze bo ja tego nierozgryzłem >.<)

Kliknij 2 razy na wybraną mape.

Potem rozwiń portal.

Teraz rozwiń pierwszy +. Jeśli "pn" wynosi "sp", tzn że musisz zmienić koordynaty. Lecz najpierw kliknij + ostatnie (chyba oznaczone 2) , potem kliknij "x" i "y". Zapisz podane koordynaty.

Teraz włącz podpunkt 0 (tam gdzie było "sp") , zmień wartości "x" i "y" na te które sobie zapisałeś wcześniej.

(Teraz postać odrazu będzie na górze przy portalu)

Na koniec zmień wartość "pt" na 3 (ja i w sp i w ostatnim punkcie zmieniłem, tak na wszelki wypadek :P).

(Teraz postać będzie wchodzić w portal automatycznie.)

Teraz zrób to z 2 mapą rushera.

Kiedy to zrobisz masz już Ore Rushera ^.^ .

Ważne!

Ten sposób może mieć też wady. Jeśli chcesz być pewien że wszystko będzie działać zmień koordynaty w 2 mapie (tam gdzie są kwiatki) przy pomocy JonyFMMappera (sprawdź koordynaty kwiatków) ponieważ są one czasem podobno przenoszone. Więc radze ci to zrobić (ja tak zrobiłem bo wcześniej niedziałało xD).

Myśle że to łatwe lecz szybko wytłumacze:

Włącz JonyFHMapper.

Wybierz EMS.

Załaduj Map.wz

Kliknij "open".

Znajdź mape z której chcesz koordynaty.

Kliknij na nią, okno z mapą zaraz się otworzy :P.

Wybierz punkt z którego chcesz koordynaty xP.

Zapisz se je gdzieś ^^.

Użyj ich w HaRepackerze podczas wprodwadzania koordynatów tego czego chcesz xD.

Teraz powinno być dobrze bez żadnych problemów ^.^

Credits

Ci co to zrobili :P:

HaRepacker

JonyFHMapper

Holm jego tutorial :P

Crasher (tłumaczenie tylko i to po macoszemu ale myśle że każdy zrozumie :P)

Myśle że każdy teraz zaczai ocb ^.^

Pozdro!!!

(Screeny możę potem wrzuce chociaż narazie mi sie szczerze powiem niechce :P)

W celu obejrzenia Poradnika w formie Video kliknij ponizej na "Video"

Od Athisa toto :D

Opublikowano

Thx ! u mnie z anglikiem średnio , wejdź na Google Translate (google tłumacz) i to wklej :) ale zamiast ore pisze rudy itp. xD

Opublikowano

Ok, już udało mi się zrobić żeby po wejściu był przy górnym TP xP Jeszcze chwila i chyba wyjdzie to wrzuce tłumaczenie oO :P

@edit tłumaczenie na górze :P

Opublikowano

asasl.jpg

ja mam taki error przy ladowaniu FMMappera :/ przy HaRepackerze tez jest to samo... ocb?

@crasher

znaczy juz dziala, sciagnalem frameworkka 3.5 i dzia

a i te "koordynaty" to sa wspolrzedne :s

Opublikowano

A jak zrobic zeby po wzieciu nagrod od kwiatka teleportowalo Cie pod statuetke ? ktory portalza to odpowiada? :O

@down

nie pisz koordynaty tylko wspolrzedne :) no i zrobilem tylko troche krzywo ale dziala, dziekuje :>

Opublikowano

Wlasnie po to masz zmienić waypointy w sleepywood (wszystkie z sp) na takie zeby cie tpało na statuetke (i po to masz tego Mappera zeby koordynaty wziasc ;P)

Opublikowano

nie rozumiem tego ;/ jak zrobic ze po powrocie do sleepwood przenosiło nas odrazu pod statue ;/

//Ciach

Opublikowano

Patrz, musisz w portalach 1,2,3,4,5,6,7,8,9 i 0 albo 10 zmienic wspolrzedne na wspolrzedne statuetki, te portale wyczailem w fhmapper czy jakos tak.

Opublikowano
Teraz rozwiń pierwszy +. Jeśli "pn" wynosi "sp", tzn że musisz zmienić koordynaty. Lecz najpierw kliknij + ostatnie (chyba oznaczone 2) , potem kliknij "x" i "y". Zapisz podane koordynaty.

Teraz włącz podpunkt 0 (tam gdzie było "sp") , zmień wartości "x" i "y" na te które sobie zapisałeś wcześniej.

(Teraz postać odrazu będzie na górze przy portalu)

Na koniec zmień wartość "pt" na 3 (ja i w sp i w ostatnim punkcie zmieniłem, tak na wszelki wypadek tongue.gif).

Co oznaczają te skróty "pt", "sp" i jak to dokładnie zrobić bo jak otwieram mapę to mam drzewka różnych opcji i nie czaje co gdzie i jak. Jestem newbie i proszę o jakieś screeny jak to ma ostatecznie wyglądać czy coś jakby dało rade.

signature

Opublikowano

to nie istotne co oznaczaja drogi Neufrin'ie wazne ze sa i ustalaja pewna wartosc przy tym adresie.

masz wszystko ladnie wyjasnione ale postaram sie specjalnie dla ciebie o zdjecia :)

@edit

aczkolwiek mysle ze "pt" oznacza portal a "sp" spawn point (miejsce pojawienia sie postac przy przejsciu przez portal)

@edit2

Crasher

Uprzejmie prosze o dokonanie edycji twojego post'a otwierajacego temat i umieszczenie na koncu podany przeze mnie ponizej skryptu.

Skrypt

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

"Zpaczowany" na zawsze, to działało jak moża było robić caly czas, teraz jest możliwość robienia 1 raz dziennie :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...