Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[KiKi Engine]

Grotos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak samo jak wszedzie jest xD

Dziki 18:59:26

kasiu, do pokeballa xD

kacye 18:59:55

<ksz...> <kasia_w_pokebalu>;D

Problemy zglaszajcie na GG

domyslne : 5582630

Opublikowano

powiedz co chcesz wiedziec

Dziki 18:59:26

kasiu, do pokeballa xD

kacye 18:59:55

<ksz...> <kasia_w_pokebalu>;D

Problemy zglaszajcie na GG

domyslne : 5582630

Opublikowano

[ODPALANIE PROCESU ENGINE.EXE]

61033631th5.jpg

57320855xv1.jpg

[MENU PROGRAMU]

32443264an8.jpg

1 - Główne menu służące to wyszukiwania adresów

2 - Pod tą zakładką znajdziesz wszystkie przeniesione adresy za pomocą strzałki (patrz pkt 3)

3 - Strzałka służy do przenoszenia wyszukanych adresów (przeniesione adresy znajdują się pod zakładka Cheat Engine)

Po wyszukaniu adresów pokaże się dodatkowe okienko (po prawej stronie).

Zaznaczamy dany adres i naciskamy na strzałkę.

59955824cb4.jpg

Teraz przechodzimy do zakładki Cheat Engine.

60443330go2.jpg

W tabeli widać nasz adres (można już dowolnie zmieniać jego wartość).

[MEMORY BROWSER]

Napiszę tu jak włączyć memory browser, potrzebny do wyszukania np. adresów do CoolDown'a.

Naciskamy prawym przyciskiem na dowolnym adresie i wybieramy opcje "Browse tis memory region".

78991873rv4.jpg

Wybieramy opcje Search - Find Memory

53193343qm1.jpg

Ustawiamy zakres wyszukiwania od: 00000000 do: FFFFFFFF, wpisujemy nazwę skilla i naciskamy ok.

64236454nc8.jpg

Mam nadzieję, że o to chodziło :D

sign.png
Opublikowano

Ten job hack co dał pipr już raczej nie działa ostatnio próbowałem na xiu i mi się nie udało ten dialog się włączył ale jaknacisnołem decision made to i tak nie byłem comanderem

PS a tak odbiegając od tematu to kto jest teraz modem?

Mariuszw13.png
Opublikowano

obecnie moda nie mamy jak cos glosuje na YourFear

ps.

na Xiu nie dziala bo ten serv lepiej zabezpieczony od globala jest ^^

Opublikowano

hehe dzięki :P

Co do job hacka. Nie wiem jakie masz o nim pojęcie więc zacznę od początku żeby żeby uniknąć zbędnych pytań :P

Działa oczywiście na postaciach z lvl 50+. Powiedzmy że grasz ryckiem i wybrałeś commę, to chcąc mieć 2 joby musisz wczytać ponownie dialog wyboru podklasy (jak wiadomo nie jest on już dostępny do wywołania przez tego NPC). Wszystkie pliki odpowiedzialne za dialogi (i nie tylko) znajdują się w e.pk - Kal Online\data\HyperText\e. Opcję takie jak np. Inventory (przycisk I), Info (przycisk C) także mają przypisane te dialogi, czyli można podstawić dowolny dialog pod któryś z tych. W sumie najlepiej jest podstawić pod F1. Włączasz memory browser ("Browse this memory region"), Search - Find Memory. Teraz wpisujesz s100001 i naciskasz OK. Powinno pojawić się coś w tym stylu:

42111367jh4.jpg

Zapisujemy adres (ten zaznaczony czerwonymi liniami na screenie) w moim przypadku jest to: 0067A54C.

Dalej to już wystarczy zrobić to co na screenach u dołu.

28835765lg9.jpg

73219865vx7.jpg

Jak już mamy adres F1 teraz wystarczy coś pod niego podstawić. Zamieszczam nazwy plików od każdego joba (pliki mogły ulec zmianie na niektórych serwach, wtedy pozostaje np. podstawianie po kolei każdego pliku z e.pk, aż trafimy na ten właściwy - w celu podejrzenia zawartości e.pk można odpalić go WinRarem)

s500042 - Vagabound

s500043 - Commander

s500049 - EA

s500050 - IC

s500055 - Hermit

s500056 - CJB

Małe wyjaśnienie :D Jak masz comme należy wczytać plik Vagabound'a s500042. W grze wciskasz oczywiście F1 i akceptujesz.

W tym temacie masz listę plików które można podstawić pod F1.

(sry może lekko chaotycznie to napisałem, ale nvm ^^)

Assassin wydaje mi się, że na Xiu pliki które odpalałeś to po prostu fake. Pewnie zrobili ich kopię i zmienili odwołanie po stronie serwera, jeśli tak to trzeba znaleźć nowe nazwy tych dialogów (tak jak pisałem wcześniej podstawiać po kolei - monotonne ale do zrobienia).

sign.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jak już mamy adres F1 teraz wystarczy coś pod niego podstawić. Zamieszczam nazwy plików od każdego joba (pliki mogły ulec zmianie na niektórych serwach, wtedy pozostaje np. podstawianie po kolei każdego pliku z e.pk, aż trafimy na ten właściwy - w celu podejrzenia zawartości e.pk można odpalić go WinRarem)

Rozumiem ze masz na mysli podstawianie po kolei tego wszystkiego czyli s000001 potem s000002 i tak az sie trafi ten odpowiadajacy za drugi job, tak?

czyli biorąc pod uwage ze e.pk ma 1583 plików zadanie dość ambitne xD ale z drugiej strony gra warta swieczki:)

A tak btw to jestes wielki!! YourFear na moda!:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...