Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[UCE] Pointer Tutorial

YourFear

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę dawno mnie tu nie było. W związku z tym, że powstał odpowiedni dział (no na reszcie :D) postanowiłem dodać coś od siebie, co pewnie przyda się części z was. Jeśli nudzi was już ciągłe wyszukiwanie adresów np. do speed hack'a, underground hack'a po każdym uruchomieniu kala zapraszam do czytania poniższego arta.

Po znalezieniu adresu odpowiadającego za underground/fly (jeśli nie wiesz jak to zrobić zajrzyj tutaj) i zrzuceniu go na dół do listy:

-Naciskamy PPM "Find out what accesses this address"

21691748vg1.jpg

-Wróć do kala i stań w jakimś innym miejscu (chodzi o to, by wartość odpowiadająca za wysokość zmieniła się) i przejdź do UCE.

-Wybierz drugi adres ten w którym pod more information widnieje napis "copy memory". Po podświetleniu tego adresu naciskamy "More information".

42167153xd3.jpg

-Interesują nas dwie wartości zaznaczone w ramkach na screenie u dołu (czyli w moim przypadku są to: 00004648 i 10D6FF48)

56563986hi9.jpg

Możemy przejść do skanowania. Zaczynamy od zaznaczenia opcji Hex, wpisujemy tą druga wartość (w moim przypadku jest to: 10D6FF48) i dajemy na [First Scan]

40184904vk1.jpg

-Przenosimy pierwszy adres do listy

33199434un2.jpg

-Naciskamy na niego 2 razy i kopiujemy adres

38335459mm7.jpg

-Wybieramy "Add address manually" i zaznaczamy "pointer". W polu "Adress of pointer" wklejamy przed chwila skopiowany adres, a w drugim polu (Offset) należy wpisać adres oznaczony na czerwono, znajdujący się na screenie w tabelce obok (u mnie jest to 00004648).

76585971lq3.jpg

-Pointer gotowy. Wystarczy teraz zapisać do formatu *.CT. Po każdym odpaleniu kala i UCE wystarczy wczytać CT (Cheat Table), zamrozić adres i zmienić na dowolną wartość.

71984946we4.jpg

Cheat Table:

-Speed hack

-Underground Hack

-Water Hack (zamrozić na wartości: 2097152)

-Level

-Info ( C )

-Inventory ( I )

-F1

Pliki działają na int serwerze

Data utworzenia CT: 18.12.2008r.

----------------------------

KalOnline__18.12.2008r._.rar

sign.png
Opublikowano

Nie wiem co jest , ja nie moge odtwozyc procesu engine.exe (kal online).Wyskakuje mi "Error while opening this process,POMOZCIE CO JEST.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ustawienia, zakładka Extra, zaznaczyć:

-Query memory region routines

-Read/Write Process Memory

-Use kernelmode debugger options when possible

pomogło?

sign.png
  • 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...