Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hearthstone: Heroes of Warcraft - poradnik dla początkujących

Jessu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większość osób po przejściu samouczka nie wie jak szybko zdobyć złoto, karty, jaki złożyć deck itp…

W tym temacie znajdziesz odpowiedzi na nurtujące pytania.

Pierwszą rzeczą jaką należy zrobić to odblokowanie wszystkich bohaterów grając z poszczególnymi w sesji treningowej w trybie normalnym. Gdy już to zrobisz  zapraszam do zapoznania się z tym artykułem: http://www.mpcforum.pl/topic/1180172-heartstone-osiagniecia/

Wykonaj zadania, które jesteś w stanie, tym sposobem zdobędziesz sporą ilość złota, która spokojnie wystarczy na początek zabawy z Hearthstone'm.  

Wykonałem zadania, mam złoto, co dalej?

W grze wyróżniamy 4 tryby:

- normalny

- rankingowy

- treningowy

- arena

Ciebie teraz powinny interesować areny (jeśli nie czujesz się jeszcze na siłach możesz pograć trochę normalnych gier podstawowymi taliami. Polecam maga, właśnie tą klasą najłatwiej opanować podstawy). Nie warto wydawać złota na paczki, większą korzyść odniesiesz grając areny. Arena polega na stworzeniu talii, a następnie rozegraniu maksymalnie dwunastu wygranych meczy. Za trzecią przegraną arena się kończy. Nagrody są różne, jednak zawsze otrzymasz przynajmniej jedną paczkę z kartami i trochę złota lub pyłu. Na początek polecam korzystanie z programu Arena Value, który znacznie ułatwi dobieranie kart. Pobierz klienta, program sam w sobie jest na tyle prosty, że raczej nie wymaga instrukcji.  Grając areny nauczysz się podstaw gry. Od siebie polecam na początek wybieranie maga/druida o ile są dostępni.

Link do strony: http://www.arenavalue.com/      Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/64a4b39d74342d68d0efcd9dd8dbef30bd3a3f9eada2249445822d2477d29c80/analysis/1406391942/

Tryb rankingowy

Tryb rankingowy od normalnego różni się tylko tym, że w trybie rankingowym jak sama nazwa wskazuje będziesz zdobywać rangi, zaczynając od 25 kończąc na randze 1, z której możesz awansować do "Legendy". Każdy sezon trwa miesiąc, na koniec  ranga jest resetowana - otrzymujesz bonusową liczbę gwiazdek, im większą rangę zdobyłeś, tym więcej gwiazdek dostaniesz.

Pył, co to jest?

Dzięki pyłowi, możesz samemu wytwarzać interesujące Cię karty. Na początku swojej gry nie niszcz i nie twórz żadnych kart, ponieważ nie wiesz czy np. za miesiąc nie będziesz fanem druida, do którego spaliłeś jakąś drogą kartę. Warto dodać, że gdy Blizzard wprowadza zmianę w jakiejś karcie to istnieje możliwość zniszczenia jej i otrzymania dokładnie taką samą ilość pyłu, jaka była potrzebna do jej stworzenia np.  za spalenie legendarnej karty otrzymujemy 400 pyłu (stworzenie kosztuje 1600 pyłu), gdyby któraś z legendarnych kart zostałaby zmieniona moglibyśmy otrzymać aż 1600 pyłu za spalenie jej w ciągu kilku dni od wprowadzenia zmian.

Złote karty

Złote karty od zwykłych różnią się tylko wyglądem oraz tym, że mają większą wartość w pyle. Złote karty podstawowe zdobędziesz podnosząc poziom każdej z klas, np. Łotra (Maksymalny poziom każdej klasy to 60). Złote karty eksperckie możesz zdobyć z paczek lub w nagrodzie po ukończonej arenie.

Dzienne zadania

Dzięki dziennym zadaniom możesz uzyskać złoto na kupowanie aren lub paczek. Istnieje możliwość jednorazowego wymienienia zadania każdego dnia, więc jeśli trafisz na zadanie za 40 złota, wymień je, może trafi Ci się takie za 60 lub 100! Masz 3 sloty na misje, jeśli nie wykonasz jednej to następnego dnia zapełni Ci się drugi slot, trzeciego dnia tak samo. Dopiero po zapełnieniu 3 slotów i nie wykonaniu choćby jednego zadania przestaniesz je dostawać.

Lista polecanych, początkowych talii

Listę dobrych talii, które możesz spokojnie wykorzystać na początku gry znajdziesz tutaj (są to talie, składające się tylko z podstawowych, darmowych kart): http://imgur.com/Fv7bMWv

Dzięki tym taliom, możesz spokojnie wbić 20 rangę, dzięki której uzyskasz rewers, jako nagrodę na koniec sezonu. Na początek polecam maga.

Jak zwiększyć swoje umiejętności?

• Nie denerwuj się z powodu porażek.
  • Jeśli przegrasz, nie myśl, że przeciwnik miał szczęście, idealne rozdanie itd.. Oczywiście, mogło tak być, ale najpierw zastanów się czy Ty nie mogłeś zrobić czegoś lepiej, czy nie popełniłeś żadnych błędów.
  • Jeśli masz czas to możesz pooglądać streamy najlepszych graczy Hearthstone'a na platformie twitch.tv

Mile widziane sugestie co można jeszcze umieścić w temacie oraz opinie. :)

Poradnik w całości został napisany przeze mnie, zabraniam kopiowania bez mojej zgody,

pozdrawiam

Jessu

Yykfu5r.png

Opublikowano

Odświeżam, dodałem kilka informacji, może zapodacie parę sugestii co można zmienić?

Yykfu5r.png

Opublikowano

nic tu nie jest napisane

brak informacji skąd wziąć karty na stworzenie tych decków (których nawet nie chciało ci się przetłumaczyć)

nie wytłumaczyłeś jak craftuje się karty

nie napisałeś nic w trybie rankingowym

itd

1330007971-U359964.png

Opublikowano

nic tu nie jest napisane

brak informacji skąd wziąć karty na stworzenie tych decków (których nawet nie chciało ci się przetłumaczyć)

nie wytłumaczyłeś jak craftuje się karty

nie napisałeś nic w trybie rankingowym

itd

Po pierwsze- pisałem, że do tworzenia kart jest pył, a wejście w tryb rzemiosła chyba nie jest trudne (myślę, że każdy kto to będzie czytał zaznajomił się z jakże prostym menu tej gry). Po drugie, nie wiem co ja według Ciebie miałem przetłumaczyć, basic decki (?), profesjonalne decki (?), podałem strony na których są umieszczone decki i wystarczy odrobina znajomości języka angielskiego, a nawet jeśli się go nie zna wystarczy spojrzeć na obrazki kart. Po trzecie- co niby jeszcze miałem napisać o trybie rankingowym? Nic się nie różni od zwykłego, prócz tego, że zdobywamy rangi.

Yykfu5r.png

Opublikowano

1.Widziałem tutaj pytanie gdzie jest crafting i na forum od blizzarda też nie raz

2.Blizzard "krul" tłumaczeń
3.Może choć info że te decki da się złożyć dopiero od 10 lvl

4.Co może wiedzieć osoba o rankedach od ciebie: "jest 25 rang i jakaś legedenda (też jakaś ranga ?) (a może czelendżer jak w lolu ?) (albo c**j wie bo nikt tego nie opisał) oraz jakieś gwiazdki.

1330007971-U359964.png

Opublikowano

1.Widziałem tutaj pytanie gdzie jest crafting i na forum od blizzarda też nie raz

2.Blizzard "krul" tłumaczeń

3.Może choć info że te decki da się złożyć dopiero od 10 lvl

4.Co może wiedzieć osoba o rankedach od ciebie: "jest 25 rang i jakaś legedenda (też jakaś ranga ?) (a może czelendżer jak w lolu ?) (albo c**j wie bo nikt tego nie opisał) oraz jakieś gwiazdki.

Nie jestem tutaj, żeby się kłócić z ludźmi, więc zakończmy tę konwersację, moim zdaniem na siłę się próbujesz przyczepić a nawet nie masz do czego. Swój poradnik kieruję od osób, które chociaż raz odpaliły grę.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Czyli zachęcasz początkujących graczy do grania aren? To jest bardzo zły pomysł, ponieważ bez najmniejszego doświadczenia łatwo przegrać 3 gry z kolei i wyjść na minusie.

Opublikowano

Czyli zachęcasz początkujących graczy do grania aren? To jest bardzo zły pomysł, ponieważ bez najmniejszego doświadczenia łatwo przegrać 3 gry z kolei i wyjść na minusie.

Tak, zachęcam, z programem ArenaValue można złożyć bardzo dobry deck praktycznie bez jakiejkolwiek wiedzy o arenach, a po ukończeniu około 5 aren można się nauczyć podstawowych zasad. Areny najlepiej uczą gry w HSa, oglądałem wielu streamerów nie tylko z Polski i każdy z nich mówił o graniu aren na początek.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Areny są tylko i wyłącznie do farmienia golda, opłacalnie jest tylko 7 zwycięstw i wzwyż, bo masz golda na kolejne wejście.

Nie zgodzę się z Tobą. Arena staje się opłacalną już wtedy, gdy zdobędziemy paczkę (paczka zawsze jest gwarantowana) i 50 złota. Czemu? Ponieważ sama paczka kosztuje 100 złota, a zazwyczaj gdy dochodzimy do wyniku z 50 złota można jeszcze dostać pył. + z każdą areną nabieramy umiejętności, nikt nie zaczyna z 12 zwycięstwami :). Nawet gdy zrobimy 0-3 to nie ma tragedii, stracimy 50 złota, ale możemy się czegoś nauczyć i na pewno lepiej nam pójdą następne areny.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Fajne, podoba mi sie -przejrzyscie opisane. 

Chcialabym sie jednak dowiedziec, pewnie kilku innych nowicjuszy tez - dostajemy jedna misje dziennie, ale poki jej nie wykonamy nie dostaniemy nastepnej? Ile razy mozna "odrzucic" misje na rzecz nastepnej? Jest jakis limit misji?

Opublikowano

Fajne, podoba mi sie -przejrzyscie opisane. 

Chcialabym sie jednak dowiedziec, pewnie kilku innych nowicjuszy tez - dostajemy jedna misje dziennie, ale poki jej nie wykonamy nie dostaniemy nastepnej? Ile razy mozna "odrzucic" misje na rzecz nastepnej? Jest jakis limit misji?

Dziękuję za miłe słowa :). Otóż mamy 3 sloty na misje, jeśli nie wykonamy jednej to następnego dnia zapełni nam się drugi slot, trzeciego dnia tak samo. Dopiero po zapełnieniu 3 slotów i nie wykonaniu choćby jednego zadania przestaniemy je dostawać. Odrzucać misję możemy raz dziennie.

Yykfu5r.png

Opublikowano

Rozumiem, wielkie dzieki za odpowiedz. Jeszcze jedno pytanie - jaka jest minimalna i maksymalna ilosc zlota za misje?

Opublikowano

Rozumiem, wielkie dzieki za odpowiedz. Jeszcze jedno pytanie - jaka jest minimalna i maksymalna ilosc zlota za misje?

Minimalna 40 złota, maksymalna 100 złota.

Yykfu5r.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Korzystałem z niego i muszę przyznać że nawet dobrze mi idzie. Dzięki za te karty i porady.

"Upadli powstaną"

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 4 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...