Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak zmienic IP gdy masz stale?

MevicStoryy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odrazu mowie:

- Nie obchodzi mnie czy jest taki poradnik na jakiej innej stronie

- Nie skopiowalem go z zadnej innej strony, napisalem go sam przekierowujac porty

- Screeny sa z Tutka Jak przekierowac porty.

Dobra teraz do rzeczy. Dostales bana na IP a masz stale? Masz limit na rapidshare? Powiem ci jak zmienic stale IP :)

1. Pierwsze co klikamy start -> Uruchom... -> i wpisujemy 'command' w okienku.

winxp-run.jpg

2. W czarnym oknie wpisujemy 'ipconfig /all' i klikamy Enter

winxp-command.jpg

3. Nastepnie pokaza nam sie informacje o naszym internecie

winxp-ipconfig.jpg

Interesuja nas tylko 3 linkijki:

- Adres IP

- Maska podsieci

- Bramka domyslna

4. Teraz wchodzimy do Panel Sterowania -> Polaczenia sieciowe i klikamy Prawym na nasze polaczenie sieciowe i wybieramy Wlasciwosci

5. Klikamy 2x razy na Protokol internetowy

winxp-lacp.jpg

6. W oknie ktore nam sie pojawi zaznaczamy Uzyj nastepujacego adresu IP i wpisujemy dane z 3pkt. i klikamy OK

Teraz tylko wystarczy zmieniac Ostania liczbe w adresie ip na dowolna z zakresu 0 do 255 :) Teraz gdy dostaniesz bana na IP lub bedziesz mial limit na rapidshare zmien IP tym o to sposobem :)

Aha jeszcze cos gdy juz klikniecie OK komputer zlaguje sie na chwile, bo musi rozlaczyc i podlaczyc intenet z nowym IP :)

Sposob jest bezpieczny :) Uzywam go juz od 2tyg. i wszystko dziala wysmienicie :) Aby byc pewnym ze nasze IP zostalo zmienione wchodzimy na http://mojeip.org

Servery MapleStory godne uwagi:

- MevicStory - juz nie dziala

- aQuaMS - Klik

Jeżeli sądzisz, że Kaka jest złym moderatorem, a inni tylko liżą mu dupę wstaw to do sygny! :P(( <lizu lizu>

Opublikowano

A jeśli mam w umowie,że mogą mi odciąć neta i dać jakąś kare za zmianę IP,to oni moga to wykryć,tzn jakie jest prawdopodobieństwo tego.

Opublikowano

Ja nierozumie przeciez mozna se kupic neostrade i odloczyc i wloczyc neta i juz inne IP ;p

Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą, tuning podstawą

sygnacopymj8.th.gif

warrockplayerym9.png23998.png 6458.jpg 26412.png

Opublikowano
Ja nierozumie przeciez mozna se kupic neostrade i odloczyc i wloczyc neta i juz inne IP ;p

Ale jak ktoś nie ma neo a za to ma radiówkę jak ja to nie może zmienić w taki sposób swojego IP dlatego przyda się ten poradnik.

Inny sposób na zmienienie IP: ?

telefon do firmy która ci zakładała neta

k2networkiv2.png
Opublikowano
A jeśli mam w umowie,że mogą mi odciąć neta i dać jakąś kare za zmianę IP,to oni moga to wykryć,tzn jakie jest prawdopodobieństwo tego.

Niemam pojecia ;) Ja zmieniam 2tyg tak jak mowilem i jest ok

Servery MapleStory godne uwagi:

- MevicStory - juz nie dziala

- aQuaMS - Klik

Jeżeli sądzisz, że Kaka jest złym moderatorem, a inni tylko liżą mu dupę wstaw to do sygny! :P(( <lizu lizu>

Opublikowano

Ja mam jakąś powaloną firmę...co chwile zmieniają fony,mają biuro ale zawsze nieczynne...chyba kiedyś im z nerwów szybę wybije bo to na zadupiu to nikt nie podkabluje.Wynajmę jakiegoś hakaera,przyprowadze go an hajs na kompa i niech im cala siec rozjebie czy coś bo są wku*******y słowem...Powinienem miec 512 a na speedtestach itd idzie poreskoscia prawie zawsze 369,412,469 a jak ściągam pliki to momentami może spaść do 1kb ...

Opublikowano

192.168.1.2 - adres ze screena w 3im punkcie pochodzi z puli adresów wewnętrznych. W hierarchii takiej sieci musi być zatem inne urządzenie, albo nawet seria urządzeń, które faktycznie łączą nas z internetem. Dopiero te urządzenia mogą mieć zewnętrzne IP i po takich adresach jesteśmy rozpoznawani w internecie. Dodatkowo jeśli nasze połączenie jest konfigurowane przez serwer DHCP, lub provider ograniczył pule adresów wewnętrznych, to przez takie kombinacje możemy sobie spieprzyć połączenie. Innymi słowy narobiłeś tylko zamieszania tym tutorialem :-P

Opublikowano

Czyli muszę przecierpieć aż do wakacji puki nie zmienię na UPC;/A jak bym brał internet 5/10mb to jakie by mi dali chyba stałe jak na takiego neta?

Opublikowano

"Ja nierozumie przeciez mozna se kupic neostrade i odloczyc i wloczyc neta i juz inne IP ;p" - MasaKra tak napisał/a

mam neostrade i wiem ze jesli sie rozlaczysz i polaczysz to zminia ci sie tylko kilka ostatnich cyferek (chyba 4)

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

SPAMOWI powiedz STOP!!

• 3 lata później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Umm.. Zrobiłem tak jak wszystko pokazane i nie działał mi internet,.. Wypełniłem 3 luki i po zamknięciu miałem owy lag ,a internet mi nie działał...

Opublikowano

nie działa :f zrobiłem wszystko zgodnie z TuT/em i IP nie zmieniło

Alegoria losów to Tatuaże na ciałach, Historia Ciosów i obrażeń, blizny po postrzałach.

Zęby zjedzone albo z głodu albo w walce. kości przetrącone albo Głowa albo Palce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...