Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mniejszy ping :]

arabb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że dużo osob zakłada tematy z powodu dużego pingu... Macie tutaj sposoby na mniejszy ping:

1.

Dzieki edycji rejestru, mozemy usprawnic dzialanie sieci (windows 2000/XP/2003)

1. Uruchamiamy Edytor Rejestru (menu start/uruchom i wpisujemy "regedit"). W oknie programu przechodzimy kolejno przez klucze:

Kod:
HKYE_LOCAL_MACHINE >>> SYSTEM >>> CurrentControlSet >>> Services >>> lanmanworkstation

2. Nastepnie klikamy prawym przyciskiem myszki na klucz "parameters". Z menu kontekstowego wybieramy kolejno "Nowy" i "Wartosc DWORD". Utworzonej wartosci nadajemy nazwe "MaxCmds". Otwieramy nowo stworzona wartosc zaznaczamy "System Dziesiatkowy" i wpisujemy w "dane wartosci" 32.

3. Nastepnie wedlug pkt. 2 tworzymy dwie nastepny wartosci: "MaxCollectionCount" i "MaxThreads" i ustawiamy im taka sama wartosc jak w pkt. 2

4. Na koniec zamykamy Edytor rejestru i uruchamiamy ponownie komputer. Wprowadzone zmiany zwieksza przepustowsc naszej sieci.

2.

1. Pobierz i zainstaluj program Hl Toolz.

2. Wejdz na strone Speed Test - tester prędkości łącza zjedź na sam dół i kliknij w Begin Test
3. Poczekaj aż sprawdzi twoje lącze. W między czasie uruchom program HL Toolz
4. Przejdz do zakładki Ping Tweaks.
5. w STEP1 i STEP2 wypełnij pola My Upload i My Download tymi wartościami co wyszły nam z Begin TEST
Mamy juz prawidłowe komendy rate na twoje lącze

Rate = rate
Update Rate = cl_updaterate
Decals = mp_decals
Client Rate = cl_rate
Cmd Rate = cl_cmdrate
Cmd Backups = cl_cmdbackup
Komendy nalezy wpisac w konsoli [~] lub w pliku config.cfg Rate = rate

Jak znajde coś wiecej w necie to wrzucę.

Poradniki by ***

Przyda się podpiąć żeby temat był widoczny :)

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Podaj link do- ściągnięcia Hl toolz'a. Szukałem w googlach, i nie mogłem znaleźć.

Counter-Strike

Zachęcam go zagrania na servie ip jego to: cserwery.eu:27017

Masz swój styl ? Trzymaj sie go ! I nie papuguj za innymi..... Kto Tak uważa niech wstawi to do swojej sygny !

Opublikowano

KoKer sry , ale moze sie nie znam ale czy..

HKYE_LOCAL_MACHINE to nie key log naszego kompa ? mozna skorzystac z CodeProject: C++

i chyba sie uda

sory jak sie myle :))

a tak to TuuTekk spoko !

b577e893e102f.png

Opublikowano

koker

@dzieki, miałem po 200 ping. zrobiłem to co napisałeś i mam 60-20. Wielkie dzieki

Counter-Strike

Masz swój styl ? Trzymaj sie go ! I nie papuguj za innymi..... Kto Tak uważa niech wstawi to do swojej sygny !

Odkrywca
Opublikowano

ej co dokladnie napisac w konsoli ?? bo jak napisze tak to niedziala :D

rate

cl_updaterate

mp_decals

cl_rate

cl_cmdrate

cl_cmdbackup

Opublikowano

Co wyjdzie z Hl toolza wspisz w konsoli np.

cl_rate 40

itd.

Counter-Strike

Odkrywca
Opublikowano

A jak rate i client rate wyjdzie 20000 to dobrze ? Czy kliknac na to D zeby zmienilo sie na jakas normalna liczbe Bo jak mam 20000 to pingi mam po 300 xD

Odkrywca
Opublikowano

PAtrz robie tak jak pisales i w hltoolz na twing costam wyskakuja mi liczby :

rate 20000

cl_updaterate 45

mp_decals 300

cl_rate 20000

cl_cmdrate 100

cl_cmdbackup 2

Tak tez pisze w cfg i takie same pingi niedziala mi to ej a to jest na SingleCore ??

@up wszystkie znaczy tylko te czy jeszcze wiecej ??

Mozesz dodac screeny jak to wyglada w regedit i cfg albo wyslij mi na maila dam ci na pw

Opublikowano

tylko to, powinno działać.

mi działą :)

Counter-Strike

Opublikowano

@Up

Problem przeinstalowalem i nie ma tego klucza "Parameters"... Zainstalowalem najnowsza wersje csa... pls pomoz... Moze skopiwac ten klucz z lanmanserver...Jak nie to niech ktos przepisze mi swoj i wklei tutaj... KTO POMOZE DAM 5 GWIAZDEK

narutogangsearchui4.jpg

Odkrywca
Opublikowano

Etam mi niedziala a robie jak napisales ciagle mam pingi po 45 - 1400 xD

• 2 tygodnie później...
Znawca
Opublikowano

Podejrzewam, że nie, ale głowy nie tam.

Config.cfg znajduje sie w: C:\Program Files\Valve\cstrike

Znawca
Opublikowano

Po co? Po to by nie lagowało i, żeby osób ze słabszym pingiem nie wywalało z serwera :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam problem w cs:s,otóż gram normalnie,a po paru minutach mam ping po 300 i zacina mi się gra i wywala mnie z serwa.Moge dodać,że zrobiłem tak jak w tym poradniku,ale nic to nie zmieniło

Opublikowano

Ehh mam prośbe mógłbys napisać to w konsoli i wysłać mi screena? Bo wpisuje rate=rate to nic nie wychodzi tylko wykrywa to jak zwykły tekst.

[V]10

[V]50

[V]100

[V]150

[V]200

[X]400 postów

[X]1000 postów

[X]2000 postów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...