Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[poradnik] Jak Zrobić Stronke Reje!

zarazek2333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcesz postawić stronke do reje?? Męczy cię niemieckie video?? To postępuj według punktów.

1. Zapoznaj się z obsługą Hamachi i Serwera.

2. Włącz serwer.

3. Ściągnij stronę rejestracyjną

http://www.przeklej.pl/plik/htdocs-rar-0004r780f5a5

5. Zainstaluj xampplite na dysku C:

5a. Po instalacji wyskoczy okienko cmd wpisujemy <i>y</i> i Enter znowu <i>y</i> i Enter, teraz <i>n</i> i Enter, Enter, Enter, <i>x</i> i Enter. ZAINSTALOWAŁEŚ I SKONFIGUROWAŁEŚ xampplite.

6. Wejdź w folder <i>C:\xampplite\htdocs</i> i skasuj zawartość folderu.

7. Wypakuj moją strone rejestracyjną do jakiegoś folderu.

8. Skopiuj pliki <i>index.php</i> i <i>config.php</i> do folderu <i>C:\xampplite\htdocs</i>

9. Otwórz <i>config.php</i> w notatniku znajdź linijke <i>$mysql_host = "5.73.160.100";</i> i adres ip zmień na swój adres ip Hamachi z końcówką <i>.100</i> (np.: mój adres Hamachi to <i>5.73.160.58</i>, więc będzie tak <i>5.73.160.100</i>)

10. Włącz XAMPP Control Panel Application i obok <i>Apache</i> kliknij na <i>Start</i>, niżej przy <i>MySql</i> też kliknij na start.

11. Wejdź na swoją stronę rejestracyjną <i>http://twoje_ip_hamachi/</i> (np.: u mnie <i>http://5.73.160.58/</i>)

<!--coloro:#FFFF00--><span style="color:#FFFF00"><!--/coloro--><!--sizeo:6--><span style="font-size:24pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->ZABRANIA SIĘ KOPIOWANIA I ROZPOWSZECHNIANIA TREŚCI I/LUB JEJ CZĘŚCI NA INNE FORA<!--sizec--></span><!--/sizec--><!--colorc--></span><!--/colorc-->

P.S.

Myślę, że się wam przyda!!! Licze na dobre komentarze. Jeśli coś ominąłem napiszcie w temacie to postaram się wam pomóc.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

zarazek dalem mu moje ip

5.10.38.100

i on ma co dać przed albo za czy wystarczy ze to wpisze będziemy podłączeni przez siec na hamachi i będę miał włączonego webserva?

Opublikowano

ip hamachi BEZ KOŃCÓWKI .100 wklejasz do przeglądarki i enter

11. Wejdź na swoją stronę rejestracyjną http://twoje_ip_hamachi/ (np.: u mnie http://5.73.160.58/)

Opublikowano

ja mam zrobione pol polsku opis i w xampplite

widziałem jeszcze po niemiecku co się męczyłem cały dzień z reje

i jeszcze 1 temat jest jak zrobic ale nie xampplite

@EDIT

ZNALAZŁEM PLIKI STRONY CHYBA 2009LONGJU I JAK OBCZAJE SAM TO EDYTUJE PORADNIK :=]

P.S.

SRY ZA CAPS LOCK ZACIĄŁ SIĘ

Opublikowano

Spoko...Ale jak zrobic to zeby bylo id,haslo, e-mail itp ?"

bo jedyne co mis ie wyswitla to It works -,-

19 Sierpnia 2009 - Po raz pierwszy wszedłem na MPC szukając SpeedHack'a do metin2.

<3

Opublikowano

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on '5.70.139.100' (10060) in D:\Programy\Program Files\Xampp\xampp\htdocs\config.php on line 7

Nie można połšczyć się z bazš danych.

Błšd: Can't connect to MySQL server on '5.70.139.100' (10060) czemu mi wyskakuje taki błą? wszystko zrobiłem tak jak jest napisane dam 5.

Opublikowano

Ja mam problem z tym Apache naciskam start i nie wyskakuje running

2u6igkp.png

Trzeba Tam Być Żeby Poczuć Tą Atmosfere :-)

Gdzie Najlepsi Kibice W Polsce Są?...To Jest Na To Dowód:

Opublikowano

Czemu akurat xamppa ściągnijcie wampserver o wiele prostszy nie trzeba ustawiać instalujecie odpalacie wklejacie reg do folderu www w folderze wamp i zmieniacie tylko w ustawienia plików php na swoje.

I nie będzie problemów z uruchomieniem.

A ja se spolszczyłem chiński reg profesjonalny nawet numery fonów można wpisać.

Opublikowano
To wyłącz xampp potem wyłącz all programy które się łączą z internetem i odpal xampp włącz a będzie running

A chamahi tez wylaczyc?

2u6igkp.png

Trzeba Tam Być Żeby Poczuć Tą Atmosfere :-)

Gdzie Najlepsi Kibice W Polsce Są?...To Jest Na To Dowód:

Opublikowano

Według mnie Sam do tego nie doszedłeś ;) I jestem pewien ze sam do tego nie doszedłeś, czemu nie napisałeś że Wzorowałeś się na innych tematach ^^ ? Tylkop wymyslasz"Sam to stworzylem" ehhh Tamten poradnik byl tak czytelny, że mu nic nie brakowalo ;)

Mnie denerwuje postawa takich ludzi jak ty; Sam go zrobilem, sam wymyslilem, niktmi nie pomagał :/

ZABRANIA SIĘ KOPIOWANIA I ROZPOWSZECHNIANIA TREŚCI I/LUB JEJ CZĘŚCI NA INNE FORA

Hah ? A sam tak jak by skopiowałeś :/

Do czego dochodzi na tym forum ? Ktoś coś zrobi, inny zerżnie to, i powie jeszcze ze to sam zrobił

Sorki, ale musiałem to napisać, Pewnie tacy ludzie nie tylko denerwuja mnie, Jestes taki jak "Cybul" Kamer" , czytaja cos na naszym forum, i potem na swoim pisza to samo, tylko ze w innym formacie...

Opublikowano

po 1. Jak pisałem tego tuta to było tylko niemieckie video na MPC Forum i jakiś inny poradnik z webserwem czy czyms takim a ja napisałem po polsku i wzorowałem się na plikach reje po niemiecku i je spolszczyłem.

poradnik sam napisałem przynajmniej się wysiliłem i sam napisałem jeszcze czytelnie.

Opublikowano

@wegorz70

pamiętaj w pliku config IP z końcówką 100, a żeby wejść na strone bez końcówki 100

Opublikowano

nie da się pobrać strony z rejestracjom podajcie dobry ling. dlaczego jak włoncze server po paru sekundach sie laguje i wywala czym to jest spowodowane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...