Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy ! Dzikie jęki z przestworzy ! Buczenie, zło i zniszczenie !

Tobiken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na wstępie powiem, że mam jakiś mikrofon z "art" za 14 złotych i jakieś stare głośniki z Creative'a.

Do tej pory wszystko działało dobrze. Jedyna dziwna rzecz jaką spostrzegłem, to gdy dmuchałem (tylko wtedy!) w mikrofon słyszałem to w głośnikach.

Wczoraj pobrałem demo (ze steam'a) Serious Sam'a 2 Starcie HD. Kiedy go włączyłem wszystkie dźwięki słyszałem strasznie hmm... buczące ? Mniej więcej bzzz. O jakości nie ma co mówić.

Co gorsza na TeamSpeak'u wszyscy mnie słyszeli również bucząco - dodatkowo robiłem większe niż zawsze echo.

Zauważyłem też, że nasilił się efekt "dmuchania" (bardzo możliwe, że tylko mi się wydaje).

Myślałem, że to wina gry, ale kiedy z niej wyszedłem dalej było tak samo :/

Zrestartowałem komputer - dalej tak samo.

Zainstalowałem te sterowniki - ftp://europe.asrock.com/drivers/nVidia/Audio/REALTEK_XP64_XP_2K(A3.77).zip - dalej tak samo.

Moja płyta główna to ASRock KBNF4G-SATA2 (tak, wiem, staroć).

Mam nadzieję, że ktokolwiek ma jakiś pomysł co może być przyczyną tego strasznego dźwięku.

Oczywiście z góry dziękuję za pomoc. Limit like'ów do rozdania ;)

Opublikowano

buczenie - musisz uziemić komputer, innaczej mówiąc musisz znaleźć gniazdko z "bolcem" (takim na środku) i podpiąć pod niego kompa.

To napewno wyeliminuje/zniweluje buczenie, jeśli już tak masz a nadal buczy to:

a)wina mikrofonu - tak to jest z mikrofonami za 14 zł

b)wina zasilacza - uziemienie padło.

Opublikowano

buczenie - musisz uziemić komputer, innaczej mówiąc musisz znaleźć gniazdko z "bolcem" (takim na środku) i podpiąć pod niego kompa.

To napewno wyeliminuje/zniweluje buczenie, jeśli już tak masz a nadal buczy to:

a)wina mikrofonu - tak to jest z mikrofonami za 14 zł

b)wina zasilacza - uziemienie padło.

3 faza (tak to nazwał kolega) znajduje się w moim kablu zasilającym, a takiego nie mógłbym podpiąć do gniazdka z nieprawidłową wtyczką, bo by po prostu nie weszło.

Gdyby mikrofon się zepsuł, to chyba nie słyszałbym innych jakby mieli pszczołę w gardle ?

Wątpię, aby padł zasilacz, bo wszystko poza tym działa tak jak ma działać, a sam zasilacz jest z Chieftec'a.

Ale mimo wszystko i tak dzięki za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...