Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Nacje i czołgi

Vertek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zapytać czy dobrze jest grać kilkoma nacjami, czy gra się tylko jedną?. Lepsze czołgi mam z ZSRR, niszczyciela z USA, niszczyciela i pz III/IV z NIEMIEC. Jak mi radzicie, posprzedawać te czołgi z USA i NIEMIEC i iść tylko w jedną nacje czyli ZSRR czy mam zostawić tak jak jest.

Mam także pytanie odnośnie niszczycieli czołgów, możecie się wypowiedzieć, która nacja ma najlepsze niszczyciele czołgów?. Teraz próbuję w ZSRR zrobić Obiekt 704, ale mam także inne niszczyciele z innych nacji i nie wiem, którą nację wybrać.

Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam !

Jedyny działający bot do Gladiatusa 2015!!!

https://www.facebook.com/Gbot.vertek

Opublikowano

warto grać wszystkimi.

Ale jaki masz cel?

Na walki klanowe liczą sie tylko tiery 10 czołgów ciężkich

arty i "batmany"

reszta czołgów to tylko randomówki i walka dla zabawy i zwiększenia umiejętności.

po wprowadzeniu blokowania czołgów wszyscy(klanowcy) ciągną do 10 każdej nacji

Niszczyciele to tylko randomówki, klanowe walki odpadaja (łatwy cel dla arty)

Opublikowano

Lepiej mieć w garażu kilka czołgów i grać na przemian. Granie jednym jest strasznie nudzące ;)

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Najlepiej graj jedną nacją, bo niektóre moduły pasują do kilku czołgów tej samej nacji. Nie musisz zbierać tyle doświadczenia żeby szybko wejść na wyższy tier. Myślę, że niszczyciele z ZSRR są całkiem dobre.

sig2@502626738-MichciuGT@eu@24@1@11111111111111@1111111111111@01101@pl@0.png
Opublikowano

A ja polecam odblokować jak najwięcej każdej nacji. Sam mam odblokowane wszystko [prawie] +t6. Daj\ ci to możliwość wyboru, nie będziesz zaczynał od 0.

Polecam

HT-usa

MT-francja

Td-zssr/usa

Z niszczycielami i arty się nie śpiesz, nidługo [tj. za jakieś 2 miesiące] wejdą francuskie.

Opublikowano

ja bym na twoim miejscu zostawił ZSRR i tam rozdzieli na HT i MT,a do niszczyciela to USA T-95 nie zniszczala praktycznie

Opublikowano

Na 3 konta i 3 różne nacje to w ogóle nie ma sensu. Moim zdaniem warto jest pograć czołgami z różnych nacji, mówię tutaj o takim układzie: ZSSR - czołg ciężki, Niemieckie - niszczyciel czołgów , USA - czołg średni. Takie jest moje zdanie, oczywiście jeszcze można wcisnąć gdzieś działko samobieżne lub jeździć czołgami ciężkimi - Niemieckimi to bez różnicy. Jeździj tym co Ci najbardziej odpowiada. Ja osobiście preferuję jazdę niszczycielami czołgów (w tej chwili 10k brakuje do ISU-152), ale także posiadam IS-7 :)

Opublikowano

Bardziej odpowiadałby mi 3601, ponieważ ma lepszy pancerz ale jest wolniejszy, nie wiem jak z działem. Natomiast 3001 jest zwrotniejszy ale ma mniej pancerza, o dziale także nic nie wiem

@edit

Mam pytanko odnośnie kupionych rzeczy. Jeżeli sprzedaje jakiś czołg to rzeczy z tego czołgu oddać do magazynu czy sprzedać razem z czołgiem?

Jedyny działający bot do Gladiatusa 2015!!!

https://www.facebook.com/Gbot.vertek

Opublikowano

Bardziej odpowiadałby mi 3601, ponieważ ma lepszy pancerz ale jest wolniejszy, nie wiem jak z działem. Natomiast 3001 jest zwrotniejszy ale ma mniej pancerza, o dziale także nic nie wiem

Mam pytanko odnośnie kupionych rzeczy. Jeżeli sprzedaje jakiś czołg to rzeczy z tego czołgu oddać do magazynu czy sprzedać razem z czołgiem?

Oba czołgi mają to samo działo. vk 3001 H to jest papier, jedyna zaleta w szybkości. Co do 3601 to jest najlepszy wg mnie wybór. masz ogromną możliwość rozwoju następnych czołgów. Możesz iść w tygrysa, ale równie dobrze w panterę poprzez vk 3001DB,ktory kosztuje mniej expa niż idąc z vk 3001H.

Co do drugiego jak oddajesz rzeczy do magazynu to możesz je potem zamontować z powrotem na czołg wyższego tieru, czyli nie będziesz musiał jeździć stockowym szitem.

Opublikowano

Jak ja bym miał robić ciężkiego to bym robił amerykańca, najbardziej pożądany czołg na cw moim zdaniem. Po za tym reszta ciężkich też się łapie ale nie w takich ilościach to US albo ruskie :)

Jak chcesz robić arte pod cw to tylko ruską albo amerykańską. TDka to T30

76561198001815076.png
Opublikowano

Po1:

Każdy czołg ma swoje przeznaczenie (chodzi o X) i jest do czegoś innego

DO fajnej zabawy polecam IS-8, i IS-3

A X najlepiej mieć wszystkie

Arta tez jest każda do innej walki.

Zabawa zaczyna się na GwPanter

Opublikowano

Po1:

Każdy czołg ma swoje przeznaczenie (chodzi o X) i jest do czegoś innego

DO fajnej zabawy polecam IS-8, i IS-3

A X najlepiej mieć wszystkie

IS-8 czołg który przebijają wszystkie piątki, dobrze że nie musiałem nim grać

76561198001815076.png
Opublikowano

A to ciekawe, bo myślałem, że arty są dobrze zbalansowane.

Ale komu się zechce wbić wszystkie t10? Trzeba się na coś zdecydować.

W tej grze nic nie jest zbalansowane, zawsze najsilniejsze czołgi są rosyjskie. Choć rzadko kiedy masz okazję to zauważyć, bo gdy się spotyka człowieka kontującego się w IS-7 to ręce opadają.

Jeśli chcesz to sprawdzić to wbij kilka bitew na czołgach innej nacji, a potem przesiądź się na czołg ruski i patrz jak wszystko ładnie kosisz.

Sprawdzałem na sobie :D

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

A to ciekawe, bo myślałem, że arty są dobrze zbalansowane.

Ale komu się zechce wbić wszystkie t10? Trzeba się na coś zdecydować.

W tej grze nic nie jest zbalansowane, zawsze najsilniejsze czołgi są rosyjskie. Choć rzadko kiedy masz okazję to zauważyć, bo gdy się spotyka człowieka kontującego się w IS-7 to ręce opadają.

Jeśli chcesz to sprawdzić to wbij kilka bitew na czołgach innej nacji, a potem przesiądź się na czołg ruski i patrz jak wszystko ładnie kosisz.

Sprawdzałem na sobie :D

Nawet w skontowanego IS-7 jest zawsze gdzie bić, na prost dolna płyta, skontowany lampy. Tylko w niemiecki sprawa jest prosta.

Odnośnie arty to każda cechuje się czym innym, ciężko jest stwierdzić która lepsza. GwPanther - kąty i celność, Ruska - dmq

76561198001815076.png
Opublikowano

Przesadzacie z tym, że ruskie czołgi są takie wykoksane. Mają wiele słabych czołgów na wysokich tierach, jak T-43... hmm no dobra są przekoksane, ale jak kto umie grać to wszystkim będzie wymiatał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...