Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań uzupełniających.

SwanSong

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam kilka parę problemów, których rozwiązanie bardzo ułatwiłoby mi grę:

1) wiem już, że bot nie może przerzucać itemów z grab peta do postaci, ale czy można ustawić opcję, aby bot wracał do miasta, gdy grab pet jest zapełniony? Co zrobić, aby bot automatycznie ustawiał "ON" petowi, tak aby ten zbierał itemy (gdy inv peta jest pełne funkcja zbierania się wyłącza, co zrobić, aby automatycznie była włączana)?

2) Mam bladera, dość ciężko o party, ale gdybym był w stanie lurować moby, wartość postaci w pt z pewnością by wzrosła. Czy mógłby ktoś napisać w jaki sposób ustawić dobrze lurującego bladera (obecnie mam wszystkie skille bicheon na 80 lvl)?

3) Czy da się ustawić, aby bot bronił fellow peta? Szlag mnie trafia jak bezsensownie tracę poty dla fellowa bo walczę z giantem, a jakieś pojedyncze moby atakują peta.

4) Dość istotna sprawa - bot często mi się wyłącza, najczęściej jak jestem w mieście; jakieś rady?

Za udzieloną pomoc z góry dziękuję.

Pozdrawiam

SwanSong

Opublikowano

Z tego co widzę w bocie to:

1) Bot już jest w stanie przenosić itemy z grab peta. Ustawiasz to w zakładce inventory, zaznaczając "Store items also from pet inventory" i "Sell items also from pet inventory"

2) Najlepiej jak ustawisz lure script ale wtedy nie wiem czy bot będzie sam wrócić na spot podczas repota.

3) Chyba się nie da.

4) Może to być wina słabego komputera, bądź masz jakieś śmieci, które to spowalniają go co może być przyczyną wyłączania się silka. Jeśli dobrze zrozumiałem że o to chodzi.

Sig.png

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź.

Wydaje mi się jednak, że opcja

"Store items also from pet inventory" sprawia, że bot przenosi itemy z peta podczas deponowania przedmiotów, po powrocie ze spota. Niestety jeżeli mój grab pet zapełni się podczas treningu, postać dalej będzie expić, a funkcja podnoszenia itemów przez grab peta zostanie wyłączona.

Czy mógłbyś napisać coś więcej na temat opcji "lure script"? Jestem w tym kompletnie zielony, więc jeśli znalazłbyś chwilkę, aby przybliżyć mi temat, byłbym wdzięczny, gdybyś przedstawił wszystko od A do Z.

Raz jeszcze dziękuję za udzieloną pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

1337174391-U10823.jpg

Instrukcja:

1) Zaznaczasz "Activate luring mode". Ad. 1

2) Zaznaczasz "use howling shot" (jeśli jesteś warriorem) Ad.2

3) Dodatkowe opcje Ad3. :

1.

a)"at center wait for "x" secs." - w centrum czekaj x sekund ( kordy z training place )

B)" after lureskill wait for "x" secs." - po użyciu "howling shout" bądź skila z lure odczekaj x sekund.

c)"when going back wait "x" ms each step..." - ta opcja jest bardzo dobra, w drodze powrotnej po każdym kroku będzie czekać x ms. Przykładowo 500 ms to pół sekundy. 6000 ms to 6 sekund.

d) "going back if meet "x" mobs" - wróc do środka, jeśli będziesz miał zlurowanych x mobów. Nigdy tego nie używałem, wolę ciągły lur :)

2. Don't lure iff.. ( nie luruj jeśli )

e)"... PT giants in radius > "x" " - nie luruj jeśli będzie więcej niż x mobow typu pt giant.

f)"... mob count in radius > "x" "- nie luruj jeśli w radiusie (kordy z training place) jest więcej niż x mobów

g)"... party members who are alive and in range <= "x" " - członkowie party, którzy są żywi i w radiusie mniej niż "x"

h)"... Player "nick" is dead, not in range or in pt" - jeśli gracz z danym nickiem jest nieżywy, nie ma go w radiusie, bądź w party.

Teraz tłumaczę jak zrobić, żeby lure działało. Idziem na spota, tam gdzie mamy ustawione kordy. Lecimy w miejsce, gdzie chcemy, aby używał nam Howling shout. W tym miejscu należy nacisnąć na przycisk "Add current coordinate". W okienku w Ad. 4 pojawią się kordy. Lecimy w następne miejsce i robimy to samo. Gdy już skończymy, przechodzimy do zakładki skils. Tam należy dodać jeden skill atakujący z broni, którą używamy. Przykładowo jeśli biegamy z 1h swodrem i tarczą, to dodajemy skila "Slash". Naciskamy na start i cieszymy się lurem. Dodam też, że podczas luru bot bufuje normalnie członków party.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...