Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modern Projects - SaveTimeInCash

kiope

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem założycielem pomysłu który jest aktualnie realizowany. Na dzień dzisiejszy wybieram modyfikacje skryptu z którego skorzystam. Mam przygotowane pieniążki na zakup serwerów oraz utrzymanie strony. Sam jestem graczem od długiego czasu.

Temat traktuje jako temat do dyskusji, i zamierzam w nim udzielać informacje dotyczące aktualizacji projektu. Projekt może być odbierany za kolejny sposób wyłudzenia pieniędzy już po samym słowie ?Projekt?. Żeby zrozumieć cały pomysł, musisz przeczytać resztę tematu.

Wychodzę z inicjatywą do Ciebie graczu byś zainteresował się pomysłem. Nic za darmo nie ma, ale za samą gre też nie musisz płacić. Żmudne procesy projektów jakich byłem światkiem ( Nie wspomne nazwy, bo nazwy polskich serwerów jak dla mnie jak i dla Ciebie są stworzone bez pomysłu. Połączenie skrótów pojęć ze słownika i wklejenie go do nazwy to naprawdę robi się problematyczne gdy garść serwerów zawiera tylko 'rp' i tylko 'pl'. np. rppl, rp-pl, polroleplay, polskirp, pol-rp i tak dalej i tak dalej. Po prostu są męczące i ciężko je posegregować)

Zaczynam już nudzić więc wyjaśniam po co tyle starań. Każdy projekt i przygotowania trwa miesiącami. Zdarzają się ploty, że projekt ma kosztować nie wiadomo ile a ciągnie się miesiącami. Tak naprawdę nie chce się czekać. Ja nie chce wymuszać czy kontrolować wasze zapisane konta.

Zamierzam wypłacać wam pieniądze w wasze zaangażowanie. Codziennie będzie można zarobić parę groszy które przy kwocie 5-10zł będe mógł wypłacać.

System w przyszłości gdy zdobędę jakiś szybki i łatwy w obsłudze system to będzie możliwość zakupienia konta premium czy prywatnego slota. Jedynie żeby go zakupić będzie trzeba sporo się nagrać oraz dodatkowo popisać na forum.

Tak, za zarobione pieniądze będziesz mógł zdobyć konto premium lub SLOT'a.

Zaliczane czynności za które będziesz mógł otrzymać pieniądze:

Odpowiedź w dziale problemy z wyjaśnieniem problemu i sposobem rozwiązania problemu.

Opublikowanie w dziale galleria ciekawych zdjęć, filmów.

Opublikowanie ciekawego poradnika który będzie w profilowym blogu.

Opublikowanie scenek rp ( prawdopodobnie tylko video ).

Zaproszenie graczy.

Ciekawy, kreatywny pomysł który znajdzie swoje miejsce.

Oraz niezależne nagrody w rankingu, za zachowanie, za ogólną działalność.

Niestety lub Stety na każdy adres IP przylega 1 konto. A oferta zarobkowa będzie wyłącznie dla polaków.

Apropo Slotów będzie to praktycznie i niezależnie bardzo łatwe do obliczenia, 65% z ilości osób w frakcji. A raczej na mój rozsądek 70 maksymalnie.Rozmyślałem nad opcją połączenia dwóch serwerów z jedną bazą danych, może na to ktoś poradzi ( chętnie posłucham )

Co do rozwiązania takiej ilości są dwa powody. Pierwszy powód to zaangażowanie osób które chcą grać, chce selektywnie wybrać osoby które mogą pomagać, osoby które będą przyczyniać się do zmiany kodu skryptu oraz osoby które grają po to by powariować. Drugi sposób to przyzwyczajenia niektórych osób które siedzą siedzą i tylko grają ? będzie to przepustka do wciśnięcia przycisku 'winda' i zjechanie na poziom '0' a w dalszym programie pogranie w piłkę.

Pomysły dodatkowe:

- Zbudowanie dwóch serwerów pod jedną baze danych. (Bardzo ciężki system)

- Wymiana pieniędzy na np. Cd-Key'e do gier.

- Kreator oraz luncher do serwera.

A na koniec dzisiejszego tematu, napisze na czym chcę zarobić. Na początku będą to reklamy, a taki zarobek nie jest wielki. Zarobie może 10zł z przeszło paru reklam na stronie jak to bywało przy 10.000 odwiedzinach dziennie we wcześniejszym portalu. Więc nie tędy droga.

Chciałbym skupić na tym projekcie uwagę oraz poznać kilku partnerów. Oczywiście ja mam z tego taką korzyść jak zapalone świeczki pod wodą. Po prostu zauważyłem, że cena takiego serwera naprawdę spadła do ok. 3 grosze przy kupnie 20 serwerów na 150slotów na 6 miesięcy. A poziom zespołu-adminów polskich serwerów porównać można z graczami mrucznika.

Zapraszam do dyskusji :)

Update:

05-13: Są nowi partnerzy, sponsor na serwer www oraz domene.

Nukereq.png
Opublikowano

Jeżeli będziesz miał ogromne zainteresowanie swoją organizacją, to się nie wybulisz. Chyba, że opracowałeś jakiś świetny biznes-plan, mógłbyś nam przedstawić, w jaki sposób chcesz te pieniądze za grę IC wdrożyć w życie? HarvestGames pogrążyło się w identycznych pomysłach, a jak doszło co do czego - o sprawie zapomniano.

DBY2M.png

exMPC Media Team exGold MemberexModerator

Opublikowano

Jeżeli będziesz miał ogromne zainteresowanie swoją organizacją, to się nie wybulisz. Chyba, że opracowałeś jakiś świetny biznes-plan, mógłbyś nam przedstawić, w jaki sposób chcesz te pieniądze za grę IC wdrożyć w życie? HarvestGames pogrążyło się w identycznych pomysłach, a jak doszło co do czego - o sprawie zapomniano.

Wiesz, tak naprawde będzie metodą bardzo prostą, która będzie publicznie wystawiana na reakcje innych. Oczywiście, biore pod uwage to, że mógłbym się nie wypłacić dlatego z czasem określę limity zarobkowe oraz sloty na serwerze są ilością optymalną 70. Tymi cenami zarobkowymi nie chce przykuć uwagi wszystkim osobom bo ruch na stronie i serwerze stanie sie zależny od tego czy wypłacam pieniądze i czy mogą zarobić. A taka idea po prostu pojdzie do nikąd bo ktoś zarobi jednego dnia cały dzień z kolegami.

łatwiej zrozumieć można system taki: Mogą zarobić wchodząc na serwer. Jeżeli już zarobili max kasy to wychodzą. - Serwer po prostu stanie się wylęgarnią osób które przyjdą zarobić.

Dodatkową możliwością zarobienia będzie wykonywania zadań. L-ajkowanie na youtube lub facebook fanpageu (bez konkursow), oglądanie strony typu adfly.

Mógłbyś mi powiedzieć coś o harvescie? Jakies plusy minusy? Szczerze w sampa gram bardzo dlugo, jeszcze przed czasem mrucznika. Ale nie moge sobie przypomnieć czasu powstania, prawdopodobnie bylem odcięty od internetowej cywilizacji

Nukereq.png
Opublikowano

Zależy o którego Harvesta Ci chodzi. Pierwszy powstał na przełomie roku 2007/2008 z inicjatywy Camana. Zatrudnił on Misiaka jako skryptera, wtedy jeszcze ten projekt raczkował. Po miesiącu upadł, powstał w wersji drugiej i oznaczany "v2". Ten jednak też wyłożył się po kilku tygodniach, na początku 2009 Caman i Misiek postanowili reaktywować swoje przedsięwzięcie. Bartek stworzył platformę komunikacyjną, świetny gamemode w Fort Carson, jak poprzednie (które były GF'ami), jako pierwszy wdrożył dynamiczne systemy i wręcz wywalił na zbity pysk Camana ze swojej 'organizacji'. Potem nastąpiły przenosiny do San Fierro, a serwer już nie nosił nazwy Harvest-RP, tylko HRP. Z czasem zmieniono domenę na .co, trzykrotnie zmieniano silnik forum, a jakiś rok temu Misiak z HRP zrobił sieć serwerów, tym samym zmieniając kluczową nazwę projektów na jednakową - net4game. Obecnie chyba każdy zna tą maszynkę do robienia pieniędzy, więcej nie muszę opisywać. A gość zarobił głównie pierw wprowadzając konto premium, potem stawianie obiektów za kasę i kilka innych udziwnień. Jeśli myślisz nad takim systemem - proponuję spróbować w IV:MP, a nie w SA:MP, bo nad tym pieczę przejął już Misiek, a od projektów z obiecankami się roi. Gdybyś planował tworzyć coś na IV:MP, to gwarantuję Ci, że przy odrobiny starań odniósłbyś sukces.

DBY2M.png

exMPC Media Team exGold MemberexModerator

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...