Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[J.Polski][Wypracowanie]Straszna historia

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż na zadanie domowe z polskiego dostałem wypracowanie a dokładnie napisanie strasznej historii na jedną kartkę zeszytu. Nigdy takich rzeczy nie potrafiłem więc was proszę o pomoc. Historia ma nie być za straszna bo się skapną że to z neta. Za dobre historie będą lajki.

P.S Pierwszy raz piszę tu temat więc nazwa tematu może być nieodpowiednia (czytałem regulamin).

Opublikowano

Trochę coś napieprzyłem, wiem, że jest w ch*j błędów, ale masz:

(Przyznam się, że to moje pierwsze w życiu pisane samodzielne wypracowanie, haha. xD)

Straszna Historia.

Historia o której opowiem przydarzyła się mnie 3 lata temu, gdy byłem w małej miejscowości o nazwie ?Łączki?. Miałem wtedy 15 wiosen za sobą, przyjechałem tam do swojej dalekiej rodziny ze strony ojca Daniela. Mieliśmy tam zostać kilka dni, aby lepiej się poznać. Dom naszej rodziny był dosyć duży, jak na taką małą miejscowość. Z zewnątrz wyglądał całkiem przyjaźnie, jednak w środku miał cechy budynku rodu z horroru. Głowy zwierząt które wisiały na ścianach były okropnie realne, bałem się nich za każdym razem kiedy na nie patrzyłem. Dom miał piwnice, parter, piętro i strych, całkiem normalne konstrukcję w tych rejonach. Jednak w nim przeżyłem coś co w innych podobnych budynkach bym nie spotkał.

Po zajściu do pokojów i rozpakowaniu swoich rzeczy, zeszliśmy poznać się z rodziną. Schodząc na dół domu mijałem te straszne głowy, przechodziły mnie dreszcze. Idąc korytarzem było strasznie ciemno, w większości było to spowodowane umeblowaniem, i umalowaniem mieszkania. Gdy już doszedłem do salonu, mieszczącego się przy kuchni, miałem gęsią skórkę. Moja rodzina tego chyba nie zauważyła, ale Kasia, moja kuzynka dziwnie uśmiechała się do mnie. Chyba jako jedyna wszystko zdemaskowała, pewnie myślała, że ze mnie jest jakiś dzieciak. Po poznaniu jej bliżej wyznała mi, że sama regularnie wędrując po domu dostaje gęsiej skórki. Cała rodzina już się bardzo dobrze poznała, więc przeszliśmy do oglądania całego domu. Obejrzeliśmy dokładnie całą powierzchnie, tak dokładnie jak nikt wcześniej. Kaśka poszła ze mną na końcu, opowiadając to jak kiedyś przechodząc samodzielnie przez piwnicę doznała dziwnego zjawiska. Mieszczący się po środku piwnicy piec był wyłączony, ponieważ była wiosna, jest ciepło, więc nie ma potrzeby grzać. Kaśka idąc tam rok temu, dokładnie rok temu, zauważyła, że piec jest włączony. Oczywiście zdziwiła się, bo nie było potrzeby grzać, poszła po swoją mamę Irenę, moją ciocię. Kiedy już wróciły piec był wyłączony, kuzynka się zdziwiła, ponieważ jeszcze przed chwilą się w nim paliło. Pomyślała sobie wtedy, że ma urojenia, ale po dłuższych przemyśleniach uznała, że to jakieś nadludzkie stworzenia. Bała się od tej pory chodzić do piwnicy. Byliśmy właśnie w tym miejscu kiedy mnie opowiadała tę historię, więc zacząłem iść szybszym tempem. Po obejrzeniu całego domu, poszliśmy zjeść kolacje, a później położyliśmy się spać. Następne kilka dni minęły tak szybko, że nawet nie zauważyłem, jak byliśmy już w samochodzie i jechaliśmy do domu.

Długo myślałem co czy tak naprawdę, Kaśka zmyślała, czy opowiedziała mi prawdę. Jednak uznałem, że ona mnie nie mogła okłamać, od tamtej pory wierzę w istoty paranormalne. Boję się sam chodzić w ciemnościach, ale dzięki tym opowieścią poznałem swoją kuzynkę. Z niecierpliwością czekam kiedy znów ją zobaczę.

Opublikowano

Historia naprawdę bardzo dobra, lecz trochę długa. Trochę ją przerobię i będzie dobrze. Już myślałem że dostane jedynkę. Naprawdę wielkie dzięki. Leci lajk. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...