Skocz do zawartości

Początki. Co i jak? Proszę o pomoc.

5 odpowiedzi w tym temacie

zbyszeq

Pijawka III

• Members
  • PipPip
  • 120 postów
  • Czas Online: 1d 15h 43m 22s

Witam wszystkich użytkowników MPC FORUM!

Po dłuższym czasu namyśleń zdecydowałem, iż czas który marnuję na gry oraz inne pierdoły poświecę na coś co później mi się przyda.
A więc zacznę od tego, że kiedyś przerabiałem z liczną pomocą moich kolegów pluginy do CS. Nie pamiętam w czym to robiłem, nie chce kłamać. Nie szło mi to jakoś bajerancko, lecz jak były jakieś efekty - miałem z tego frajdę.

A więc przejdę do rzeczy, proszę o pomoc. Jak ja mam zacząć?
Moim celem będzie pisanie dobrych keyloggerów - nie w celu oszustwa, ale w celu pokazania sobie że jak coś chce to może mi się udać.
Chciałbym się tego nauczyć do perfekcji, iż dany keyy np był nie wykrywalny miał dużo funkcji.

Słyszałem dodatkowo, że wiedza do tworzenia keyów przydaje się również do innych rzeczy.

Wiem, i jestem pewny, że zawsze znajdzie się ktoś kto powie że jestem oszustem czy coś takiego.
Możecie tak pisać, każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie.

Liczę na poważne odpowiedzi.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów
  • Gadu Gadu:7777
  • Lokacja:Mpcforum.pl
  • Czas Online:: 1d 48m 56s

rzal.eu

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 83 postów
  • Czas Online: 3d 9h 29m 48s

Wyświetl postUżytkownik zbyszeq dnia 04 luty 2012 - 16:23 napisał

Moim celem będzie pisanie dobrych keyloggerów - nie w celu oszustwa, ale w celu pokazania sobie że jak coś chce to może mi się udać.
Chciałbym się tego nauczyć do perfekcji, iż dany keyy np był nie wykrywalny miał dużo funkcji.
A ja bym chciał się dowiedzieć jak zrobić bombę. Oczywiście nie w celu tego że chce nią coś zniszczyć/kogoś zabić, tylko w celu pokazania sobie że coś może mi się udać. Chciałbym nauczyć się tego również do perfekcji, np. jak ją podłożyć by nikt nie zauważył.

Nie wiem czy wiesz ale google nie chowa przed tobą takich informacji. Ale ty odpowiadasz za ich wykorzystanie. Przestępstwa w sieci też są karalne, o tym z chęcią opowie ci youtube.

XAULIN

24h with MPC

• Team Minecraft.MPCforum.pl
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1297 postów
  • Hobby:C++! \m/
  • Czas Online: 61d 20h 37m 21s
Nie ma czegoś takiego jak program do robienia keyloggerów(mam nadzieje).
Po prostu naucz się jakiegoś języka np. c++, a po 0,5 - 1 roku będziesz potrafił napisać prostego keyloggera.

Nie potrafiąc praktycznie nic, myśl lepiej o napisaniu np. kalkulatora czy zegara(prawie każdy od tego zaczynał), niż o uprzykrzaniu innym życia.

Dołączona grafika

|Administrator Minecraft.MPCforum.pl|KidMod C++, Asembler, Delphi|Gold Member|FanBoj C++|Amator PROgramista|

zbyszeq

Pijawka III

• Members
  • PipPip
  • 120 postów
  • Czas Online: 1d 15h 43m 22s
ok. tak jak napisalem moim celem jest dojscie aby stworzyc owego keyyloga ale ja chce sie nauczyc jakiegos jezyka od podstaw z ktorego jak bd chcial bd mogl zrobic keyloggera.

tak wiem google sie nie chowa..
ale nie chodzilo mi o wydwietlenie wynikow z google lecz o to byscie mi doradzili WY.

jakiego jezyka uzyc? jaki najbardziej mi sie przyda? z jakiego zrodla sa najlepiej opisane podstawy?

XAULIN

24h with MPC

• Team Minecraft.MPCforum.pl
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1297 postów
  • Hobby:C++! \m/
  • Czas Online: 61d 20h 37m 21s
Najlepszym językiem moim skromnym zdaniem jest c++ ;] nie należy on do najłatwiejszych, ale za to jest uniwersalny, wieloplatformowy i szybki.
Jeśli chodzi o tutorial, to większość osób poleca od 0 do gier kodera, ale nie jestem pewien czy nie jest on przestarzały, ponieważ nie wszystkie kody się kompilują.
Natomiast tutaj powinno wszystko działać

Zaloguj się bądź Zarejestruj aby zobaczyć tą ukrytą treść

Następnie, gdy przeczytasz cały kurs zajmij się winapi(też jest pełno tych kursów w necie) nie chodzi mi o samo tworzenie okienek, tylko o niezbędne funkcje do keyloggera.
Na końcu zostaje nauczyć się czegoś do obsługi ftp(bodajże w winnet jest to bardzo proste) oraz ifstream do zapisu danych na dysku.

Dołączona grafika

|Administrator Minecraft.MPCforum.pl|KidMod C++, Asembler, Delphi|Gold Member|FanBoj C++|Amator PROgramista|

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów
  • Gadu Gadu:7777
  • Lokacja:Mpcforum.pl
  • Czas Online:: 1d 48m 56s

rzal.eu

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 83 postów
  • Czas Online: 3d 9h 29m 48s
Najlepszym językiem będzie tutaj język programowania. Ważne by był wysokopoziomowy i najlepiej nie interpretowany bo to często znacznie utrudnia chowanie programu no i oczywiście spowalnia jego działanie.
Jak dla mnie zawsze Delphi było jakoś tak hmm... 'cieplejsze' od C++. Sądzę że spowodowało to to iż Delphi od początku oferowało mi banalne inicjacje zmiennych, kochane łączenie stringów no i VLC do tworzenia formularzy przez przeciąganie kontrolek. Nie wiem co prawda jakie środowisko oferowało to jako pierwsze, w każdym bądź razie ja zobaczyłem to pierwsze tak proste w Delphi.
C++ dla mnie to taka troche niechciana konieczność w przypadkach gdy musiałbym przepisywać sobie jakieś całe biblioteki z C++ do Delphi bo do Delphi ich nie zrobiono.
Fajnie prezentuje się Lazarus wieloplatwormowością itp. ale programy w nim zrobione zajmują po 20mb :/ A Delphi na Linuxa jest i tez się da.
Sądzę że to jaki język programowania będziesz preferował zależy od tego którego zaczniesz się uczyć i w nauce którego się nie poddasz. Tyle z głupiego pierdolenia, a wirusy / keyloggery / trojany da się zrobić właściwie w czym się chce. W C++, Delphi, Pascalu, AutoIT a nawet w kreatorach gier jak np. Game Maker albo Multimedia Fusion.
W sieci mnóstwo poradników jak zrobić keyloggera ale grubsza większość to ten sam skopiowany artykuł więc raczej i tak z niego będziesz się 'uczył', nie martw się.
A kreatory keyloggerów oczywiście że istnieją, ale one same w sobie mają wirusy i co sobie tylko ich autor zachciał do nich dodać, zresztą najczęściej zostawiają dane które wpisałeś w okno w utworzonym keyloggerze niezaszyfrowane tak więc nonproblem ktoś mądrzejszy może ci potem np. zaspamować skrzynkę z konta które tam podałeś...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych