Skocz do zawartości

Zasady walki na polu bitwy!

11 odpowiedzi w tym temacie

Kejsi

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1210 postów
  • Gadu Gadu:7149078
  • Lokacja:Metabolon
  • Hobby:Pakowanie i rośnięcie...
  • Czas Online: 6d 6h 20m 32s
Nie jest to mój poradnik ale jest ważne żeby każdy przeczytał i nie pogrążał swojej drużyny.

1. Rozbudowa -modernizacja Radiostacji- to podstawa .
Daje możliwośc szybkiego namierzenia wroga dzięki temu nasze jednostki nie zostaną zatakowane z zaskoczenia .
Dla laików - Radiostacja służy do komunikowania się między załogami, jeśli masz dobrą radiostację i jesteś na linii wroga , głeboko wysunięty na polu walki, twoja załoga zauważy czołg to równoczesnie bedą go widzieć inni gracze z twojego zespołu i beda go na mierzać co równa się ze zniszczeniem go jak i uratowanie twojego zadka.

2. Nie zdobywamy bazy wroga dopóki na polu walki jest wróg w 90% się to sprawdza.
Nie dotyczy to przypadku jesli wróg ma znacząca przewage technologiczna - ilość nie znaczy przewaga - można odwrocic bieg rozgrywki jesli ich jest więcej a maja słabe czołgi. Czyli jak drużyna przeciwnika jest mocna i wiecie że nie macie szans, wyciągacie go w pole i atakujecie bazę starając się ją utrzymać do końca odliczania.

3. Altyleria - Twoj Anioł struż, jesli jest dobrze obsługiwana tzn:
By altyleria spełniała swoje zadanie to musi w wybranej kolejności rozwalać wroga:
Jesli ma 3 cele -obcą artylerie, czięzki czołg, TD czy jakiś inny lekki pojazd to niszczy najpierw obcą artylerie- to ona najwięcej robi zamieszania potem zajmujemy się ciężkim czołgiem po wyeliminowaniu tych podstwowych celów może niszczyć resztę .

4. TD - jesli grasz TD pamiętaj nie jest to jednostka ofensywna -słabo się gra miedzy zabudowaniami.
TD jest wyśmienity do wsparcia jednostek atakujących jak i obrony.
Jeżeli twoi sojusznicy atakują to ty jesteś za nimi tak by wróg ciebie nie zauważył, dogodnie się ustawiasz i niszczysz cele które ci się odsłaniają - PODSTAWA ROZWIJAJ RADIOSTACJE.

5. Współpraca Dwóch jednostek ''Altyleria - ciężki czołg = Zniszczone minimum 5 jednostek wroga.
Ciężki czołg posówając sie po terenie gdzie może być wróg odsłania jednostki wroga ,działo samobieżne niszczy je. To przykładowa Taktyka - Warunek - ROZWINIETA RADJOSTACJA U OBU GRACZY , JAk I DOBRY GRACZ STERUJĄCY DZIAŁEM SAMOBIEŻNYM.

6. Skrzyżowanie miecza:
Jesli dochodzi do bezpośredniego starcia i wróg naciera 5-6-8 jednostkami w tym czołg- maus , is 3,4,7 , czy ferdynand to rozpierniczamy pozostałe. Zostawiamy te molochy na kolacje , bo jak zaczniemy walić w nie z dział to ich eskorta nas rozpierniczy nim zdejmiemy mu 20% z pancerza.
Po wyeliminowaniu eskorty takiego molocha mamy już dużo wieksze szanse na to by zniszczyć go.
Może nim sie zając nasza altyleria lub odpowiednik tego molocha.
Wielkie błędy altylerii: nie zostajemy sami na tyłach -posówamy się za nacierajacymi wosjkami w bezpiecznej odległosci która dam możliwosc zrobienia manewru odwrotu, oczywiście chowając się za naturalnymi osłonami.
Często i gesto altylerzysci skupiaja sie na celowaniu bez obserwacji mapy- obserwujemy cały czas pole bitwy i mape - nie jest to łatwe ale da sie wyuczyć. Jeżeli tak nie postępujecie wróg może w każdej chwili zajechać cię od tyłu. Mniejsze ryzyko jeżeli posuwasz się razem do przodu z pozostałymi czołagami.

Źródło

Zaloguj się bądź Zarejestruj aby zobaczyć tą ukrytą treść

Niczego za to nie oczekuję. Liczę tylko na to że ktoś to przeczyta i zrozumie...

@poprawione i zrozumiałem chyba dla wszystkich będzie to teraz xD

Użytkownik Kejsi edytował ten post 04 luty 2012 - 19:06

Dołączona grafika

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów
  • Gadu Gadu:7777
  • Lokacja:Mpcforum.pl
  • Czas Online:: 1d 48m 56s

nikita1300

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 74 postów
  • Czas Online: 5d 18h 1m 4s
niech kazdy gra jak chce nie powino kogos to interesowac jak on gra ale tylko w CW/Kompanie itd tam juz trzeba sie sluchac
THE RAT
Dołączona grafika

TheProcekAMD

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1233 postów
  • Gadu Gadu:964688
  • Lokacja:Rybnik
  • Hobby:Overclocking, informatyka jako praktyka. } amatorsko
  • Czas Online: 11d 19h 4m 15s
Wydaje mi się to oczywiste, no cóż może ktoś nie wiedział.
PS Ogarnij ortografię! Dwuch?Twoji?Posówamy? Ty chodzisz do szkoły? :D

Dołączona grafika

Może by mi ktoś zabrał warny, przecież pomagam na forum!

Kejsi

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1210 postów
Jak pisałem nie mój poradnik a co do tego że każdy niech gra jak chce to połowa drużyny poleci jak kaczki na ostrzał i przegrywacie. Kampania to inna bajka bo robi się ją przeważnie z znajomymi i taktyka jest z góry opracowana.

Już poprawione.

Dołączona grafika

KamL0

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 93 postów
  • Czas Online: 21h 1m 51s
Nie sądzę..
Nie pisz o konkretnej sytuacji (ogólniej), za dużo powtórzeń, mało rozumiem (muszę z dwa razy przeczytać),
Jezu znowu coś sb przypomniałem.. Skoro "połowa" mojej drużyny to konkretni debile to co z drużyną przeciwną?

"2. Nie zdobywamy bazy wroga do puki na polu walki jest wróg"- może jeszcze myślisz, że spotowanie polega na wjechaniu do bazy wroga i zginięciu jak prawdziwy "bohater"?

Użytkownik KamL0 edytował ten post 04 luty 2012 - 19:02

Dołączona grafika

Kejsi

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1210 postów
No wiesz nie wiadomo jak cię wylosuje, wiele razy już miałem tak że większość niż połowa drużyny to debile a przeciwnicy idealnie zgrana drużyna. Co do drugiego punktu błąd językowy poprawiłem i czy ja napisałem że jak ja na polu jest wróg to jedziesz ile siły w czołgu pod flagę przeciwnika giniesz i jesteś bohaterem? ;p

Piszcie jeszcze błędy jakie znaleźliście.

Dołączona grafika

Upadly

MPC User

• Members
  • PipPipPip
  • 329 postów
  • Czas Online: 2d 8h 36m 46s
poradnik 3/10

Klik---->Dołączona grafika<----Klik

KamL0

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 93 postów
  • Czas Online: 21h 1m 51s
Nie pisałeś tak ale większość czołgów tak robi.. No chyba, że chcą odkryć artylerie. Ale prawdziwe spotowanie to "odkrywanie" wrogich czołgów przez nieco zrywniejszych kompanów. Polega na wyjeżdżaniu i natychmiastowym schowaniu się,
Dołączona grafika

Crisp

MPC Team II

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 770 postów
  • Czas Online: 7d 2h 20m 14s
1. Rozbudowa -modernizacja Radiostacji- to podstawa . Taaaaak! Kierujesz poradnik do początkujących zapominając o beznadziejnym zasięgu początkowych radiostacji.

2. Nie zdobywamy bazy wroga dopóki na polu walki jest wróg w 90% się to sprawdza. Dlaczego niby? Nie ważne ilu jest wrogów ani ile mają hp ale jak szybcy są i gdzie są. W momencie kiedy wiemy że wróg jest daleko np. dobił obronę a my jesteśmy w okolicach jego bazy nie pchamy się do niego. Wystarczy obrać strategiczne pozycje w kółku i czekać.

3. Altyleria - Twoj Anioł struż, jesli jest dobrze obsługiwana tzn: Szczególnie na miejskich mapkach, ile razy słyszałem wyzwiska za brak strzałów w przeciwników niedostępnych dla mnie. Team musi myśleć. Jak już to się uda dodajmy arty.

4. TD - jesli grasz TD pamiętaj nie jest to jednostka ofensywna -słabo się gra miedzy zabudowaniami. Wąska uliczka niewidoczna dla arty +ufo/t-95 sama obecność powstrzymuje wrogów ;]

5. Współpraca Dwóch jednostek ''Altyleria - ciężki czołg = Zniszczone minimum 5 jednostek wroga. Patrz ptk.3.

6. Skrzyżowanie miecza: W takiej sytuacji należy się wycofać-w lepiej osłoniętym miejscy będziemy mieć możliwość stopniowego wybijania obstawy. Najtwardsi są zwykle powolni.

Moje uwagi, nie musisz ich brać sobie do serca. To tylko moje zdanie.
Dołączona grafika

Kejsi

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1210 postów
No wiecie ja ten poradnik zasiągnełem z innego forum i moim celem nie było zabłyśniecie na mpc tylko stworzenie poradnika dzięki któremu gra będzie łatwiejsza i przyjemniejsza ;p

Jutro zedytuję, czekam na dalsze propozycje opinie

Dołączona grafika

Crisp

MPC Team II

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 770 postów
  • Czas Online: 7d 2h 20m 14s
16. Kategoryczny zakaz powielania tematów, postów oraz kopiowania innych prac. Mozna sie wzorowac i wtedy dac zrodla, ale bez przesady z tym wzorowaniem.
Dołączona grafika

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów
  • Gadu Gadu:7777
  • Lokacja:Mpcforum.pl
  • Czas Online:: 1d 48m 56s

oban19

24h with MPC

• Moderator WoT
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1234 postów
  • Gadu Gadu:31240216
  • Lokacja:Ciemna strona mocy
  • Hobby:World of Tanks
    KAG
  • Czas Online: 18d 17m 29s
@Up
Mm racje. Przeredaguj to i dopiero wstaw. Masz 48h na poprawę.

Nie poprawione :(
CLS

Dołączona grafika
|Moderator World of Tanks|
Przenieś, z-warnuj, pozamykaj... Do usług ;)

Dołączona grafika

Zbieram "lubitki"

Pomóż usunąć minusy ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych