Napisano 18 styczeń 2012 - 19:05
Z całym szacunkiem do was wszystkich, mam ogromną prośbę do was drodzy gracze Silkroad.
Mianowicie chodzi mi o to, że jest nas bardzo wielu, a wszyscy biegają po jakiś zagranicznych prywatach nie wspierając polskich projektów!
Mamy na tę chwilę bodajże 3 konkretne polskie projekty:
1. Destiny http://www.mpcforum....fo-sro-destiny/
2. Lyssa http://www.mpcforum....l-lyssa-online/
3. HellRoad http://www.mpcforum....ad-online-vsro/
Gdybyśmy wszyscy skupili się wokół tych polskich projektów moglibyśmy poważnie wzmocnić nasze rodzime projekty!
Myślę, że administratorzy tych serwerów w pełni się ze mną zgodzą.
Pomóżmy tym serwerom i pokażmy, że polskie projekty też mogą coś znaczyć w świecie prywatnych serwerów Silkroad Online.
Osobiście gram na HellRoad, ale nie będę faworyzował żadnego z tych polskich serwerów, bo nie o to chodzi. Chodzi o to, żeby razem stworzyć coś co odniesie wielki sukces.
Z wyrazami szacunku
tomas0801
Mianowicie chodzi mi o to, że jest nas bardzo wielu, a wszyscy biegają po jakiś zagranicznych prywatach nie wspierając polskich projektów!
Mamy na tę chwilę bodajże 3 konkretne polskie projekty:
1. Destiny http://www.mpcforum....fo-sro-destiny/
2. Lyssa http://www.mpcforum....l-lyssa-online/
3. HellRoad http://www.mpcforum....ad-online-vsro/
Gdybyśmy wszyscy skupili się wokół tych polskich projektów moglibyśmy poważnie wzmocnić nasze rodzime projekty!
Myślę, że administratorzy tych serwerów w pełni się ze mną zgodzą.
Pomóżmy tym serwerom i pokażmy, że polskie projekty też mogą coś znaczyć w świecie prywatnych serwerów Silkroad Online.
Osobiście gram na HellRoad, ale nie będę faworyzował żadnego z tych polskich serwerów, bo nie o to chodzi. Chodzi o to, żeby razem stworzyć coś co odniesie wielki sukces.
Z wyrazami szacunku
tomas0801
Pani Kasia
Napisano 18 styczeń 2012 - 19:35
Użytkownik NooB_KilleR dnia 18 styczeń 2012 - 19:18 napisał
Fajnie, że próbujesz wspierać te projekty, ale myślę, że dużo osób tam nie gra ze względu na graczy w młodym wieku, którzy 'trują dupę' prosząc ciągle o taxi czy itemy.
Myślę, że nie w tym tkwi problem, poza tym na serwerach są unique eventy, które pozwalają zdobyć dużo expa bez względnego zmęczenia. Poza tym można to też wykorzystać dla własnych korzyści dołączając tych ludzi do akademii.
Napisano 18 styczeń 2012 - 20:03
W pełni zgadzam się z Noob Killerem, na lyssie byłem oglądnąć pvp, osoba, która jest na pewno w czołówce na pvp (Chaolan i Rebel) i wygrywali większość pvp, po chwili zaczęły się teksty ze strony zawistnych polaczków, ale oni mają sety +7/9 - no przepraszam, ale kto broni innym ludziom zrobić również takie sety? Na hellroad podobna sytuacja jest, z tym, że średnia wieku tam grających jest wyższa, tak z 3 lata spokojnie i takie zachowania są tępione przez innych graczy, na lyssie jest od razu wyzywanie i naskakuje na ciebie masa zniesmaczonych polaczków, którzy nie potrafią nic osiągnać, a przecież sami prosili o wyższą alchemie, to gracze, którzy potrafią alchemizować zrobili najwyżej jak im się udało, to chyba oczywiste.
Najlepszym serverem pozowanie Lifesro, była garść nieogarniętych dzieciaków, może grało sporo młodych osób ale ogarniętych-przegrał pvp to szedł robić set, zamiast stać i wyzywać się.
Generalnie u mnie wygląda to tak lifesro->hellroad->lyssa(destiny nie biorę pod uwagę, bo nie grałem tam), ofc chodzi o ludzi tam grających, jeżeli chodzi o bugi to stoją na tym samym poziomie-praktycznie ich nie ma, jeżeli chodzi o ilość wprowadzonych nowych rzeczy, to chyba jednak Lyssa->nowe uniki, na hellroad narazie tylko avatary są nowe, o administracje...ustalająć, że adminami lyssy są tylko Juras i Ace to stoi na tym samym poziomie co hellroad, eventy-taki sam poziom, poza eventem pvp no i niestety faworyzacja graczy, ktoś z hellroad pisał, że dostaje itemy od GM'a a na lyssie Xene ma również jakieś przywileje z bycia przydupasem gm'a albo to on sam (rilee).
Generalnie od siebie polecam te dwa servery, nieważne który wybierzecie, jeżeli sporo ludzi sie zmotywuje, to można zrobić naprawdę fajne servery.
Najlepszym serverem pozowanie Lifesro, była garść nieogarniętych dzieciaków, może grało sporo młodych osób ale ogarniętych-przegrał pvp to szedł robić set, zamiast stać i wyzywać się.
Generalnie u mnie wygląda to tak lifesro->hellroad->lyssa(destiny nie biorę pod uwagę, bo nie grałem tam), ofc chodzi o ludzi tam grających, jeżeli chodzi o bugi to stoją na tym samym poziomie-praktycznie ich nie ma, jeżeli chodzi o ilość wprowadzonych nowych rzeczy, to chyba jednak Lyssa->nowe uniki, na hellroad narazie tylko avatary są nowe, o administracje...ustalająć, że adminami lyssy są tylko Juras i Ace to stoi na tym samym poziomie co hellroad, eventy-taki sam poziom, poza eventem pvp no i niestety faworyzacja graczy, ktoś z hellroad pisał, że dostaje itemy od GM'a a na lyssie Xene ma również jakieś przywileje z bycia przydupasem gm'a albo to on sam (rilee).
Generalnie od siebie polecam te dwa servery, nieważne który wybierzecie, jeżeli sporo ludzi sie zmotywuje, to można zrobić naprawdę fajne servery.

Napisano 18 styczeń 2012 - 20:14
Jestem za wspieraniem projektu, lecz jeśli chodzi o ilość graczy, to większość polaczków gra na serwerach Tureckich, gdyż są tam darmowe itemki/silki/sp albo HighRate, więc dlatego nie grają tu, bo po prostu się już nie chce, gdy się zacznie grać na dużych ratach, to później jest trudniej się przyzwyczaić do mniejszych.
Napisano 18 styczeń 2012 - 22:27
Z tego co się oriętuje na każdym z tych polskich serverów jest około ~100 graczy, to nie za dużo więc dobrym pomysłem jest robienie międzynarodowego serva. Jednak wszystkich takich serverów jest z 60 a te polskie się niczym nie wyróżniają. Może na Hellroad jak wprowadzą 12D to coś ruszy i będzie ogólnie więcej graczy za granicy.Więc najbardziej prawdopodobne jest to że tam bd grał.
Jest jeszcze możliwość połączenia tych 3 serverów w 1 co daje nam około ~300 graczy ,ale to chyba by nie wypaliło bo byłaby kłótnia o kase i.t.p.
Jest jeszcze możliwość połączenia tych 3 serverów w 1 co daje nam około ~300 graczy ,ale to chyba by nie wypaliło bo byłaby kłótnia o kase i.t.p.

Napisano 19 styczeń 2012 - 01:13
Użytkownik SoFarGone dnia 18 styczeń 2012 - 22:27 napisał
Z tego co się oriętuje na każdym z tych polskich serverów jest około ~100 graczy, to nie za dużo więc dobrym pomysłem jest robienie międzynarodowego serva. Jednak wszystkich takich serverów jest z 60 a te polskie się niczym nie wyróżniają. Może na Hellroad jak wprowadzą 12D to coś ruszy i będzie ogólnie więcej graczy za granicy.Więc najbardziej prawdopodobne jest to że tam bd grał.
Nie trzeba łączyć, można zrobić network, 3 serwery pod jednym szyldem jak np. Bloody Network. U mnie lada chwila będzie 12D, Lyssa ma Cap 90, Destiny 11D. Myślę, że tędy droga do sukcesu. Już kiedyś oferowałem właścicielowi Destiny stworzenie sieci.
Użytkownik IseeU dnia 18 styczeń 2012 - 20:03 napisał
no i niestety faworyzacja graczy, ktoś z hellroad pisał, że dostaje itemy od GM'a
U nas na 100% nikt nigdy nie dostał żadnego itema od GM'a jak tylko i wyłącznie wygraną w evencie. Ale ten wątek ucinam bo nie o tym jest temat.
Użytkownik hellroad edytował ten post 19 styczeń 2012 - 01:18
Napisano 19 styczeń 2012 - 19:18
Ja osobiście gram na serwerze HellRoad i szczerze mówiąc , jest to dla mnie najlepszy polski serwer jak do tej pory .. Silki - jedna z ważniejszych spraw , są dużo tańsze, aniżeli na innych serwerach. exp rate, sp rate są dostosowane pod 12D , wiec nie będzie tak łatwo i szybko wbić tego lv, co za tym idzie? duża rywalizacja i sporo fun'u
kolejny plus dla HellRoad - FW w środe i niedziele, wczoraj na JG FW działo się tyle, co na niektórych serwerach iSRO, ostra , zacieta walka .. Unique Eventy pomagają w zdobywaniu lv , sporo osób tworząc akademie oferują golda i taxi, wiec nie ma co się martwić o lv .. a co do "polaczkow" to jest ich bardzo mało u nas, ja w gildii mam osoby , które maja już za sobą 4-5 lat stażu na iSRO . Serwer znakomicie się rozwija , co potwierdza nasza 28 pozycja w rankingu, w ciągu jednego dnia pokonujemy 4-5 miejsc
alchemy rate nie jest za wysoki, ale ludzie biegają z +7, +9 a nawet +10 , wiec bron +10 ++ jest unikatowa ;D Zapraszam serdecznie na serwer ! ;D w grze : Boar
Napisano 20 styczeń 2012 - 14:27
nie rozumiecie idei serwerów chyba , po co wgl są te serwery online ?
bo każdy chce coś w nich osiągnąć i jak jest taka możliwość być najlepszym prawda ?
dlatego ludzie przechodzą na inne serwery bo jaki jest sens grania gdzieś gdzie wszyscy już pro itemy +10 i cie na skilla mają ?
nie ma sensu grania na czymś takim , są ludzie którym na tym nie zależy i grają na wszystkich serwerach , ale większość zdecydowanie
jest za pierwszą opcją ...
I tego nie zmienicie , jestem przeciw
bo każdy chce coś w nich osiągnąć i jak jest taka możliwość być najlepszym prawda ?
dlatego ludzie przechodzą na inne serwery bo jaki jest sens grania gdzieś gdzie wszyscy już pro itemy +10 i cie na skilla mają ?
nie ma sensu grania na czymś takim , są ludzie którym na tym nie zależy i grają na wszystkich serwerach , ale większość zdecydowanie
jest za pierwszą opcją ...
I tego nie zmienicie , jestem przeciw
Napisano 20 styczeń 2012 - 16:10
To nie jest prośba, to wygląda jak promocja własnych serwerów/serwera. ^^
Ludzie pójdą tam gdzie będzie dla nich najlepiej. Serwery z ratami powyżej 70x nie utrzymają ludzi na długo.
Sądzę, że taki temat nie nakłoni ludzi do grania na tym serwerze. Twoja wypowiedź i uzasadnienie do mnie nie trafia.
Spróbuj może stworzyć kampanię wirusową. Zrób tak, żeby Polacy myśleli, że dołączenie do tych serwerów to ich własny pomysł.
Teraz trochę nie na temat.
Wymienię kilka rzeczy, które nie powinny być łatwo dostępne na dobrym serwerze / których w ogóle nie powinno być:
-silki
-sosy,somy,suny,novy etc.
-wszystkie rzeczy z item malla.
-osoby o randze GM z lv powyżej 1.
-osoby o randze GM z itemami, które są niemożliwe do zdobycia dla innych.
-eventów z ogromną ilością unikatów, to nie jest fajne.
-pewnie jeszcze dużo bym wymienił, ale nie chce mi się myśleć.
Za to jest wiele sposobów na urozmaicenie własnego serwera, oraz wybicie go ponad inne. Pytacie jakie pomysły? Usiądźcie przy stole z kartką i pomyślcie czego gracze potrzebują. Radziłbym zamknąć swoje konta w bankach na tę chwilę. Wiecie o co mi chodzi. ;]
Dlaczego wszystkie serwery są takie same? Bo ludzie zarządzający, to w tym momencie osoby, które do postawienia serwera potrzebują tutorialu. A o zmianie czegokolwiek w plikach już nie wspomnę.
Ja sam nie potrafię nic zmienić, więc się za to nie biorę.
Postawić serwer, to nie problem. Jednak rozwinąć go do tego stopnia by ludzie z chęcią do niego wracali i napływali z każdej strony, to jest wyczyn na który stać tylko niektórych. Nie stać mnie na to tak jak i 99% osób, które za to się teraz biorą.
Ludzie to stworzenia, które lubią się doskonalić. Jesteśmy łowcami, którzy chcą być lepsi, chcą być najlepsi.
Serwer musi umożliwiać rozwój osób, które na nim grają.
P.S. Przyjemność trzeba umieć dawkować inaczej się znudzi. :*
P.S2 W liceum miałem 2 z polskiego.
P.S3 Jeżeli to przeczytałeś, to jestem pod wrażeniem.
Ludzie pójdą tam gdzie będzie dla nich najlepiej. Serwery z ratami powyżej 70x nie utrzymają ludzi na długo.
Sądzę, że taki temat nie nakłoni ludzi do grania na tym serwerze. Twoja wypowiedź i uzasadnienie do mnie nie trafia.
Spróbuj może stworzyć kampanię wirusową. Zrób tak, żeby Polacy myśleli, że dołączenie do tych serwerów to ich własny pomysł.
Teraz trochę nie na temat.
Wymienię kilka rzeczy, które nie powinny być łatwo dostępne na dobrym serwerze / których w ogóle nie powinno być:
-silki
-sosy,somy,suny,novy etc.
-wszystkie rzeczy z item malla.
-osoby o randze GM z lv powyżej 1.
-osoby o randze GM z itemami, które są niemożliwe do zdobycia dla innych.
-eventów z ogromną ilością unikatów, to nie jest fajne.
-pewnie jeszcze dużo bym wymienił, ale nie chce mi się myśleć.
Za to jest wiele sposobów na urozmaicenie własnego serwera, oraz wybicie go ponad inne. Pytacie jakie pomysły? Usiądźcie przy stole z kartką i pomyślcie czego gracze potrzebują. Radziłbym zamknąć swoje konta w bankach na tę chwilę. Wiecie o co mi chodzi. ;]
Dlaczego wszystkie serwery są takie same? Bo ludzie zarządzający, to w tym momencie osoby, które do postawienia serwera potrzebują tutorialu. A o zmianie czegokolwiek w plikach już nie wspomnę.
Ja sam nie potrafię nic zmienić, więc się za to nie biorę.
Postawić serwer, to nie problem. Jednak rozwinąć go do tego stopnia by ludzie z chęcią do niego wracali i napływali z każdej strony, to jest wyczyn na który stać tylko niektórych. Nie stać mnie na to tak jak i 99% osób, które za to się teraz biorą.
Ludzie to stworzenia, które lubią się doskonalić. Jesteśmy łowcami, którzy chcą być lepsi, chcą być najlepsi.
Serwer musi umożliwiać rozwój osób, które na nim grają.
P.S. Przyjemność trzeba umieć dawkować inaczej się znudzi. :*
P.S2 W liceum miałem 2 z polskiego.
P.S3 Jeżeli to przeczytałeś, to jestem pod wrażeniem.
^^
Napisano 20 styczeń 2012 - 18:50
Co do soxow i itemow +xx, juz pisałem kiedyś o tym, że soxy definitywnie usunąć z dropa i z popa, + itemu zrobić przykładowo +8 na ratach x1, ludzie wbiją to i nie będą farmic elków będąc cały czas na bocie, tylko zaczną robic pvp, z drugiej strony kiedyś to się znudzi, ale przzyjdą nowi gracze, bo będą wiedzieli, że mogą osiągnąć to co reszta w dosyć krótki czas, no ale potrzebne byłoby jeszcze coś, co by zachęcało do grania po wbiciu itemów na maxymalny +, ufarmieniu się i zrobieniu reszty rzeczy, sam nie wiem co to by miałobyć, potrzebna jest burza mózgów. Na pewno rozwiązaniem nie jest aktualny pomyśł na lyssie, rozdali GA na lewo i prawo i starczy, w ogóle dlaczego GA siedzi sobie w czyjejś gildii ? To char do pomocy, przecież można na nim tworzyc normalnie itemki itd.
Szansa w hellroad i destiny, które właśnie będę sprawdzał.
Szansa w hellroad i destiny, które właśnie będę sprawdzał.

Napisano 20 styczeń 2012 - 22:33
IsseU, sprostowanie. Nie rozumiesz pewnej kwestii, ga - gracz otwarty do innych. Ma pomagać w kontaktach gm-gracz.
Tak więc, dlatego zmieniliśmy reguły. Bo to zwiększy otwartość. Game Assistant to nie tylko "pomocnik", ale też powinien pomagać graczom w jakiś sposób, dlatego może być teraz w guild w jakiej chce i przywilejów dodatkowych nie ma.
Dodatkowo zwiększona została liczba ga, bo są ludzie, którzy nie są tylko z Polski, ale też z innych państw, tak więc też są ludzie do których można się zwrócić o pomoc.
Niektórzy widzę, że nie pojmują tego
. Zatem też to wyjaśniłem, ale cóż
.
Pewne pomysły mamy, ale też chcemy Waszych pomysłów, ale nikt już się nie kwapi do tego ;/.
Tak więc, dlatego zmieniliśmy reguły. Bo to zwiększy otwartość. Game Assistant to nie tylko "pomocnik", ale też powinien pomagać graczom w jakiś sposób, dlatego może być teraz w guild w jakiej chce i przywilejów dodatkowych nie ma.
Dodatkowo zwiększona została liczba ga, bo są ludzie, którzy nie są tylko z Polski, ale też z innych państw, tak więc też są ludzie do których można się zwrócić o pomoc.
Niektórzy widzę, że nie pojmują tego
Pewne pomysły mamy, ale też chcemy Waszych pomysłów, ale nikt już się nie kwapi do tego ;/.

Napisano 21 styczeń 2012 - 16:23
Dzisiejsze serwery prywatne do silkroad to nie to samo co za dobrych czasów,gdzie były po 4-5 serwerów z ratami x15.
z sox rate 1,a wbicie maksymalnego levela to było coś,w dzisiejszych czasach,wbicie 120lvl to nie problem dla każdego,a zdobycie sosów,sunów,soxów to nie problem gdyż wypadają po 15minutach gry.
pomysły na pewno dużo właścicieli serwerów ma,ale niestety nie ma osoby która potrafi wprowadzić je na serwer ( przyznaje że sam nie umiem ).
Tyle.
z sox rate 1,a wbicie maksymalnego levela to było coś,w dzisiejszych czasach,wbicie 120lvl to nie problem dla każdego,a zdobycie sosów,sunów,soxów to nie problem gdyż wypadają po 15minutach gry.
pomysły na pewno dużo właścicieli serwerów ma,ale niestety nie ma osoby która potrafi wprowadzić je na serwer ( przyznaje że sam nie umiem ).
Tyle.

MPC Media Team | ExModerator Silkroad Online
Napisano 23 styczeń 2012 - 21:28
Chcecie zrobić dobry serwer a podchodzicie do sprawy jak joymax, czyli najpierw się staracie dajecie all graczowi, szybkie lv, dużo dropa, a potem gonicie za kasą
żałosne. Chcecie zarabiać na privacie… Spoko, ustaw by można było kupić silki np. od razu 1000 ale zrób opcje tez na darmowe, klikasz na stronie i dostajesz 20 silków 1x dziennie, tak już ich zachęcasz do grania, zachłanni i tak kupią silki… np. by kupić od razu 30 imortali d12 by wbić szybko broń itp. Co jeszcze, prosta sprawa. Zamiast 120lv w dzień co jest żałosne i nudne, zrób by każdy wbijał np. 120 w 1 miech lub 2… Myślę że Ludzi to bardziej przyciągnie i koniecznie daj więcej sp, bo ludzie nie lubią farmić zbyt długo, w końcu to privat oczywiście:) daj tez lv 120 i d12-13 jeśli chodzi o legendary (jak już muszą być) zrób byś mógł je dropić np. z 120lv największych mobów… I najważniejszą żeczą jaka może być jest trade, 90% ludzi nudzi się silek bo robi się taki sam jak inne gry… czyli expisz, pvp, expisz, pvp, expisz, pvp, ja uważam że to nudne, daj większy zysk z trade by się opłacało chodzić a mniej z dropienia np. jak drop goold 2-3x większy niż w silku normalnym a z trade 6-10xwiekszy. Myślę że każdy pamięta ten dreszczyk i niepokój jak szedł z trade 5* i się zastanawiał czy dojdzie czy nie:) walki z zaskoczenia itp. Silek się tym właśnie wyróżniał miał trade a to przeważało all. Ktoś pisał up że można połączyć serwery… absolutnie nit jak już ktoś wspomniał zrobi się burdel i kłótnia o kasę… ale to nie znaczy że te 3 serwer nie mogą połączyć siły i zbudować NOWY 1 WSPULNY serwer… i chu… że będzie 30gm-ów ale będzie więcej graczy… co oznacza lepszą grę mam sporo pomysłów na rozwinięcie gry. Ale co z tego jak sam się na tym nie znam aa alchemia max +10+advB +12, dobra rada? Myślę że tak i na koniec powiem tak: Ogranijcie swoje cztery litery skontaktujcie się all gm-owie tych 3-4 serwerów na MPCFORUM zróbcie 1 nową zakładke z podpisem „pomysły graczy na nowy serwer” tam będą opisywać wam gracze co chcą czego nie… podsumujecie zrobicie nową stronę nowy privat serwer a na waszych serwerach dać przekierowanie na NOWY serwer i koniec nie ma co rozmyślać a z mojej strony jak będzie potrzebna moja pomoc czy pomysły pisać pomogę nawet za free… mi nie zależy na kasie tylko na dobrej zabawie 99%privatów upada przez silki i zachłanność gm-ów bo dają szybki lv itemki i myślą że tak zatrzymają gracza a to nie o to chodzi… pozdro
PS: to tylko moje zdanie proszę nie pisać że się myślę czy coś każdy ma swój rozum i myśli co innego…
PS: to tylko moje zdanie proszę nie pisać że się myślę czy coś każdy ma swój rozum i myśli co innego…
Użytkownik kola edytował ten post 23 styczeń 2012 - 21:29
Napisano 27 styczeń 2012 - 05:22
HA! Zawsze o tym mówiłem, żeby + alchemii był z góry ustalony, bo jak alchemia jest niewiadoma, to gra polega na zbieraniu parenastu itemow, które chcemy robic i ich plusowanie, zrobimy chest +8, to poźniej zbieramy chesty i robimy innego chesta, jak wejdzie +9, tamtego palimy na +9 i kolejny raz robimy na +10, tego +9 palimy i tak w kołko, dlatego ustalona alchemia-jestem za.Taka, by była dostępna dla każdego, to myślę, że +8 i elkiem B grade +10, bo więcej nie ma innego glowa i moim zdaniem na +10 powinno sie kończyć.

Napisano 31 styczeń 2012 - 02:05
@kola ekhem.. chyba zapomniałeś sprawdzić cap serwerów. Lyssa ma cap 90. a HellRoad i Destiny maja cap 110. Więc komu by się chciało grać od nowa skoro już coś mają? Granie od nowa nie ma sensu jak już coś się osiągnie(LvL,gold,itemy,jakaś reputacja) A przeniesienie kont graczy by nie miało sensu dlatego ze osoby z Hell i Destiny mogą miec 110lvl a z Lyssy 90lvl(mowa o max lvl) więc by byli o 20lvl w tyle Gracze z Lyssy. Jeszcze jest sprawa Alchemy Rate jakie jest jedynie wiem ze na Lyssa jes to x2. Gdyby ten sam Cap i Alchemy Rate to Połączenie by miało sens a tak nie ma Moim Zdaniem.
Napisano 31 styczeń 2012 - 23:43
Nie ma sensu łączenie serwerów. Co do @kola zgadzam się tylko kwestia jest taka, że nigdy wszystkim nie dogodzisz. Trzeba znaleźć złoty środek, aby przyciągnąć zarówno pro jak i noobków.
Jest wiele pomysłów, ale ciężko je wprowadzić i jeszcze ciężej o realizację przez GM z prawdziwego zdarzenia. Bądźmy szczerzy - nikt tak nie zadba jak ktoś kto trzyma kasę z serwera - jednym zależy, innym nie.
Jest wiele pomysłów, ale ciężko je wprowadzić i jeszcze ciężej o realizację przez GM z prawdziwego zdarzenia. Bądźmy szczerzy - nikt tak nie zadba jak ktoś kto trzyma kasę z serwera - jednym zależy, innym nie.
LifeSro
FusionRoad
Napisano 02 luty 2012 - 13:36
Użytkownik rofdzio___ dnia 01 luty 2012 - 20:21 napisał
Witam wszystkich. Widzę że po mojej długiej obecnośći się wiele zmieniło więc zadam kilka pytań jestem kompletnie nie w temacie.
Ile jest polskich serwerow?
Jakie capy?
Ile osob gra srednio
Ile jest polskich serwerow?
Jakie capy?
Ile osob gra srednio
Istniejące-Lyssa,Desity i Hellroad, Lyssa cap 90, Destiny i Hellroad cap 110, Hellroad ponoć 12dg za jakiś czas.
Na lyssie średnio 50 osób, na hellroad to samo (wieczorem 40, w południe z 70), na destiny ~90osob.
Niedługo ma wyjść Temple sro, 110 cap, jednak B grade weapony za silki, także raczej bym go nie wliczał, bo szybko się sypnie.
Użytkownik cinex007 dnia 01 luty 2012 - 21:10 napisał
Ja rowniez poszukuje servera najlepiej polski server. Jak narazie znam Lyssa .
Co powiecie o destinny albo hellroad ? dlugo stoja te sevry ?
Najlepsze propozycje bylyby z jak najnowszymi serverami
Co powiecie o destinny albo hellroad ? dlugo stoja te sevry ?
Najlepsze propozycje bylyby z jak najnowszymi serverami
Użytkownik valenar dnia 01 luty 2012 - 23:19 napisał
Nie chcę być chamski i wspierać konkurencję, ale radzę iść na nowe servery TOP z 13DG itd. macie przynajmniej dużo ludzi i nowe rzeczy - brak nudy. Wiem, że turaski są i wiem, że nie ma polaków - cóż, coś za coś

Pani Kasia
Napisano 05 luty 2012 - 20:47
valenar myślę że masz rację dla tego powinni ci gm-owie zrobić TEMAT na MPC FORUM i innych forach i spytać co ludzie lubią przeczytać all i wprowadzić te pomysły które się najczęściej powtarzają szczerze mówiąc serwery z dużym rate są na krótką mete:/ ale mimo powinien być taki temat o pomysły na najlepszy serwer i aby go noobki nie spamem nie okryły (bez obrazy) głupimi pytaniami by sobie postów nabić... to powinien być tak samo ważny jak tematy z ibotem , poradnik , prywatny serwer silkroada (mimo że to powinno być w tym dziale) to moim zdaniem taki temat powinien być NA GŁÓWNEJ STRONIE by wszyscy widzieli, nawet jak się nie interesuje na pewno doda swój pomysł by w razie w jak przestanie grać na innych prywatach czy globcach ma możliwość pograć na serwerze jaki sam pomagał tworzyć bo mimo to że nie przytkniesz palca do robienia go (chodzi mi o bawienie się w programie) to twoje pomysły które wypisałeś pomogą gm-om i adminom budować go pamiętajcie że najlepszy serwer jest taki jakiego sobie gracze wymyślą ale też wiem że taki temat oznacza syf nieład i porządek więc ludzie w tym temacie nie powinni zaczynać zdania "nie zgadzam się z ..." bo to nie ma sensu w takim temacie piszesz "chcę 80lv max max +10 z adv" itp itd pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »
YouTube
facebook
Team Speak3

Do góry