Skocz do zawartości

Silkroad-R Nowy AntyBOT system

• Nie możesz odpowiedzieć
24 odpowiedzi w tym temacie

Szymk0

MPC Member III

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 576 postów
  • Lokacja:Szczecin
  • Czas Online: 8d 8h 55s

Cytat

Hello. This is Silkroad-R.
Recharge System has been applied to prevent use of illegal programs and to provide a better game environment.
Please refer to the following details regarding recharge system.

Recharge System Details:
- This system sets a restriction on acquisition of dropped items and EXP for the number of hours if an account exceeds the connection time.
- Players can easily check the status of recharging by the gauge bar on character information section after logging in.
Dołączona grafika
- The Gauge bar of recharging is reduced depending on the number of hours an account is connected. It will change to red after 5 hours of connection, and finally to grey after 8 hours of connection.
- Players cannot acquire dropped items and EXP but also monsters will not drop items after recharging status of the player turns grey.
- The gauge bar of recharging will be reset every 00:00 (Joymax Standard Time)

<EXP/Drop rate per connection hours>
Dołączona grafika
* Penalty of EXP/Drop rate isn’t applied by using additional EXP commercial item.

<EXP/Drop rate per connection hours with additional EXP commercial item>
Dołączona grafika

Notes:
* Recharging system is applied per account.(When there are A and B character in an account, if character A’s gauge of recharging reaches 0%, B character will be also get 0% at same time.)
* Player cannot acquire items when gauge bar of recharging is 0%.
- Picking of Items through pet and automatic distribution in party system will not work.
- Purchasing and trading of items will not be restricted.
* All quests cannot be taken nor completed. Quest items will not be dropped and killed quest monsters will not be counted if recharging gauge is 0%.

This system may cause a minor inconvenience but we would like to inform our players that this is for the betterment of the game and move towards a bot-free game environment.

Rest assured that we will do our best to provide a pleasant game environment to continually work on new systems to improve our game.

Thank you.

Zaloguj się bądź Zarejestruj aby zobaczyć tą ukrytą treść

|

Co sądzicie o nowym systemie. Oczywiście wiadomo jest to nowy sposób na zwiększenie dochodów gdyż w Itemm Mallu możemy nabyć przedmiot który przedłuza nam długość trwania żółtego paska (11 sztuk kosztuje 50Silków).
z pewnością teraz servy opustoszeją gdyż raczej mało kto będzie mial chęc płacić za to by móc trochę dłużej bocić. Czy to utrzyma się dłużej, zobaczymy. heh

Użytkownik Szymk0 edytował ten post 17 styczeń 2012 - 19:48

pontius234

MPC User III

• Members
  • PipPipPipPip
  • 430 postów
  • Czas Online: 6d 8h 17m 17s
Nie ma szans. Jak szybko to wprowadzili, tak szybko to usuną. Nie ma szans, żeby to wypaliło. W przeciągu 8 godzin mamy zrobić: 2 fgw ( 2H ). Ewentualnie FW(kolejne 2H). Zostaje 4H. Przez 4H prawie nic nie wleci. Dodajmy jeszcze czas na repoty. 8H to zdecydowanie za mało.

Toszu

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 22 postów
  • Czas Online: 1d 20h 58m 30s
podaj zrodlo bo ledwo sie idzie doczytac z tego co wkleiles, ewentualnie popraw tagi

Szymk0

MPC Member III

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 576 postów
  • Czas Online: 8d 8h 55s
Spoko poprawiłem.
Jak widac jeżeli kupimy premke to wtedy czały czas mamy 100% expa(z premka 200) po prostu chwyt ponizej pasa.
btw. już jakieś 10-13 osob z mojej gildi powiedziało BB ja tez po nie ma co ciągnąć takiej gry // grjąc 5h dziennie wbicie 120 zajmie z rok jak nie lepiej :)

Black_Cross

MPC Member III

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 570 postów
  • Czas Online: 22h 27m 9s
Geniusze -.-' było dobrze to tradycyjnie musieli wszystko rozwalić. To nie przejdzie. A już mysłałem ze w SilkroadR zostane na dłużej.
Dołączona grafika
Rusro! Server Artemida
ÂĺäüěŕĘĘ - Nuker full int s/s bitcheon light cold - 78lv - lvling
Âîčíă - Xbow/Cleric 66lvl - lvling
Ěîěĺíň - Wizard/Cler 64lv - lvling

Toszu

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 22 postów
  • Czas Online: 1d 20h 58m 30s
wlasnie skonczylem pasek. 29 level i 80%. Nawet questa mi nie nalicza, exp mizerny. bezsens

pontius234

MPC User III

• Members
  • PipPipPipPip
  • 430 postów
Gildia Existence na serwerze Gobi rozważa opcję pkowania wszystkiego, co się rusza w ramach protestu :)
BTW: Miłe globale lecą w strone JM, gmów :)

L4zy

Beginner II

• Members
  • PipPip
  • 239 postów
  • Czas Online: 2d 11h 43m 33s
u nas na Thebes również jest to samo... global za globalem w stonę kochanego JM :) ale i patrze ze forum u nich też jest nieźle zasyfione :D

niby wszyscy nie chcą botów a jak coś do czego do każdemu takie coś przeszkadza :D hehe ale jestem za tym zeby to wywalic
może jakiś mały "+" za pomoc?? :)

Black_Cross

MPC Member III

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 570 postów
To już nawet nie chodzi o boterów. Są osoby, no-lify którzy grają recznie i po 8h, znałem pare takich osób. To jest cios w legitów także.
Dołączona grafika
Rusro! Server Artemida

NukeMachine

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 1 postów
  • Czas Online: 1h 48m 42s
Witam wszystkich Gildia NumberOne z servera Gobi tez jest strasznie zawiedziona tym oto system ja jako lider tej guild rozwazam przejscie na inny server jesli w najblizszym czasie GM's nic z tym nie zrobia. Udalo mi sie dnia dzisiejszego przeprowadzic krotka rozmowe z GM ktory byl zalogowany na serverze Gobi niestety procz informacj ze system ten nie dziala jescze poprawnie niczego wiecej od niego nie wyciagnalem. Pozostaje nam tylko i wylacznie czekac.Mozliwe jest ze protes ktory zostal rozpoczety na stronie glownej Sro-r przyniesie jakies skutki oto co tam znajdzemy

Cytat

"You try to do ur best but u fa.il i know u want eliminate bots but why u dont make more g,m's ? why u dont come at spots and ban players for boting ? tell my why ? coz u need our $$ for doing nothing ? only restrict ? when i start play Sro-R i think this was ur best move but now when u make time play limit i can say only this - FA.IL and this is F2P game ? dont think soo .... More other game like Aion Official start to be F2P where u dont see any bot and w.o item mall . This is a good idea for casual players but not for other's i mean legit players who sit at home or work at computer and they play on free time ..... now u cant log in and leave ur character on stall coz u lose ur expirience time ..... Think about us PLAYER'S not only about money ....."
Mam nadzieję ze mozemy my jako gracze wplynac na zmiane tego systemu poniewaz ja grajac po 16h dziennie robiac wszystki Questy,a zrobilem ich ok 250 jestem obecnie strasznie zniesmaczony zaistniala sytuacja !! cisnalem lvle jak szalony zeby dogonic i trzymac sie w TOP a tutaj taka piekna niespodzianka !

Pozdrawiam NukeMachine [Gobi]

SirVander

MPC User

• Members
  • PipPipPip
  • 301 postów
  • Gadu Gadu:8076549
  • Czas Online: 2d 7h 43m 41s
Smieszne ... Ja juz sobie odpusicilem sroR bylo milo bb ;p

Smalt

24h with MPC

• MPC Media Team
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1401 postów
  • Czas Online: 18d 7h 44m 22s
To nie ma najmniejszego sensu,płacić żeby bocić,skoro można za darmo bronić i to ile się chce.
Usunął to po tygodniu.

Dołączona grafika

MPC Media Team | ExModerator Silkroad Online

Mr.Lova

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Czas Online: 6h 44m 14s
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Nie umieją sobie poradzić z botami to wpadli na pomysł żeby na botach zarobić,bo skoro niektórych stać na płacenie za mbota 45 czy tam ile miesięcznie to będzie ich stać na silki.
Z drugiej strony uderza to jednak w zwykłych graczy,chociaż kto przy zdrowych zmysłach siedzi dłużej niż 8 godz przed kompem grając w SR?
Pozdro

ps. NukeMachine,16 godz dziennie ??? To kiedy ty jesz,śpisz,uczysz się czy pracujesz ???

Użytkownik Mr.Lova edytował ten post 20 styczeń 2012 - 18:01

humannus

MPC Member III

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 550 postów
  • Czas Online: 15d 13h 12m 8s
Nie przejdzie.
Następny sposób na robienie kasy ? Nie, nikt nie da im tyle kasy. Wreszcie wszyscy bociarze odpuszczą i przejdą na privy. Tak, wtedy Joymax wreszcie pozbędzie się botów, a bez botów serwery będą puste ...

| ProUser | ExKidModerator Silkroad | Ociekający zajebistością | Mistrzu minecraft.mpcforum.pl |

bla0de07

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 27 postów
  • Czas Online: 7h 34s
na isro też to będzie?

GalactiX

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1297 postów
  • Gadu Gadu:12767553
  • Lokacja:Kraków
  • Hobby:Sport, DK Project
  • Czas Online: 7d 22h 35m 40s
Na razie tylko SilkroadR. Ale kto wie ... Gejmax jest do wszystkiego zdolny.

Dołączona grafika

Mr.Lova

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Czas Online: 6h 44m 14s
Dziś wpadłem ja jeszczejeden pomysł: skoro ktoś expi dłużej niż 8 godz,czy tam 12,a exp jest zero "0",czyli to bot. Prosty sposób na wyłapanie podejrzanych charów. A myśle że jak już będziesz podejrzany to mają CIę na oku.
Pozdro

Black_Cross

MPC Member III

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 570 postów
Prosze Cie. Joymax poleci na kase. Co za tym idzie - we wtorek po inspekcji już tego gówna nie będzie, część z isro sie przeniesie do SilkroadR, zaczną kupować premium items i biznesik się kręci. :)
Dołączona grafika
Rusro! Server Artemida

NuclearSun

Janko Muzykant

• exModerator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3371 postów
  • Gadu Gadu:42153590
  • Lokacja:Wrocław
  • Hobby:Perkusja i wszystko jasne.
  • Czas Online: 2d 4h 15m 13s
Porażka... Już myślałem że na spokojnie pogram sobie na isroR - bo privata żadnego dobrego znależć nie mogę, a tu już numerki wykręcają.Trudno pożyjemy zobaczymy.Póki co czytamy świetne globale :D.

Zapraszam wszystkich na gg: 42153590
Pomoc w sprawie silka i nie tylko.

Shaitan48

Beginner

• Members
  • PipPip
  • 162 postów
  • Gadu Gadu:2410547
  • Hobby:Silkroad/Ragnarok Online
  • Czas Online: 5d 1h 38m 4s
Ja sciagam ten SRO-R zeby zobaczyc te nowe chiny tylko po to nie bede gral dluzej.
Oprocz tego paska i tego gowienka na regenracje tego moze bedzie fajnie ..
Dołączona grafika
FT:
s7:Damis :}

inspirion66

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Czas Online: 6h 11m 14s
co ile ten zjebany pasek sie odnawia minelo 24 h i tak jak skonczylem na koncowce czerwonego tak stoi prosz o szybka odpowiedz

pontius234

MPC User III

• Members
  • PipPipPipPip
  • 430 postów
Żeby pasek się odnowił, trzeba być wylogowanym z gry. Odnawia on się codziennie o godzinie 16 polskiego czasu. Powtarzam, trzeba być offline.

inspirion66

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Czas Online: 6h 11m 14s
dziekowa stary ale bym wtopil ;] a chcialem czekac

drink66

Pijawka III

• Members
  • PipPip
  • 127 postów
  • Gadu Gadu:850089
  • Lokacja:Siemianowice Śląskie
  • Hobby:Komputery, Silkroad, Gry komputerowe, Internet, Informatyka.
  • Czas Online: 1h 36m 6s
A mi tam ten pasek się podoba :D

Akurat mnie nie ma w domu jak pasek mam czerwony tj. od rana do 16:00 potem przychodzę se z pracy włączam bota koło 16:30 i do wieczora pasek zjade czyli oszczędność prądu że tak powiem :D
Cierpliwość jest cnotą.

Moderator www.botshed.net

tratata7

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 37 postów
  • Lokacja:Wodzisław Śląski
  • Czas Online: 7h 48m 24s
i bardzo dobrze to zrobili :) a nie że noobki latają 24/h przez 7 dni w tygodniu i nawet kompa nie wyłączają :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych