Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak dobrze grać w CT (Circus Turmę), jak się uzbroić i wygrywać.

PigmejQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wygrywać w CT

(poradnik pisany na bazie własnych doświadczeń i porad z innych forów)

Pierwszą rzeczą, którą musimy zrobić to kupić dobrych wojowników (NIGDY nie kupujcie ich od Żołnierza!! Tylko i wyłącznie w domu aukcyjnym (nawet jeśli masz niewielki lvl odłóż trochę golda i kup go tam))

Jakich wojowników kupić i jaki ekwipunek im dać??

Do CT najlepiej kupić:

- Elitarnego włócznika lub Skrzydło Orła (prowokowanie) (powinien mieć dużo zręczności, a pozostałe statystyki poza inteligencją też nie powinny być najsłabsze)

- Najlepiej 2x Summitę (atak) (dużo siły i władania (charyzma też się przyda))

- Medyka (uzdrawianie) (tutaj patrzymy tylko na inteligencję)

Teraz wyposażenie:

-U prowokatora dajemy ekwipunek z duża ilością zręczności oraz charyzmy (spore obrażenia w broni też się przydadzą)

-U atakującego ekwipunek z dużymi obrażeniami, siłą i władaniem

-U medyka podstawą w ekwipunku jest inteligencja oraz wszelkie bonusy dodające uzdrawiania

-Naszą standardową postać do lochów proponuję zrobić na atakującego, czyli tak jak wyżej go opisałem (ogółem jest to postać, którą możemy trochę zaniedbać no co pozwolić sobie przy pozostałych nie możemy, proponują mu oddawać stary ekwipunek z postaci do areny i misji)

Ekwipunek do wszystkich tych postaci powinno się kupować w Domu Aukcyjnym, gdyż u standardowych handlarzy zwyczajnie nie warto (jest on słaby i ogółem do du*y)...

Itemy wszystkich postaci jak i własne polecam co jakiś czas ulepszyć u Magus'a

Jak dla mnie to już koniec, LICZĘ NA KOMENTARZE Z WASZYMI PORADAMI I TYM CO POWINIENEM WEDŁUG WAS ZMIENIĆ oraz na Like'i ;]

Z takimi postaciami na nowym koncie to mój rekord CT:

glad-3-2m_rhsxsqp.jpg

Poradnik jest przeznaczony dla osób dopiero zaczynających swoją przygodę z Gladiatusem :P

@EDIT

Zapomniałem dodać, że warto codziennie zajrzeć do Domu Aukcyjnego za nowymi najemnikami.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Poradnik w ogóle niepotrzebny, wiadomo, że na 10 lvlu z klona robimy atakera, a na 60 medyka. Mogłeś chociażby napisać na jaki lvl jest ten poradnik. Po co piszesz jakich najemników kupować? Na 20 lvlu kupujesz włóczników, ale na 60 już hoplomachus. Ani jednego zdania nie ma o krytycznym trafieniu, czy też bloku. Nie napisałeś też akie itemy kupować na poszczególny lvl. Jest tutaj jeszcze dużo nieścisłości, ale już nie będę wypisywał. Poradnik do d....

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@rafik

Mogłeś sie bardziej wypowiedzieć

@Topic

mogłes napisać bardziej o bloku itp Bo też przydatne (chyba nigdy nie inwestowałem). Jak poprawisz będzie 5 do profka a teraz łap Lajka bo sie przyda :P

hcq0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...