Witajcie. Jestem po przeczytaniu całej symfoni c++ standard nowe wydanie oraz parunastu poradników na necie. Teraz chciałbym zastosować to w praktyce, wybrałem ingerencje w pamięć jak pisanie hacków, cheatów itp. Czy mógłby ktoś polecić jakiś GODNY i DOBRY poradnik (może być polski/angielski) o programowaniu cheatów (dość obszerny), ingerencji w pamieć, dll injection itp ? . Jeśli nie, to skąd w jaki sposób Wy nauczyliście się pisać hacki ,cheaty itp ?. Znajomość winApi mam na początkującym poziomie.
Pani Kasia
Napisano 30 grudzień 2011 - 13:37
Na pewno dobrego polskiego poradnika o pisaniu czitów (na chwilę obecną?) nie znajdziesz. D4ny z UG.com napisał serię "fajnych" poradników nt. obsługi Cheat Engine, tematu pointerów i offsetów, wykorzystania ich przy pisaniu cheata. Ew. może coś jeszcze na MPGH jest.
Napisano 30 grudzień 2011 - 15:53
Po pierwsze ściągnij sobie Cheat Engine i uruchom "Tutorial.exe" z jego folderu, spróbuj to przejść.
Przestudiuj:
http://www.mpcforum....-i-typy-danych/
A w kodowaniu zacznij od napisania prostego memory hacka w c++
Przestudiuj:
http://www.mpcforum....-i-typy-danych/
A w kodowaniu zacznij od napisania prostego memory hacka w c++
Napisano 30 grudzień 2011 - 18:25
PsychoBoy11 to już mam za sobą, przeanalizowałem każdy tut w cheat engine i w c++ napisałem prosty memory hack z WriteProcessMemory oraz ReadProcessMemory, zrobiłem również prosty dll injection z poradnika na tym forum. Dzięki za odpowiedzi jeśli ktoś ma jeszcze coś to śmiało pisać : P
Napisano 30 grudzień 2011 - 21:03
Cóż to teraz droga przed Tobą otwarta, spróbuj do jakiejś prostej gierki SP zrobić cheata
Na początku zrób zewnętrznego hacka poprzez API Read/WritePM a potem zacznij bawić się z DLL'ami.
Możesz z czasem zagłębiać się w asemblera i RE poprzez Code Patching, Code Caves (Code injection), Hooking, Cracking itd.
Możesz zacząć bawić się graficznymi API, czyli bibliotekami OpenGL/Direct3D, np. D3D Hooking który umożliwia ESP, Chams etc.
Możesz poznać budowę PE np. zrobić dll'a który zliczy wszystkie regiony pamięci w procesie do którego został wstrzyknięty.
To zależy od Twoich potrzeb, ja z czasem w praktyce zauważyłem, że takie rzeczy są przydatne i mają dużo zastosowań ;]
Możesz z czasem zagłębiać się w asemblera i RE poprzez Code Patching, Code Caves (Code injection), Hooking, Cracking itd.
Możesz zacząć bawić się graficznymi API, czyli bibliotekami OpenGL/Direct3D, np. D3D Hooking który umożliwia ESP, Chams etc.
Możesz poznać budowę PE np. zrobić dll'a który zliczy wszystkie regiony pamięci w procesie do którego został wstrzyknięty.
To zależy od Twoich potrzeb, ja z czasem w praktyce zauważyłem, że takie rzeczy są przydatne i mają dużo zastosowań ;]
Pani Kasia
Napisano 31 grudzień 2011 - 00:55
Dzięki za rady. Zrobiłem już w c++ cheata do Skyrim [single player] na nieśmiertelność , zmianę HP/MANY/STAMINY, zmianę złota oraz ciężkości.
Mam pewien problem z duplikowaniem przedmiotów cóż może jakoś dam rade ; ]. Dzięki za porady
Mam pewien problem z duplikowaniem przedmiotów cóż może jakoś dam rade ; ]. Dzięki za porady
Użytkownik iLikeGood edytował ten post 31 grudzień 2011 - 01:41
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »
YouTube
facebook
Team Speak3

Do góry