Skocz do zawartości

Zmiana cen w coins w MU item shop (global)

• Nie możesz odpowiedzieć
9 odpowiedzi w tym temacie

HabbaBabbaaa

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Czas Online: 3h 16m 56s
Witam!
Jakiś czas temu przez przypadek, udało mi się odkryć, że wszystkie ceny itemów w naszym MU ITEM SHOP(MIS) są zawarte w plikach na naszym komputerze.
Krótko jak to się wydarzyło:
Po patchu cena p2p na tydzień miała zostać podniesiona na 800w coins z 400w coins.
Włączyłem clienta z grą, patch się nie zrobił(wyskoczył error przy download), odpaliłem grę, wchodzę do MIS i mam wszystko po starej cenie p2p na tydzień za 400 w coinów. Kupiłem z mojego konta ubyło tylko 400w coins, a nie 800.
Wszystko siedzi w folderze data>ingameshopscript.
Warto robić sobie kopie zapasowe z patchami, a później podmieniać, żeby kupić sobie coś taniej, ja tak robię.
Jednak nie napisałem tego tematu tylko żeby was o takich możliwościach poinformować, ale również, żeby zrobić coś wspólnie.
Skoro ceny itemów zawartych w MIS są na naszym Pececie to warto trochę pomyśleć,pokombinować abyśmy nie musieli płacić takich kosmicznych cen. Ciekam na pomysły, sugestie, porady.

Użytkownik HabbaBabbaaa edytował ten post 10 listopad 2011 - 05:33

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów
  • Gadu Gadu:7777
  • Lokacja:Mpcforum.pl
  • Czas Online:: 1d 48m 56s

mirraseq

MPC Team

• V.I.P.
  • PipPipPipPipPip
  • 641 postów
  • Gadu Gadu:7658581
  • Czas Online: 8d 17h 23m 46s
Ostatni raz kiedy tam zaglądałem i zmieniałem cenę na 1 lub 0 wcoin to i tak nie zadziałało. Klient chyba i tak nie wysyła ile płaci tylko za co więc nadal to serwer decyduje o cenie. Oczywiście mogę się mylić ponieważ sprawdzałem to kawałek czasu wstecz a mogły się pojawić zmiany.
mirraseq.

HabbaBabbaaa

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 14 postów

Cytat

Warto robić sobie kopie zapasowe z patchami, a później podmieniać, żeby kupić sobie coś taniej, ja tak robię.
Nie doczytałeś :)

mirraseq

MPC Team

• V.I.P.
  • PipPipPipPipPip
  • 641 postów
  • Gadu Gadu:7658581
  • Czas Online: 8d 17h 23m 46s
A działa Ci to za każdym razem czy może trafiasz w przeceny? :E
mirraseq.

HabbaBabbaaa

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 14 postów
Stworzyłem sobie bibliotekę danych plików z cenami podczas przeceny. Wszystko ze swoją datą i ceną danego przecenionego przedmiotu. Gdy chce sobie kupić powiedzmy p2p na tydzień to podmieniam pliki i mam p2p o 400w coinow taniej.Robię to od 3-4 miesięcy.

molech

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Lokacja:PierwszyBlokPrzyUlicy
  • Hobby:MU,MoHAA, Ogólnie Operator Kursora w wolnej chwili
  • Czas Online: 1h 46m 36s
to jest po prostu genialne, thx

koronaser

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Czas Online: 57m 22s
moglbyc wrzucic te pliki gdzies bo niemam innego klienta a by sie takie cos przydalo thx ;d

Nabz0r

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 3 postów
  • Czas Online: 4h 39m 38s

Wyświetl postUżytkownik HabbaBabbaaa dnia 10 listopad 2011 - 05:18 napisał

Po patchu cena p2p na tydzień miała zostać podniesiona na 800w coins z 400w coins.
Włączyłem clienta z grą, patch się nie zrobił(wyskoczył error przy download), odpaliłem grę, wchodzę do MIS i mam wszystko po starej cenie p2p na tydzień za 400 w coinów. Kupiłem z mojego konta ubyło tylko 400w coins, a nie 800.

Wiesz nie chce podwazac twojego textu ale napisales, ze odkryles to przez przypadek gdy podniesli cene z 400 na 800 o ile pamietam mialo to miejsce z tydzien (moze 2) temu.

Wyświetl postUżytkownik HabbaBabbaaa dnia 13 listopad 2011 - 18:08 napisał

Robię to od 3-4 miesięcy.
To conajmniej dziwne...

maly edit:
Sprawdzilem to i pozmienialem ceny. Oczywiscie wyswietla np ticket za 1 coin. Niestety jest jakis bug obecnie z xshopem i nie mozna nic kupic wiec nie potwierdze tego dzisiaj.
Nie sadze, ze to zadziala. Dlaczego? Dlatego ze ten text to zwykly output i z pewnoscia nie sluzy do niczego innego jak tylko wyswietlania.
Np zmienilem wartosc blessow z 30 na 100 (mozna je kupic w xshopie za goblin pointy) czy to ozncza ze dostane 100? oczywiscie, ze nie bo to tylko text. To samo tyczy sie cen to tylko zwykly text.
Miraseq ma racje ( jak zawsze) klient wysyla tylko zapytanie, a server i tak sprawdza cene. Co do gold ticketu nie potwierdze dzis ale sprawdze jak tylko naprawia bug.

Użytkownik Nabz0r edytował ten post 21 listopad 2011 - 00:07

HabbaBabbaaa

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 14 postów

Wyświetl postUżytkownik Nabz0r dnia 20 listopad 2011 - 16:14 napisał

maly edit:
Sprawdzilem to i pozmienialem ceny. Oczywiscie wyswietla np ticket za 1 coin. Niestety jest jakis bug obecnie z xshopem i nie mozna nic kupic wiec nie potwierdze tego dzisiaj.
Nie sadze, ze to zadziala. Dlaczego? Dlatego ze ten text to zwykly output i z pewnoscia nie sluzy do niczego innego jak tylko wyswietlania.
Np zmienilem wartosc blessow z 30 na 100 (mozna je kupic w xshopie za goblin pointy) czy to ozncza ze dostane 100? oczywiscie, ze nie bo to tylko text. To samo tyczy sie cen to tylko zwykly text.
Miraseq ma racje ( jak zawsze) klient wysyla tylko zapytanie, a server i tak sprawdza cene. Co do gold ticketu nie potwierdze dzis ale sprawdze jak tylko naprawia bug.
w jaki sposób zmieniłeś cenę na 1 coin?
Nie odnoszę się do tego co napisałeś wcześniej, nie założyłem tego konta żeby nabijać posty bo i tak te forum w dziale mu online dawno umarło.

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów
  • Gadu Gadu:7777
  • Lokacja:Mpcforum.pl
  • Czas Online:: 1d 48m 56s

Nabz0r

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 3 postów
  • Czas Online: 4h 39m 38s
Zedytowalem te pliki. Poza zmiana cen mozesz zmienic nazwy przedmiotow w xshopie. Z tym, ze to wszystko nie wplywa na zakup przedmiotu.
To wszystko widzisz u siebie lokalnie. W momencie wyslania zapytania czyli np probujesz kupic gold ticket, ktory u Ciebie jest za 400 coinow server przyjmie rzadanie i jezeli srodki na Twoim koncie (pamietaj, ze sa one po stronie servera) sa wystarczajace to zakupi ten ticket. W tym przypadku server sprawdzi czy posiadasz 800 coinow poniewaz cena jest ustalona po stronie servera.
Od tego jest to forum by sie czyms podzielic wiec nie rozumiem czemu piszesz o nabijaniu postow.
Wedlug mnie wciskasz tutaj kit. Nie twierdze, ze nie mozna oszukac xshopa ale napewno w ten sposob to nie zadziala.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych