Witam. W tym poradniku chciałbym wam opisać jak i gdzie expić w rappelz. Natchnął mnie nie dawno powstały temat, tak więc zaczynamy:
Zacznijmy najpierw od sprawy najważniejszej od wybrania postaci.
Osobiście strasznie podobała mi się postać mająca dużo defa i mocnego hita . Moim charem był żołnierz , wiele dni spędziłem na wyborze bohatera ,lecz dopiero on mnie w pełni zaspokoił ( bez podtekstu... ).
Rasa Deva :
Przewodnik > Hodowca > Opiekun Zwierząt > Pasterz światła
Przewodnik > Paladyn > Rycerz / Żołnierz > Templariusz / Gwardzista
Przewodnik > Uzdrowiciel > Kapłan / Kapelan > Wyrocznia / Egzorcysta
Rasa Gaia :
Rzezimieszek > Minstrel > Przywoływacz > Władca bestii
Rzezimieszek > Szaman > Druid / Szaman Bitewny > Arcydruid / Elementalista
Rzezimieszek > Wojownik > Mistrz Walk / Łucznik > Berserker / Myśliwy
Rasa Asura
Kłusownik > Mag > Mag Bitewny > Nekromanta
Kłusownik > Obieżyświat > Skrytobójca / Mroczny Łowca > Zabójca / Łowca śmierci
Kłusownik > Mroczny Czarodziej > Mag Chaosu / Czarnoksiężnik > Nemesis / Iluzjonista
Opiszę tylko żołnierza bo tylko o nim mam pojęcie ![]()
Żołnierz :
+
- wysoki dmg ( na dole będzie legenda co oznaczają dane słowa )
- duży def
- mały cooldown skili
- dużo skili
- nie trzeba tak dużo wydać w postać ,aby siekała ![]()
- ma przydatne dla siebie buffy ;D
-
- chyba nie bądź ja nie zauważyłem ![]()
Po wybraniu naszej postaci możemy wziąć się za wbijania lvlu ![]()
Rozpoczynamy w mieście adeptów a precyzyjniej na Wyspie Adeptów. Na tej wyspie gracze bardziej zaawansowani pomijają kilka qestów , ponieważ wiedzą jakie można ,ale początkujący gracz koniecznie musi wykonać je wszystkie ,aby dowiedzieć się co nieco o grze np.:
Jak tamować pety ( podaję tutorial o petach , na samym dole poradnika macie jak łapać
)
Oraz podaję temat jak stworzyć itemy dla naszego peta :
Po osiągnięciu 10 lvlu robimy misję na zmianę profesji , oraz przenosimy się do miasta ,które jest przydzielone danej rasie :
Asura > Katan
Gaia > Horyzont
Deva > Laksy
I zaczynamy expić na potworka ,które są poza miastem. Oczywiście w między czasie robimy misję ( Jeżeli chcemy ).
Jak pewnie zauważycie co każde 5 lvli otrzymacie ssy . - patrz legenda niżej.
Okey, kolejny krok za nami. Po osiągnięciu 20 lvlu idziemy do tzw Lochu arid. Są tam potwory o wiele silniejsze , które musicie zabijać razem w raz z przyjaciółmi w party.
Mapa lokalizacji arid 1/2 :
Lokalizacja potworów na dany lvl w lochu arid.
Załóżmy ,że mamy już 50 lvl. Udajemy się do miasta obojętnie jakiego i zmieniamy naszą profesję ( patrz wyżej jakie są do wyboru ) . Musimy mieć 50 lvl ,oraz 40 pozp.
UWAGA !!
Najlepiej zmienić profesję jak się ma 50 pozp ,gdyż co 2 pozp od 40 otrzymujemy dodatkowe statystki ,które w dalszej grze nam się bardzo przydadzą !
Teraz nie wracamy już do naszego lochu arid ,lecz pędzimy do kolejnego
.
Lokalizacja lochu zagubiona kopalnia ( LM 1/2 )
No i tam siedzimy do 65, lub jak ktoś lubi dobrą zabawę można zostać do 70.
Lokalizacja potworów w LM 1/2.
Dla tych , którzy nie chcieli expić do 70 lvl w lochu jest kolejny . Udajemy się do miasta rondo , a następnie :
Lokalizacja lochu cv 1/2
Lokalizacja potworów :
Po osiągnięciu 70 lvl już pójdzie z górki ,ponieważ na owym lvlu rozpoczynają się qesty , dzięki którym osiągniemy 90 lvl. Po wykonaniu wszystkich misji otrzymamy tak dużo ilość PP ,że wystarczy na podwyższenie wszystkich umiejętności na maxymalny poziom. Dodatkowo otrzymamy kartę poziomu 4 wybraną przez nas - dobra kasa na początek
.Myślę ,że po osiągnięciu tego lvlu poradzicie sobie
.
Legenda:
mob - potwór / stwór
dmg - ilość zadawanych obrażeń
pet - zwierzak lub tzw chowaniec
ss - Wspomagacz Wytrzymałości - jest to napój dzięki ,któremu nasz wytrzymałość ( pasek pod naszą maną i życiem ) podnosi się oraz zatrzymuje na okres jednej godziny w celu zdobycia większej ilości doświadczenia ,oraz PP
qest - misja / zadanie
deff - obrona
skill - umiejętność / czar
buff - umiejętność wzmacniająca danego bohatera
pp - punkty profesji ( potrzebne do zwiększenia poziomu naszych umiejętności )
pozp - poziom profesji ( potrzebne do zwiększania statystyk, oraz do zmiany profesji )
W razie jakichkolwiek pytań proszę zgłaszać się na pw bądź bezpośrednio w temacie.

Logowanie »
YouTube
facebook
Team Speak3

Do góry
Pani Kasia