Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwalny]NOT ENOUGH RAM! DESPERACJA

paladyn9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

błagam niech znajdzie sie ktoś kto wreszcie zakonczy moj koszmar lagów na servie... ciagle jest "not enough ram" od wczoraj w nocy szukam w google i na youtube rozwiązania ale nic z tych poradników jeszcze nie podziałało

uprzedzam iż wklejenie tekstu java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar w notatnik i zapisanie tego w formacie .bat nic nie daje gdyz probojac odpalic to wyskakuje czarne okienko i po pół sekundy znika nic sie nie dzieje...

dodaz również iz próba odpalenia tą komendą w "uruchom' tez nic nie daje...

błagam piszcie swoje sposoby którymi sobie poradziliście z tym kazdy sumiennie przetestuje

dodam iż mam w7 64bit

Opublikowano

usuń @ECHO OFF na początku to zobaczysz jaki jest błąd oraz dodaj PAUSE na końcu.

EDIT: Ja korzystam z takiego .bat'a:

java -Xincgc -Xmx1536MB -jar bukkit-server.jar nogui
PAUSE

-Xmx podajemy połowę swojego RAM'u w komputerze albo 3/5.

86226145013474567463.png

Opublikowano

4gb

No to tyle samo co ja. Czyli -Xmx1536M powinno Ci odpalić serwer.

Zmień sobie treść .bat na ten co dałem w 2 poście.

86226145013474567463.png

Opublikowano

usuń @ECHO OFF na początku to zobaczysz jaki jest błąd oraz dodaj PAUSE na końcu.

EDIT: Ja korzystam z takiego .bat'a:

java -Xincgc -Xmx1536MB -jar bukkit-server.jar nogui

-Xmx podajemy połowę swojego RAM'u w komputerze albo 3/5.

nic nie pomaga

Opublikowano

Jaki masz błąd?

Dodałeś PAUSE na końcu?

jest cos takiego: jak nie ma pause na koncu to okienko otwiera sie na ulamek sekundy znika i nic sie nie dzieje natomiast gdy dodam pause na koncu to okienko sie otwiera ale jest " nazwa "cos tam java"

nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.

C:\Users\Dom\Desktop\mc server>PAUSE

Aby kontynuowac nacisnij dowolny klawisz...

i rowniez nic sie nie dzieje

edit: jezeli to cos pomoze to server jest poprzez hamachi

Opublikowano

jest cos takiego: jak nie ma pause na koncu to okienko otwiera sie na ulamek sekundy znika i nic sie nie dzieje natomiast gdy dodam pause na koncu to okienko sie otwiera ale jest " nazwa "cos tam java"

nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.

C:\Users\Dom\Desktop\mc server>PAUSE

Aby kontynuowac nacisnij dowolny klawisz...

i rowniez nic sie nie dzieje

edit: jezeli to cos pomoze to server jest poprzez hamachi

No to znaczy że nie masz PATH do javy... Zmień:

java

NA

SET BINDIR=%~dp0
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\­java.exe"

Jak to nie pomoże to musisz zainstalować jave 64bit, bo z tego wynika że masz Windows x64 ;)

86226145013474567463.png

Opublikowano

No to znaczy że nie masz PATH do javy... Zmień:

java

NA

SET BINDIR=%~dp0
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\­java.exe"

Jak to nie pomoże to musisz zainstalować jave 64bit, bo z tego wynika że masz Windows x64 ;)

czy calość ma wyglądać tak?

SET BINDIR=%~dp0

"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\­java.exe" -Xincgc -Xmx1536MB -jar bukkit-server.jar

PAUSE

bo to nie działa system nie może odnaleźć określonej ścieżki

system 64bitowy pisalem na samym poczatku java jest u mnie w program files(x86) po zmianie tam w cos takeigo

SET BINDIR=%~dp0

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\­java.exe" -Xincgc -Xmx1536MB -jar bukkit-server.jar

PAUSE

tez nic nie dziala

Opublikowano

czy calość ma wyglądać tak?

SET BINDIR=%~dp0

"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\­java.exe" -Xincgc -Xmx1536MB -jar bukkit-server.jar

PAUSE

bo to nie działa system nie może odnaleźć określonej ścieżki

system 64bitowy pisalem na samym poczatku java jest u mnie w program files(x86) po zmianie tam w cos takeigo

SET BINDIR=%~dp0

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\­java.exe" -Xincgc -Xmx1536MB -jar bukkit-server.jar

PAUSE

tez nic nie dziala

Dziwne bo u mnie to drugie działa. Moze nie masz takiej samej nazwy pliku bukkit-server.jar?

EDIT: To u mnie zadziałało:

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1500M -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar
PAUSE

86226145013474567463.png

Opublikowano

Dziwne bo u mnie to drugie działa. Moze nie masz takiej samej nazwy pliku bukkit-server.jar?

EDIT: To u mnie zadziałało:

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1500M -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar
PAUSE

u mnie to nei dziala wyskakuje : "nazwa pliku nazwa katalogu lub składnia etykiety woluminu jest niepoprawna"

w dodatku przy próbie odpalenia serva plikiem minecraft_server.jar wyskoczylo coś takiego:

[iNFO] Starting minecraft server version Beta 1.7.3

[WARNING] **** NOT ENOUGH RAM!

[WARNING] To start the server with more ram, launch it as "java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar"

[iNFO] Loading properties

[iNFO] Starting Minecraft server on 5.186.106.70:25565

[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT!

[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: JVM_Bind

[WARNING] Perhaps a server is already running on that port?

Opublikowano

otwórz menadżer zadań, i pozamykaj w procesach wszystkie procesy o nazwie "javaw" i dopiero wtedy wystartuj serwer

Opublikowano

otwórz menadżer zadań, i pozamykaj w procesach wszystkie procesy o nazwie "javaw" i dopiero wtedy wystartuj serwer

to nic nie dało zreszta mniejsza z tym nie ten problem mnie gnebi najpierw trzeba rozwiazac problem z ramem a potem to ja sobie wszystko wywale i od nowa ladnie poinstaluje

Opublikowano

Pobierz bukkit'a, bo widzę że korzystasz z vanilli, która lami.

Wklej go tam gdzie launcher i potem użyj bat'a który jest w moim poprzednim poście.

EDIT: Jeżeli znowu Ci wyskoczy że za mało ramu to zmniejsz do 1024M

86226145013474567463.png

Opublikowano

@echo off
"C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar
pause

spróbuj tego, wklej do notatnika i zapisz jako bat

Opublikowano

Pobierz bukkit'a, bo widzę że korzystasz z vanilli, która lami.

Wklej go tam gdzie launcher i potem użyj bat'a który jest w moim poprzednim poście.

EDIT: Jeżeli znowu Ci wyskoczy że za mało ramu to zmniejsz do 1024M

zrobilem jak nakazales odpalajac wyskoczylo czarne okienko i widocznie zaczal sie odpalac serwer z tym ze wyskoczylo cos takiego:

[WARNING] To start the server with more ram, launch it as "java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar"

[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: JVM_Bind

czyli to samo co przy odpaleniu poprzez minecraft_server.jar

wygląda na to iz problem z ramem zostal rozwiązany dlaczego jednak teraz nie moge odpalic serva??

EDIT: głupi ja ;f hamachi wylaczone było ;D po odpaleniu sieci hamachi i odpaleniu bata od ciebie MazQuick z tym bukkitem cos odpalil serwer w czarnym oknie zlaadowal sie i smiga ^^ jeszcze tylko wyprobowac z kumplem czy beda takie lagi jak wtedy choc nie powinno najwyzej zostane przy single ;D

tak czy siak problem rozwiązałeś i za to dzięki wielkie!!!!!! ;)

Opublikowano

zrobilem jak nakazales odpalajac wyskoczylo czarne okienko i widocznie zaczal sie odpalac serwer z tym ze wyskoczylo cos takiego:

czyli to samo co przy odpaleniu poprzez minecraft_server.jar

wygląda na to iz problem z ramem zostal rozwiązany dlaczego jednak teraz nie moge odpalic serva??

Zmień port na jakiś inny w pliku server.properties

86226145013474567463.png

Opublikowano

nie musiałem zmieniać portu wszystko teraz działa jak należy ;) dzięki jeszcze raz za pomoc ;DD

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...