Napisano 15 sierpień 2011 - 12:00
witam
błagam niech znajdzie sie ktoś kto wreszcie zakonczy moj koszmar lagów na servie... ciagle jest "not enough ram" od wczoraj w nocy szukam w google i na youtube rozwiązania ale nic z tych poradników jeszcze nie podziałało
uprzedzam iż wklejenie tekstu java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar w notatnik i zapisanie tego w formacie .bat nic nie daje gdyz probojac odpalic to wyskakuje czarne okienko i po pół sekundy znika nic sie nie dzieje...
dodaz również iz próba odpalenia tą komendą w "uruchom' tez nic nie daje...
błagam piszcie swoje sposoby którymi sobie poradziliście z tym kazdy sumiennie przetestuje
dodam iż mam w7 64bit
błagam niech znajdzie sie ktoś kto wreszcie zakonczy moj koszmar lagów na servie... ciagle jest "not enough ram" od wczoraj w nocy szukam w google i na youtube rozwiązania ale nic z tych poradników jeszcze nie podziałało
uprzedzam iż wklejenie tekstu java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar w notatnik i zapisanie tego w formacie .bat nic nie daje gdyz probojac odpalic to wyskakuje czarne okienko i po pół sekundy znika nic sie nie dzieje...
dodaz również iz próba odpalenia tą komendą w "uruchom' tez nic nie daje...
błagam piszcie swoje sposoby którymi sobie poradziliście z tym kazdy sumiennie przetestuje
dodam iż mam w7 64bit
Pani Kasia
Napisano 15 sierpień 2011 - 12:07
Napisano 15 sierpień 2011 - 12:20
Użytkownik MazQuick dnia 15 sierpień 2011 - 12:15 napisał
Jaki masz błąd?
Dodałeś PAUSE na końcu?
Dodałeś PAUSE na końcu?
jest cos takiego: jak nie ma pause na koncu to okienko otwiera sie na ulamek sekundy znika i nic sie nie dzieje natomiast gdy dodam pause na koncu to okienko sie otwiera ale jest " nazwa "cos tam java"
nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.
C:\Users\Dom\Desktop\mc server>PAUSE
Aby kontynuowac nacisnij dowolny klawisz...
i rowniez nic sie nie dzieje
edit: jezeli to cos pomoze to server jest poprzez hamachi
Użytkownik paladyn9 edytował ten post 15 sierpień 2011 - 12:22
Napisano 15 sierpień 2011 - 12:23
Użytkownik paladyn9 dnia 15 sierpień 2011 - 12:20 napisał
jest cos takiego: jak nie ma pause na koncu to okienko otwiera sie na ulamek sekundy znika i nic sie nie dzieje natomiast gdy dodam pause na koncu to okienko sie otwiera ale jest " nazwa "cos tam java"
nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.
No to znaczy że nie masz PATH do javy... Zmień:
NA
Jak to nie pomoże to musisz zainstalować jave 64bit, bo z tego wynika że masz Windows x64

Napisano 15 sierpień 2011 - 12:30
Użytkownik MazQuick dnia 15 sierpień 2011 - 12:23 napisał
No to znaczy że nie masz PATH do javy... Zmień:
NA
Jak to nie pomoże to musisz zainstalować jave 64bit, bo z tego wynika że masz Windows x64
NA
czy calość ma wyglądać tak?
SET BINDIR=%~dp0
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1536MB -jar bukkit-server.jar
PAUSE
bo to nie działa system nie może odnaleźć określonej ścieżki
system 64bitowy pisalem na samym poczatku java jest u mnie w program files(x86) po zmianie tam w cos takeigo
SET BINDIR=%~dp0
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1536MB -jar bukkit-server.jar
PAUSE
tez nic nie dziala
Napisano 15 sierpień 2011 - 12:37
Użytkownik paladyn9 dnia 15 sierpień 2011 - 12:30 napisał
czy calość ma wyglądać tak?
SET BINDIR=%~dp0
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1536MB -jar bukkit-server.jar
PAUSE
system 64bitowy pisalem na samym poczatku java jest u mnie w program files(x86) po zmianie tam w cos takeigo
SET BINDIR=%~dp0
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx1536MB -jar bukkit-server.jar
PAUSE
tez nic nie dziala
SET BINDIR=%~dp0
PAUSE
SET BINDIR=%~dp0
PAUSE
tez nic nie dziala
Dziwne bo u mnie to drugie działa. Moze nie masz takiej samej nazwy pliku bukkit-server.jar?
EDIT: To u mnie zadziałało:

Napisano 15 sierpień 2011 - 12:42
Użytkownik MazQuick dnia 15 sierpień 2011 - 12:37 napisał
Dziwne bo u mnie to drugie działa. Moze nie masz takiej samej nazwy pliku bukkit-server.jar?
u mnie to nei dziala wyskakuje : "nazwa pliku nazwa katalogu lub składnia etykiety woluminu jest niepoprawna"
w dodatku przy próbie odpalenia serva plikiem minecraft_server.jar wyskoczylo coś takiego:
[INFO] Starting minecraft server version Beta 1.7.3
[WARNING] **** NOT ENOUGH RAM!
[WARNING] To start the server with more ram, launch it as "java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar"
[INFO] Loading properties
[INFO] Starting Minecraft server on 5.186.106.70:25565
[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT!
[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: JVM_Bind
[WARNING] Perhaps a server is already running on that port?
Napisano 15 sierpień 2011 - 12:50
Użytkownik Kunus999 dnia 15 sierpień 2011 - 12:44 napisał
otwórz menadżer zadań, i pozamykaj w procesach wszystkie procesy o nazwie "javaw" i dopiero wtedy wystartuj serwer
to nic nie dało zreszta mniejsza z tym nie ten problem mnie gnebi najpierw trzeba rozwiazac problem z ramem a potem to ja sobie wszystko wywale i od nowa ladnie poinstaluje
Napisano 15 sierpień 2011 - 13:01
Użytkownik MazQuick dnia 15 sierpień 2011 - 12:51 napisał
Pobierz 'a, bo widzę że korzystasz z vanilli, która lami.
Wklej go tam gdzie launcher i potem użyj bat'a który jest w moim poprzednim poście.
EDIT: Jeżeli znowu Ci wyskoczy że za mało ramu to zmniejsz do 1024M
Wklej go tam gdzie launcher i potem użyj bat'a który jest w moim poprzednim poście.
EDIT: Jeżeli znowu Ci wyskoczy że za mało ramu to zmniejsz do 1024M
zrobilem jak nakazales odpalajac wyskoczylo czarne okienko i widocznie zaczal sie odpalac serwer z tym ze wyskoczylo cos takiego:
[WARNING] To start the server with more ram, launch it as "java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar"
[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: JVM_Bind
czyli to samo co przy odpaleniu poprzez minecraft_server.jar
wygląda na to iz problem z ramem zostal rozwiązany dlaczego jednak teraz nie moge odpalic serva??
EDIT: głupi ja ;f hamachi wylaczone było ;D po odpaleniu sieci hamachi i odpaleniu bata od ciebie MazQuick z tym bukkitem cos odpalil serwer w czarnym oknie zlaadowal sie i smiga ^^ jeszcze tylko wyprobowac z kumplem czy beda takie lagi jak wtedy choc nie powinno najwyzej zostane przy single ;D
tak czy siak problem rozwiązałeś i za to dzięki wielkie!!!!!!
Użytkownik paladyn9 edytował ten post 15 sierpień 2011 - 13:07
Napisano 15 sierpień 2011 - 13:04
Użytkownik paladyn9 dnia 15 sierpień 2011 - 13:01 napisał
zrobilem jak nakazales odpalajac wyskoczylo czarne okienko i widocznie zaczal sie odpalac serwer z tym ze wyskoczylo cos takiego:
wygląda na to iz problem z ramem zostal rozwiązany dlaczego jednak teraz nie moge odpalic serva??
Zmień port na jakiś inny w pliku server.properties

Pani Kasia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »
YouTube
facebook
Team Speak3
Temat jest zamknięty

Do góry