Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik]Jak Rozpocząć Dobra Grę W Rappelz

Henishani

Czy poradnik jest przydatny?  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy poradnik jest przydatny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W tym poradniku opisze wam jak można zacząć porządną grę w rappelz.

Po pierwsze rejestrujemy się na stronie : http://pl.gpotato.eu/referral/?referrer=Godzillaatakuje ( wybieramy rappelz )

po czym ściagamy grę przybliżony czas średniego transferu to 20-30min.

Instalujemy grę po czym ją uruchamiamy i czekamy aż wszystkie patche wejdą po pewnym czasie logujemy się do gry , wybieramy serwer i tworzymy postać.

Wchodzimy do gry i manimalizujemy ją po czym wchodzimy na stronę : http://pl.rappelz.gpotato.eu/ oraz logujemy się.

Wybieramy Doładuj gPotato wtedy z lewej strony mamy taką tabelkę i naciskamy Voucher gPotato tutaj wpisujemy kody :

RSUV-LTQN-CU00-0001 kod na przepustkę do wioski ,królika, lydiana i plaszcz polski

PTVI-VMKT-OW00-0001 Ukryta wioska na 2 dni i 3 ss'y

APVN-LEPE-GY00-0001 pierścień +30 do all statow i po 5 fragmentów siły żywotności i inteligencji

YVQR-WOQY-YJ00-0001 kod na śnieżki sanki jedzenie [jeszcze nie nazwane ] i mrocznego lydiana

QROE-TKCD-NH00-0001 Wesołych Świąt

Po czym wchodzimy do gry naciskamy alt + L i wybieramy sklep , przenosimy Pierścien ( daje +30 do wszystkich statów na 50dni ),

ss'y ( wspomagacze wytrzymałości , które dają 2x exp,2x PP ( PP - Punkty Profesji ) na 1h ),

sanki ( Powiększają szybkość ruchu ),

fragmenty siły,żywotności,inteligencji ( dają +50 do sily,+50 do żywotności,50 do inteligencji na 2h )

Po czym pierścien zakładamy , naciskamy na sanki , używamy wspomagacza oraz fragmentów , wtedy na dole mamy taki pasek

gdzie pisze groty ursa naciskamy na niego ( teleportuje nas do ursa )

Teraz na środku mamy taką rączkę i na nią klikamy gdzie tworzymy pokój oraz naciskamy start.

Teraz idziemy na jakiś spot i bijemy potwory ( najlepiej matki ) oraz w ciagu niecałych 10-15min mamy wbity 20poziom

Teraz wybieramy się do Gildasa , który mówi zebyśmy poszli do doradcy profesji Diany , gdzie idziemy i robimy jej test

Po zabiciu Góry Skalnej wracamy do gostka który nam to zlecił ( adept... ) po czym nas wysyła do Diany że wykonaliśmy test

Po powrocie do Diany wybieramy jaką chcemy Profesje.

To na tyle mojego poradnika niedługo zrobię nową wersje , gdzie będą przedstawione screeny

Pozdrawiam wszystkich Henishani

Znajdziecie mnie pod nickiem Henishani na serwerze Serfain

Jeżeli możecie kliknijcie oto w te linki to nic was nie kosztuje a mnie jedynie mobolizuje :

http://www.onbux.com/?r=uliqiorra

http://bux.to/?r=roman5026

http://www.Atlascash.net/?ref=uliqiorra

Wszystkie prawa zastrzeżone do tego poradnika , proszę go nie kopiować ,nie przerabiać itp bez mojej zgody!

opiekunpr.png
Opublikowano

To jest trochę trudne pytanie z powodu , że każda klasa jest dobra , większość wyboru zależy od charakteru ale jak na sam początek

zalecam grać Deva Paladyn / Uzdrowiciel Pozdrawiam

opiekunpr.png
Opublikowano

Leci+ i powiedz jaka klasa najlepiej grac??

Ja polecam na pierwszy raz zaczac gre Magiem najlepiej z rodu Asura, sa proste, szybko sie nimi wbija lvle, dobre na pvp, latwe skille i nie potrzebuja duzego nakladu finansowego.

15097.png
Opublikowano

ja na poczatek radze zagrac Deva - Paladyn - Żołnierz lub Gaia - Wojownik - Mistrz Walki, po angielsku: Deva - Holly Warrior - Soldier Gaia - Fighter - Champion

Opublikowano

uzdro dla poczatkujacego bedzie za ciezkie, dla poczatkujacego trzeba cos co ma sporo hp sporo defa i jest proste

@down

i ja tak mowilem wyzej

Opublikowano

ja na poczatek radze zagrac Deva - Paladyn - Żołnierz lub Gaia - Wojownik - Mistrz Walki, po angielsku: Deva - Holly Warrior - Soldier Gaia - Fighter - Champion

Żolnierz dobry na poczatek? wiesz ile hajsu trzeba w to bydle wpakowac żeby postać była ogarnięta? Zazwyczaj żolnierza sie bierze jako tank ( a bo rycerzy mało ) wiec troche musisz miec tego defa i Hp, nie mowiac o kartach, trzeba koksac ostro karty gdyz redukuja zuzycie MP a u zolnierza to rzecz wrecz najwazniejsza ( przynajmniej u tego bijacego 2reczna bulawa ) .

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Opublikowano

Tak jak przedmowca, dla kazdego warriora czy to champion czy to knight czy tez HW, trzeba miec duzy poklad finansowy na eq, zas jesli chodzi o maga ( nie tyczy to sie z rodu deva bo na niego potrzeba dokupic karty a one sa drogie np dla healera czy bisha ) to jak pisalem wczesniej, Chaos magican lub Warlock ( juz zalezy kto jaka charakterystyke woli ) na poczatek jest najlepszym wyborem i petow zbytnio nie potrzebuje a jak juz to zazwyczaj czerwona wrozka ( RP ) lub niebieska ktora majatek nie kosztuje, na super eq tez nie trzeba wydawac kasy bo i bez pro eq potrafi dokopac ladnie na pvp. Kazdy doswiadczony gracz ktory ma conajmniej jedna postac powyzej r6 (120 lvl ) zgodzi sie z moja teoria.

15097.png
Opublikowano

Ja polecam grę mroczny czarodziej - czarnoksiężnik dobre czary buffujące, defensywne i ofensywne. Tanie eq i pety (te które dają atak magiczny są przeważnie tańsze niż te co atak) do tego miła gra szybkie wbijanie lvl. Po prostu miodzio.

Opublikowano

@Up

I tu sie mylisz co do petow, bo jesli chodzi o tier 2 to Rp (czerwona wrozka) jest najdrozszym petem z T2 i jet ona magiczna, atakujaca dystansowo.

15097.png
Opublikowano

Atreyu, Ty jestes z gryok forum :D

Na poczatek najlepiej zacząć Mrocznym Czarodziejem, uzbierać coś kaski, kupić peta i pomyśleć nad zmianą postaci.

Pety dla mrocznego:

RP - Red Pixie - Czerwona Wróżka

Naga

Seraphim (?)

White Dragon (?)

Sugeruje się zjednoczeniami, jednak z doświadczenia wiem, że najtańszy magiczny DD to RP.

Opublikowano

Tak, na tamtym forum tez uczeszczam ale rzadziej.

Ewentualnie mozna jeszcze wziasc BP- Blue Pixie- Niebieska Wroche. Duzym plusem w tym magu sa 2x spam skille "Fire Arrow" i "Lighting Bolt", dzieki ktorym spamujemy jeden za drugim przy czym w sumie pet nam nie jest do konca potrzebny bo z tymi skilami nasz dmg w cale maly nie bedzie, a bp jest na tyle dobra ze jako unity ( skill zjednoczenia ) ma mp recovery ( co by bylo bardzo przydatne dla takiego maga z 2x spam skilami ) dlatego ewentualnie mozna zaopatrzyc sie w Bp pod wzgledem unity i healowania siebie.

15097.png
Opublikowano

Niektóre kody już nie działają.

APVN-LEPE-GY00-0001 pierścień +30 do all statow i po 5 fragmentów siły żywotności i inteligencji

YVQR-WOQY-YJ00-0001 kod na śnieżki sanki jedzenie [jeszcze nie nazwane ] i mrocznego lydiana

QROE-TKCD-NH00-0001 Wesołych Świąt

Te już nie.

y5r5.png

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

kupon nie wazny

Okopywanie tematów nie jest karalne.

Jeżeli post nie jest uznawany jako spam.

Ten akurat post użytkownika był uznawany jako spam więc trafiło do niego +5% ///camasutra

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Masz - :angry:

Ten poradnik jest złożony z wielu części,które nie jesteś ich autorem:

-kody:Zostały przepisane z działu rappelz[kody do rappelz]

-Groty:Ta gadka jest również spisana z innego forum! :angry:

Poradnik jest spisany i zero roboty

Henishani

,,ok.dziekuje za informacje ze te kody juz nie dzialaja.

niedlugo zapowiem nastepne''

Czyli znowu? o.O

Dziękuję za uwagę.

Za duzy sygna - MrPiotrke122

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...