Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zenek Zombie

0tik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ilość diamentów udało mi się znaleźć jedynie jako wartość "text" i jak ją zmieniam, to gra się Pierniczy. Nic innego nie znalazłem.

Pomoże mi ktoś z tym? link do downloadu- http://zenek-zombie.softonic.pl/

Chodzi mi tylko o ilość serduszek, tzn punktów życia.

ps. Zapodajcie jakiś dobry program do assemblera.

Opublikowano

Działających adresów jest co najmniej 4, niemniej wyszukałem tylko jeden - 00445B44. Ilość diamentów wpisujesz do niego w takiej formie: od 4294967295 odejmujesz ilość punktów, pomnożoną przez 65536, np. dla 100 diamentów [4294967295-65536*100] = [4294967295-6553600] = 4288413695. Jeśli się nie pomyliłem, to właśnie tak to działa.

Moi drodzy, bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.

Opublikowano

a to tego pewnie sam nie wie w jaki sposób obliczył te cyfry mając tylko offset

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Poważnie się pytam.

ps. czy tutaj mogę prosić nazwę dobrego programu do assemblera, czy muszę temat zakładać?

Opublikowano

Czemu mam nie wiedzieć? Szukałem dla wartości zmienionej, gdy zmieniała się wartość diamentów, i dla niezmienionej gdy chwile pograłem, a zostawała taka sama. Potem dodawałem po kolei adresy na listę i zamrażałem. Jak ilość diamentów się nie zmieniała po ich zebraniu, adres był właściwy. Potem wystarczyło zaobserwować że po zebraniu kolejnego diamentu wartość się zmniejsza, i odjąć poprzednią wartość od aktualnej, dla pewności kilka razy. I wyszła różnica pomiędzy jednym diamentem. Tyle.

A o jaki program ci chodzi? Do tworzenia programów w assemblerze, czy do disassembler-owania?

Opublikowano

No to Cheat Engine, jeśli chcesz zmieniać kod programu w czasie uruchomienia, albo Ollydbg, jeśli przed nim (więcej, bez prawie żadnej znajomości assemblera, zrobisz w CE). Do tworzenia programów http://flatassembler.net/ .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...