Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[4Story] Jak pozbyć się bana na IP?

Try_X

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Ostatnio mój kumpel powiedział mi że dostał bana na Metin2 US ( to tak samo jak na 4Story ^^ ) .

Ja powiedziałem mu że " Wiesz co ? Nie testowałem ale może jeśli w pełni na hamachi się przełączysz to Ban na twoje IP będzie nie aktualny ??"

"Ok , spróbuję" Powiedział .

Na następny dzień powiedział ; "Cudnie ! Działa mi tylko musiałem nowe konto robić no cóż ."

SAM TEGO SPOSOBU NIE PRÓBOWAŁEM !!

1.DOWNLOAD :

http://www.maxprograms.pl/plik,375.html

SCAN GŁÓWNEGO PLIKU ;

http://www.virustotal.com/pl/analisis/217463081653d5d5176f0ad949621b18ea5cad7b50dc552068f2e5947a0badc8-1264878067

1. Instalujemy Hamachi .
2. Po instalacji uruchamiamy .
3. Wyskakuję nam okno tworzenia użytkownika ( wypełniamy wedle swoich upodobań ) .

PKT 3 INFORMACJA ; Jeśli mamy Windows XP ( nie ważne jaki ) automatycznie powinno to się zmienić na główne Hamachi Interface , jeśli mam Windows Vista ( Seven ) to musimy grzebać w "Panel Sterowania" ponieważ Vista ( Seven ) ma zabezpieczenia chociaż Hamachi , groźne nie jest .

4. Minimalizujemy Hamachi .
5. Wchodzimy na 4Story ( stronkę ).
6. Tworzymy konto bo zapewne na stare też mamy bana .
7. OD NOWA POBIERAMY ( nie instalujemy ) całą grę z włączonym Hamachi ( mogą występować błędy ale musimy sobie z nimi poradzić , proszę o opisywanie ich w tym temacie  ) co jest ważne . 

8. Wchodzimy do gry najlepiej w Viscie ( Seven ) obejściem , które nie wiem już jak zrobić .

9. Wchodzimy normalnie do gry smile.gif .

10. Cieszymy się grą biggrin.gif

Proszę powiedzieć czy Tutorial działa smile.gif

Jeśli działa to ;

- Proszę o "+" ponieważ reputacja mi spada .

- Proszę o zdjęcie mi 10% ( do moda ) .

- Proszę o przypięcie ( do moda )

- Proszę o dodanie do spisu Tutoriali ( Głównie do P4W3L. )

To tyle ! Powodzenia smile.gif

SS nie robię ponieważ nie mam bana sad.gif

Dzięki za wsparcie w postaci lajków!;)

Opublikowano

Spoko, ale...ja też miałem bana na IP i wystarczyło, że na 10sec odłączyłem jeden obojętnie jaki kabel od modemu i po banie ;) Nie prościej? :)

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

Może fuks ^^:D

EDIT@@

Raczej na 100% :D

Gz. "Szczęśliwego" zakończenia :)

@DOWN

Hamachi = Program który umożliwia połączenie się z innymi użytkownikami poprzez sieć ,lub zmianę wejściowego IP .

Można jeszcze na ProxyFier spróbować do kogoś innego się połączyć ale to raczej nie wypali .

Możliwe że to był fuks ale może nie był ;>

Proszę AdamS12 o sprawdzenie czy działa .

Opublikowano

Napisałem w tamtym temacie ale napisze też w tym :P miałem 5 kąt na kilku e-mailach , jedno zostało zbanowane już dawno (4 kwietnia sie ban kończy :P) 2 i 3 są zbanowane od dziś ale 4 i 5 nie :P i moge na nich grać to zablokują mi je ale później czy nie zablokują wgl. ?

Ps. gm powiedział mi że mam bana na Ip ;p

EDIT:

Wtedy nie wiedziałem, że mam dynamiczne Ip ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

No to niech , ktoś wymusi tego bana i zobaczymy :D

DOWN@@@@@

Ale Hamachi nie prostsze :>

Opublikowano

Ja jak dostawałem bana kiedy grałem cs'a za puszczanie muzy na serwie to używałem programu IP Hider wystarczył 1 klick i mam inne ip.

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

w 4story sie raczej nie dostaje bana na ip tylko na konto o tej i tej nazwie(tak mi sie wydaje

reklama w sygnie RMCF1902

Opublikowano

Dobrze ci się wydaję tylko po wielokrotnym banie za hacki w końcu dostajemy perma na IP.

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

6Ban = Perm IP Banned :)

@DOWN@@

Nie. To działa tylko na bana IP ,czyli wtedy kiedy już wg. nie możesz wejść do gry ( na żadne konto ) ^^

Opublikowano

ja mam wiele permów czyli np. jak mam zbanowane konto to teraz dzieki temu tutkowi bede mugł je odbanowac?

posłuchajcie mojej historii-moich najlepzych i najszczęśliwszych dni w grze...

pewnego dnia dałem koledze z gildii wojownika z 73lvlem a on nie wiem jakim cudem zmienił emaila o.O

uprosiłem go i mi powiedział jak sprawdzi emaila od konta:

to ja przyjąłem postawę że kupie konto a jak ktos dał ofertę to muwiłem zeby dał login i hasło ja sprawdze czy wszystko ok i zapłace a on wtedy poda email(każdy na to poszedł)

aż pewnego dnia jak spamowałem stronę nie zauważyłem jednego szczegułu że konto z którego spamowałem było na moim emailu:(

wszystkie konta zbanowali:( było ich chyba 11

wiekszosc była lvl 40+ z eq pvp czasem nawet +16

i sądzicie ze dzięki temu tutkowi dam rade odbanowac wszystkie moje konta?

Opublikowano

Moja historyjka jest dziwniejsza :P

Chciałem kupić klate pvp kolo chciał mi sellnąć +17 bestii za 35g ale brakowało mu 450PO

Ja w Ardir widziałem duuużo hackerów więc postanowiłem mu pomóc wbijać PO :P

Zrobiłem nowego e-maila , nowe konto (kapłana)

Poszedłem sobie na wyżynke , lootłem jedną narwe słabą :P 6td, wbiłem 16 lvl no to czekałem na tego ziomka.

Czekałem gdzieś tak do 22 potem nie chciało mi się czekać , ale jak rano wszedłem na postać (główną z całym eq i kasą ) zobaczyłem że mam bana , pomyślałem że za dedanie pod respem , wszedłem na irca a GM mi mówi że mam perma , jak sie spytałem za co to odpowiedział że za hacki , spytałem się że kiedy ja używałem hacków ;P a on mi pokazuje dokładną date i godzine (tą co on podał spędziłem na wyżynie expiąc ).

I Gdy się spytałem czy to ban na Ip to powiedział że tak , ale ja sie spytałem jakim cudem jestem teraz zalogowany do gry a on :

,, widocznie na te konto nie przyszła jeszcze pora " miałem 7 kont ( 2 konta ze słabymi lvl'ami o których zapomniałem :P) jedno konto miało bana już dawno za wyżynke (kończy się 4 kwietnia ) a te dwa konta (kapłan i główne ) za używanie hacków , ale reszta nie jest zbanowana, to o co z tym chodzi ? :(

52287137559562145640.png

Opublikowano

Mam pytanie też o bana za pomoc leci +

Jak dostałem bana na głownym koncie za uzywanie haxów na 1 miech to jak teraz hackuję na innym koncie to moge dostać bana na główne konto??(perm)

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

tak możesz, jeżeli konto na tym samym emailu

dzięki za pomoc :) + leci

Edit@@

Jak mozna sprawdzić swoj email?

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

chodzi o email na który zarejestrowane jest konto, był sposób dzieki któremu zdobyłem wtedy te wszystkie konta ale on juz nie dziala,

polecam isc do sgm swojego serwera na irc i pogadac o tym, niekturzy sie zgadzają na np. kilka pytan na temat konta kiedy zalozone itd.

adres irc jakby ktos nie wiedział-

http://irc.szef.org/?page=4story

wpisujemy nick, niżej mamy #4story.pl to musimy dopisac -support czyli tak ma byc: #4story.pl-support

Opublikowano

dodane do spisu tematów. :)

http://www.mpcforum.pl/topic/120870-spis-tematow-4story/

ex Moderator Metin2 | ex Moderator 4Story

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja dostałem bana na IP za pirerwszym razem.

Używałem wtedy em2, mh, dmg, dh.

dostałem bana na email i na IP a te obejście przez Hamachi 2.0.2.85 PL nie działa mi:/

SUKCES MA WIELU OJCÓW PORAŻKA JEST SIEROTĄ - Młody M

Opublikowano

ja mam dziwnie ja dostałem gdzieś rok temu bana na konto kapcia 50 lev za hacki

nie dawno sprawdzałem to konto i nie mogłem sie zalogować

to zmieniiłem hasło wpisuje nowe ale nadal mi wyskakuje że rejestracja nie udana lub zle wpisałem hasło

a hasło wygenerowałem nowe i nadal nie działa a sprawdzałem w leksykonie i postac nadal istnieje o co w tym chodzi.

Opublikowano

@UP

Chyba nie do końca rozumiesz słowo ban, inaczej to po prostu blokada.

Konto jest blokowane ale, ani ono, ani postać nie są kasowane.

Mnie też to dziwi, że jak dostałem perma na stałe to konta i postacie nadal istnieją, a na konto wejść nie mogę. Przecież to bez sensu :(

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...