Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyty DVD

Ryszardinho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chce sobie kupić czyste płytki do nagrywania plików najczęściej obrazu ISO tylko nie wiem jakie płytki wybrać do tego. Wiem że DVD ale jaki rodzaj był by do tego najlepszy.

Nagrywarka moja to ASUS DRW-24B5ST

Z góry dziękuje.

Opublikowano

Pierwsza lepsza najtańsza płytka ze sklepiku obok, możesz kupić droższe, ale ta płyta rozumiem nie będzie do zdjęć, ani niczego, co ma długo wytrzymać.

@Down

I wgl nie opłacalne :D

W tej samej cenie kupisz już pendrive 4Gb+

436951440626370320491.png

Opublikowano

Żebyś mógł w razie czego nagrać obraz jeszcze raz kup płyty

DVD+RW :) są to płyty wielokrotnego zapisu.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Pierwsza lepsza najtańsza płytka ze sklepiku obok, możesz kupić droższe, ale ta płyta rozumiem nie będzie do zdjęć, ani niczego, co ma długo wytrzymać.

@Down

I wgl nie opłacalne :D

W tej samej cenie kupisz już pendrive 4Gb+

U mnie w kiosku sprzedają tylko płyty DVD+RW za 2zł

Opublikowano

U mnie w kiosku sprzedają tylko płyty DVD+RW za 2zł

A nie CD-RW?

Bo za moich czasów (huehhueh) były po 20, 40zł i jak nawet ostatnio paczałem w Auchan, to też były w podobnej cenie.

Opublikowano

No ja nie dawno byłem w Kauflandzie i Tesco i 80% płytek to 4.7 GB nie wiem dlaczego, były jeszcze takie po 700 MB i kilka 30 GB to jak dla moich potrzeb to skrajności. Najwyraźniej będę musiał zakupić przez Allegro albo się wybrać do jakiś dalszych sklepów ale po płytki to mi się nie chce.

Opublikowano

No ja nie dawno byłem w Kauflandzie i Tesco i 80% płytek to 4.7 GB nie wiem dlaczego, były jeszcze takie po 700 MB i kilka 30 GB to jak dla moich potrzeb to skrajności. Najwyraźniej będę musiał zakupić przez Allegro albo się wybrać do jakiś dalszych sklepów ale po płytki to mi się nie chce.

A jakie ty inne płytki chcesz ?

CD - 700MB

DVD - 4.7GB

Blu-Ray - 30GB

Innych nie ma, chyba że wielowarstwowe, ale one wymagają specjalnej nagrywarki/napędu.

Opublikowano
Ach... szkoda pisać. Człowiek chce nagrać dane to sznurek z pętelką. Od razu dają 30 GB do sklepu szkoda że nie 100.

Rady?

Moja nagrywarka odbiera takie wielowarstwowe płyty?

Opublikowano

A jaką chcesz pojemność płyty?

25GB ani 30GB nie kupuj, bo zapewne nie masz nagrywarki Bluray.

Jak chcesz mniejsze dane, to kup najtańszą płytę CD 700Mb, a jak więcej, albo jakiś film nagrać, to DVD co ma 4,7Gb

@Down

Niema za co ;)

Opublikowano
No mam dane powyżej ok. 5 GB i potrzebuje zgrać a bawienie się w partowanie tego to nie wchodzi w grę, zbyt dużo miejsca by mi płyty zajęły. Ale spokojnie dzięki twojej informacji o płytach wielowarstwowych dowiedziałem się że moja nagrywarka takie obsługuje i wiem że mogę spokojnie jednak je kupić.

Jeszcze raz dziękuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...