Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Początek

Maczak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy od świata. Jeśli jest prędkość 1x to warto inwestować w wojsko aby farmić wioski. Na światach 2x przeważnie nie ma możliwości uzyskiwania surowców z napadu więc buduje się EKo do 17/18 poziomu. Potem budujesz ratusz, koszary, kuźnie stajnię i MUR (bardzo ważne) i w między czasie inwestujesz w wojsko. Potem dochodzisz do pałacu i więcej nie będę pisał :)

wkl13h.jpg

Opublikowano

" Na światach 2x przeważnie nie ma możliwości uzyskiwania surowców z napadu "

Nie mogę się z tym zgodzić. Eco daje bardzo małe ilości surowców.

Wg. mnie farma jest najważniejsza!

Wysyłać na każde wioski barbarzyńskie w okolicy

Puszczać także po 1 zwiadowcu, by wiedzieć, czy są tam jeszcze surowce. Więc ważny MRatusz, mur, spichlerz i KOSZARY. no i stajnia oczywiscie.

Jeszcze jak jest w tobie nutka handlowca, to polecam inwestować na rynku. kiedyś można było nieźle zarobić, ale teraz dali ograniczenie stosunku :(

Minecraft to moje życie ;!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Puszczać także po 1 zwiadowcu, by wiedzieć, czy są tam jeszcze surowce. Więc ważny MRatusz, mur, spichlerz i KOSZARY. no i stajnia oczywiscie.

Jeszcze jak jest w tobie nutka handlowca, to polecam inwestować na rynku. kiedyś można było nieźle zarobić, ale teraz dali ograniczenie stosunku :(

Trzeba wysłać minimum 4 zwiadowców na pustą wioskę żeby żaden nie zginął... Jednym nic nie zrobisz.

Opublikowano

Trzeba wysłać minimum 4 zwiadowców na pustą wioskę żeby żaden nie zginął... Jednym nic nie zrobisz.

zrobi jednym ale wioski barby nie mają zwiadu chyba ze ktoś wsparcie podeśle ;D

Opublikowano

Jesteś głupi, czy udajesz? Na światach z prędkością 2 NIE MOŻESZ FARMIĆ.

Opublikowano

Nie ma światów z prędkością 2 , możliwe że się mylę ... no ale jednak nie ma takich , chyba że special lub coś w tym stylu , wtedy można farmić.

Poza tym zbyt szybki taki świat by był i nie wiecie o czym mówicie!

Ostatni podobny świat taki to special był , gdzie nie można było akurat farmić.

A do tych co twierdzą , że 1 zwiad padnie na barbie są śmieszni.

I teraz nie można podkładać świń , więc nie padnie i można spokojnie 1 puścić.

Największa prędkość to 1.6 jak dotąd i większej nie ma prócz szybkich , które mają do 400 nawet.

Opublikowano

Jak wiadomo światy bez farmienia mają swoje plusy i minusy. Jednak polecam na światach bez farmienia polecam lecieć przez 3-4 dni dni w samo eco. A w przypadku światów z farmieniem lecimy w wojsko i farmimy non stop i rozbudowujemy trochę eco i lecimy dalej z badaniami,kuznią,murem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...