Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe pytanie

sebosebosca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam pewien problem musiałem zmienić system win 7 32 bitowy na 64 bitowy, ponieważ 32 bitowy nie czytał 4gb ramu a z tego co wiem 64 bitowy win 7 spokojnie by czytał 4GB ramu ale z tego co widzę gdy klikam prawym na komputer i właściwości pisze dalej (dostępne 3,25GB) :( i mam pytanie czy to tylko pozostałość po starym 32 bitowym windowsie i to jest tylko tako pokazane, a już naprawdę czy 4gb? czy naprawdę muszę nacieszyć się tym 3,25gb?

Opublikowano

Może zainstalowałeś przez pomyłkę jeszcze raz x86 , wiem jak to sprawdzić :

1.Kliknij logo Windows (lewy dolny róg)

2.W pole wyszukaj programy wpisz: dxdiag

3.Powinno ci się wyświetlić okno w którym będą informacje o twoim komputerze w tym też jak masz Windows

4.Jeśli piszę tak : Windows 7 (tu rodzaj systemu np. Ultimate) 64-bit lub x86

5.x86=x32 x64=x64

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

x86 czyta 4gb ramu, masz zintegrowaną kartę graficzną ?

Ten post mnie rozbawił x86 czyta 4 GB Ram??

Dobre to było x86 CZYTA MAKSYMALNIE 3,25GB RAM

I zintegrowana karta graficzna nie ma tu nic rzeczy

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Tak nada się , ale możesz to samo sprawdzić w dxdiag w zakładce Ekran

Opublikowano

Tak masz system 64-bit czyli czyta 4GB

Opublikowano

Ten post mnie rozbawił x86 czyta 4 GB Ram??

Dobre to było x86 CZYTA MAKSYMALNIE 3,25GB RAM

I zintegrowana karta graficzna nie ma tu nic rzeczy

Wikipedia

32-bit x86 RAM limit

In non-PAE modes of x86 processors, the RAM is always limited to 4 GB.

Limits on memory and address space vary by platform and operating system, and on Windows by whether the IMAGE_FILE_LARGE_ADDRESS_AWARE value of the LOADED_IMAGE structure and 4-gigabyte tuning (4GT) are in use.

Limits on physical memory for 32-bit platforms also depend on the Physical Address Extension (PAE), which allows 32-bit systems to use more than 4 GB of physical memory.

PAE and 64-bit systems can address up to the full address space of the x86 processor.

Opublikowano

Wikipedia źródłem dzieci na informatyce?

x86 czyta 3,25GB ramu ;)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...